Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 25 návštěvníků)

Výborná zelňačka

0.0
Výborná zelňačka

Potřebné ingredience

cca 40 dkg uzeného masa /bůček,krkovice/, 1 sáček kysaného zelí, 1 cibule, 4 stroužky česneku, kečup, mletá paprika sladká, kdo má rád tak i trochu pálivé, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 2 bobkové listy, masox, sůl, smetana, houby /sušené, čerstvé nebo i mražené/, hladká mouka + voda

Postup přípravy

Do studené vody dáme vařit uzené maso, přidáme kysané zelí i se šťávou, pokud je moc dlouhý, tak ho překrájíme na menší kousky. Přidáme nahrubo pokrájenou cibuli a na plátky česnek. Dále do vývaru přidáme kuličky pepře, nového koření a bobkový list. Necháme vařit, dokud není maso i zelí měkké. Maso pokrájím na menší kousky, přidám houby, kostku masoxu, mletou papriku, kečup, dosolím. Do vařícího vývaru naleju rozkvedlanou mouku v troše vody, necháme provařit, zjemním smetanou.
Je to výborná polévka, u nás tradiční na Nový rok, recept mám od své mamky a ta ho dostala od své slovenské kamarádky. Polévka je úžasná v zimě, krásně zahřeje v bříšku :-) Nezapomeňte vyndat z polévky kuličky koření :-)
Dobrou chuť !!!!!!

další foto

další foto

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 4. 1. 2011, 8:30
mňam-ta vypadá výborně (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie