(recept
si oblíbilo 87 návštěvníků)
Štrůdl od paní Hynkové - jako lístkový
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky,150 ml studené vody, špetku soli, 1 ztužený tuk 10 jablek, skořice, krystalový cukr, rozinky ,ořechy 1 vejce na potření
Postup přípravy
Tuk si nastrouháme do mísy(to je důležité), přidáme ostatní a vypracujeme těsto. Dáme ho do ledničky odležet nejméně na hodinu(nejlépe do druhého dne).Připravíme si náplň: jablíčka oloupeme a nastrouháme nahrubo, smícháme s cukrem trochou skořice, rozinkami a posekanými ořechy- to vše jak kdo má rád.
Z těsta vyválíme 3 placky-poklademe je náplní a zavineme .Záviny potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C do růžova.
Tento závin mám nejraděj -chutná úplně jako z lístkového těsta.
Z těsta vyválíme 3 placky-poklademe je náplní a zavineme .Záviny potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C do růžova.
Tento závin mám nejraděj -chutná úplně jako z lístkového těsta.
musí to být tento tuk, jinak by těsto nelístkovalo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
eisnerka
(upraveno)
15. 12. 2019, 8:09
Nema chybu pecu ponekolikate a jiny uz nezkousim.super super super
Ssara
(upraveno)
1. 1. 2015, 21:37
Prosim poradte...nemam sanci sehnat tento tuk, ziju v UK a za par dni chci strudl delat pro navstevu...cim nahradit prosim?
Ssara
(upraveno)
24. 12. 2015, 11:18
@Ssara
tak si odpovim sama Nasla jsem podobny v UK, ale jednou nebyl a mixla jsem 3/4 porce sadlo a 1/4 klasickeho tuku na peceni, podobne Hera a vysledek stejne vyborny. Muze to byt tip pro hospodynky, co nemaji po ruce Omegu
(Petruše)
(upraveno)
17. 10. 2014, 8:57
dělávám podobný
lenca2612
(upraveno)
13. 10. 2014, 12:45
Prosím ztužený tuk jaký??Jakoun značku děkuji
chalupnicka
(upraveno)
14. 10. 2014, 16:52
@lenca2612
Leni, raději jsem tuk nafotila, ať víte ,jaký použít.
lenca2612
(upraveno)
16. 10. 2014, 13:29
@chalupnicka
děkujíííí
nasta77
(upraveno)
12. 10. 2014, 7:44
Děkuji za inspiraci
Marti W.
(upraveno)
11. 10. 2014, 19:27
Výborný. Děkuji za recept . S těstem se krásně pracovalo, ani jsem záviny nepotírala vajíčkem. Můžu jen doporučit.
chalupnicka
(upraveno)
12. 10. 2014, 19:23
@Marti W.
Děkuji ,jsem moc ráda, že vám chutnal. Alča
rapro
(upraveno)
10. 10. 2014, 8:44
vyzkoušeno a vynikající,opravdu jako listové těsto děkuji
Zrušený účet
(upraveno)
6. 10. 2014, 18:03
Až budu péct další štrůdl, určitě zkusím.
mysacek
(upraveno)
6. 10. 2014, 15:22
Podle tohoto výborného štrůdlu a příjmení z názvu se jedná určitě o Vilmu, že? Nyní je u nás, v JČ.
chalupnicka
(upraveno)
6. 10. 2014, 16:50
@mysacek
Kdepak žádná Vilma-ale starší dáma z K.V.
mysacek
(upraveno)
9. 10. 2014, 16:21
@chalupnicka
To se povedlo, byla jsem si docela jistá, protože Vilma peče stejný štrůdl
banker
(upraveno)
5. 10. 2014, 12:59
Výborné těsto,krásně se s ním pracovalo.
P.A.V.L.A
(upraveno)
5. 10. 2014, 12:33
Vyhnanice
(upraveno)
5. 10. 2014, 11:03
Tento recept mám též několik let a je opravdu vynikající
plamenek
(upraveno)
4. 10. 2014, 19:56
Tento recept mám už dávno od naší mamky. Dá se použít na kremrole atd. Kde nechce 100% ztužený tuk, může použít máslo.
krišon
(upraveno)
5. 10. 2014, 16:46
@plamenek
Štrůdl dělám sice jen ze zakysanky nebo jogurtu, ale plno maminek používá kupované listové těsto .... tam bude ten ztužený100 % tuk určitě ....jednou byl můj známý - lékař na nějakém semináři o škodlivosti tuků... po návratu jeho manželka smažila řízky zásadně na sádle a vyhodil jí totiž rostlinný olej řepkový i slunečnicový, nechal jen panenský olivový ... na saláty ...
chalupnicka
(upraveno)
5. 10. 2014, 20:46
@krišon
Já si tento štrůdlík dopřávám jednou za rok , tak to mě určitě na zdraví neohrozí a je opravdu naprosto skvělý.
krišon
(upraveno)
6. 10. 2014, 19:34
@chalupnicka
Alen nebojte se, určitě vám neublíží, ani kdybyste si ho dala několikrát do roka ...
Vera N
(upraveno)
4. 10. 2014, 19:08
Pro jednou nás ten ztužený tuk nezabije.
londra
(upraveno)
4. 10. 2014, 18:10
bohužel ty ztužené pokrmové tuky jsou http://www.zdravi-dieta.cz/obavane-ztuzene-tuky-aneb-trans-mastne-kyseliny
blanor
(upraveno)
3. 10. 2014, 10:54
Vyzkouším, vypadá krásně
backa
(upraveno)
3. 10. 2014, 10:32
Vypadá úplně jako lístkové těsto,určitě vyzkouším
jananovazak
(upraveno)
1. 10. 2014, 0:23
vyzkouším
lidare
(upraveno)
30. 9. 2014, 21:25
zkusím,vypadají dobře
anaba
(upraveno)
30. 9. 2014, 19:45