(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
čína z kuřecího masa-děkuji Foxíně
Potřebné ingredience
Ingredience Arašídy hrst, Cibulka jarní 3 ks, Čínské zelí středně velkého 1/3 ks , Feferonky střední červená , 1 ks Kuřecí prsa,stehna , 4 ks Olivový olej na smažení Ostatní koření na čínu bez kari Pórek 1/3 ks Rýže nebo hranolky Vegeta místo soli Voda vřelá z konvice
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Kuřecí maso (prsa,stehna) nakrájíme na kostičky a vložíme do misky.
Maso posypeme kořením na čínu,vegetou a promícháme.
Vložíme na 30min do lednice.
Na střední proužky nakrájíme čtvrt čínského zelí,střední feferonku (ne z nálevu) a vložíme do misky.Dále nakrájíme na drobno pórek,jarní cibulku a vložíme do další misky.
Rozpálíme si olivový olej na pánvi Wok,vyjmeme naložené kuřecí maso z lednice a dáme ho zprudka osmahnout když se začne zatahovat vsypeme arašídy, za pár minutek maso bude vypouštět šťávu,teď je čas
přidat jarní cibulku s pórkem, snížíme teplotu a sem tam mícháme.
Až se začne šťáva z masa ztrácet ,přihodíme nakrájené zelí a feferonku a mícháme.
Mezitím uvaříme ve varné konvici vodu a zlehka maso podlijeme (vřelou) vodou.
Promícháme ,snížíme teplotu na minimum, přiklopíme pokličkou a necháme cca 10-15 min dusit.
Kontrolujeme a mícháme aby se nám maso nepřipeklo,pokud se voda ztratí znovu podlijeme.
Maso je hotové až úplně změkne.
Podáváme k hranolkám nebo rýži.
Kuřecí maso (prsa,stehna) nakrájíme na kostičky a vložíme do misky.
Maso posypeme kořením na čínu,vegetou a promícháme.
Vložíme na 30min do lednice.
Na střední proužky nakrájíme čtvrt čínského zelí,střední feferonku (ne z nálevu) a vložíme do misky.Dále nakrájíme na drobno pórek,jarní cibulku a vložíme do další misky.
Rozpálíme si olivový olej na pánvi Wok,vyjmeme naložené kuřecí maso z lednice a dáme ho zprudka osmahnout když se začne zatahovat vsypeme arašídy, za pár minutek maso bude vypouštět šťávu,teď je čas
přidat jarní cibulku s pórkem, snížíme teplotu a sem tam mícháme.
Až se začne šťáva z masa ztrácet ,přihodíme nakrájené zelí a feferonku a mícháme.
Mezitím uvaříme ve varné konvici vodu a zlehka maso podlijeme (vřelou) vodou.
Promícháme ,snížíme teplotu na minimum, přiklopíme pokličkou a necháme cca 10-15 min dusit.
Kontrolujeme a mícháme aby se nám maso nepřipeklo,pokud se voda ztratí znovu podlijeme.
Maso je hotové až úplně změkne.
Podáváme k hranolkám nebo rýži.
rychlovka
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé