Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Kulajda

0.0
Kulajda

Potřebné ingredience

Brambory, nakládané houby ve sladkokyselém nálevu (pokud nejsou, můžou být žampiony v plechovce), 1/2 másla, 8 vajec, 1 l mléka, masox, vegeta, ocet, sůl, pepř, kmín.

Postup přípravy

Brambory na malé kostičky uvaříme. Jak jsou měkké, přidáme houby i s nálevem. Když nejsou nakládané, tak dáme žampiony a přidáme ocet, aby se brambory dál nevařily. Ještě přidáme masox, trochu vegety a vaříme 1/4 hodiny. Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme necelý půl litr mléka a do vroucího dáme rozšlehané osolené vejce. Usmažíme, ale ne úplně, ještě řidší se vlejí do polévky a tam dojdou. Než je tam ale dáme, přilijeme do polévky zbytek mléka. Polévku dochutíme dle chuti.

Dáme si vařit brambory na kostičky........

Vejce nalijeme do vroucího mléka s máslem.........

...a takhle by měly vypadat........

k uvařeným bramborům dáme hřiby a povaříme......

jak se hřibky povaří, tak do polévky dolijeme zbytek mléka a uvedeme do varu.......

vlijeme vejce, chvilinku povaříme a je hotovo.

A můžeme jíst!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie