(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Kulajda
Potřebné ingredience
Brambory, nakládané houby ve sladkokyselém nálevu (pokud nejsou, můžou být žampiony v plechovce), 1/2 másla, 8 vajec, 1 l mléka, masox, vegeta, ocet, sůl, pepř, kmín.
Postup přípravy
Brambory na malé kostičky uvaříme. Jak jsou měkké, přidáme houby i s nálevem. Když nejsou nakládané, tak dáme žampiony a přidáme ocet, aby se brambory dál nevařily. Ještě přidáme masox, trochu vegety a vaříme 1/4 hodiny. Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme necelý půl litr mléka a do vroucího dáme rozšlehané osolené vejce. Usmažíme, ale ne úplně, ještě řidší se vlejí do polévky a tam dojdou. Než je tam ale dáme, přilijeme do polévky zbytek mléka. Polévku dochutíme dle chuti.
Dáme si vařit brambory na kostičky........
Vejce nalijeme do vroucího mléka s máslem.........
...a takhle by měly vypadat........
k uvařeným bramborům dáme hřiby a povaříme......
jak se hřibky povaří, tak do polévky dolijeme zbytek mléka a uvedeme do varu.......
vlijeme vejce, chvilinku povaříme a je hotovo.
A můžeme jíst!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé