(recept
si oblíbilo 84 návštěvníků)
VAJEČNÝ LIKÉR
Potřebné ingredience
NA 1 LITR VAJEČŇÁKU - 250 ml smetany na šlehání nejlépe nad 30%, 250 ml rumu, 1 salko / sladké kondenzované mléko/, 1 vanilkový cukr, 200 gr cukr moučka, 4 žloutky.
Postup přípravy
Smetanu pomalu přivedeme k varu a necháme minutku provařit. Poté necháme za stálého míchání vychladnout / pokud se vám udělá škraloup, přelijte po vychladnutí přes cedník. Mezi tím si smícháme žloutky, cukr a salko a malinko prošleháme. Až nám smetana vystydne, tak smícháme vše dohromady. Nakonec přidáme rum. Nejlepší je nakonec celou směs ještě prolít přes cedník, mohou tam být kousky žloutků, nebo cukr. Postupem času nám více zhoustne.
S PŘÍCHUTÍ - Super chutná třeba kávový. To uděláme tak že dáme do hrnečku rozpustnou kávu / na 1 litr vaječňáku - 2 - 3 lžičky / nalijeme tam teplou vodu, jen malinko aby bylo možné kávu rozpustit. Vlijeme do vaječňáku. Je dobré zase prolít přes cedník. Já například letos dělala kávovo-karamelový / káva Douwe Egberts karamel /. Vaječňák je naprosto luxusní.
S PŘÍCHUTÍ - Super chutná třeba kávový. To uděláme tak že dáme do hrnečku rozpustnou kávu / na 1 litr vaječňáku - 2 - 3 lžičky / nalijeme tam teplou vodu, jen malinko aby bylo možné kávu rozpustit. Vlijeme do vaječňáku. Je dobré zase prolít přes cedník. Já například letos dělala kávovo-karamelový / káva Douwe Egberts karamel /. Vaječňák je naprosto luxusní.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jituneli
(upraveno)
2. 1. 2019, 11:22
Výborný vaječný likér a za chvilku hotový Díky za recept
izabela
(upraveno)
29. 12. 2015, 11:51
Je výborný jdu na druhé kolo
Cirig
(upraveno)
12. 12. 2015, 10:16
Právě zaláhvován, asi ještě skočím pro salko a dáme druhé kolo Vypadá a chutná výborně, to bude panečku Silvestr Přeji krásné Vánoce Markét
lidare
(upraveno)
8. 2. 2015, 19:53
myslím že v týdnu vyrobím,už mám na něj chuť
majashop
(upraveno)
9. 2. 2015, 16:30
@lidare
Určitě neuděláte chybu - je moc dobrý
vondras
(upraveno)
8. 2. 2015, 17:15
Právě dodělán a je výýýborný děkuji za recept
majashop
(upraveno)
9. 2. 2015, 16:30
@vondras
jsem ráda, že Vám chutná ... u nás mizí velkou rychlostí
Lucikanass
(upraveno)
17. 12. 2014, 21:20