(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Bramborový guláš s mletým masem.
Potřebné ingredience
300g mletého vepř.masa,2cibule,asi půl kila brambor,sušená červená paprika(půl balíčku,kdo chce tmavší guláš může dát cely sáček)česnek.sůl,pepř.majoránka
Postup přípravy
Na rozpáleném oleji osmažíme na jemno nakrájené cibule dotmava,přisypeme červenou papriku a mleté maso,osolíme,opepříme a nalisujeme česnek.Na prudko osmažíme a při tomto oddělujeme maso od sebe aby vznikla kaše.zalijeme asi půl litem vody a 20min.dusíme.Nakrájíme brambory na kostky a vsypeme do podušeného masa i s trochou majoránky,vaříme do změknutí brambor.Zahustíme tmavou sušenou jíškou.Množství vody si udržujeme tak,aby nám nevznikla Gulášová polévka!!! Ale i ta je tímto postupem skvěláááááááá.Pro ještě ostř.chut přidávám česnek úplně na konec.Máme ho rádi a je zdravý.Přeji Vám dobrou chuť!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
martinato
(upraveno)
20. 9. 2011, 13:01
Hledala jsem nějaký gulášek s mletým masem a natrefila na ten váš, už se vaří , hlavní kritik přijde večer... jen teda jsem použila mleté hovězí....
MoProch
(upraveno)
7. 11. 2008, 12:11
Dobrý den Jiřinko . Dnes jsem vyzkoušela Váš receptík Je boží Akorát jsem již nezahuštovala jížkou .. nechala jsem hodně vyvařit vodu tak je to super husté Děti i vyblízali talíře
MacekL
(upraveno)
16. 6. 2008, 17:58
vyzkouším
Katešinka
(upraveno)
9. 5. 2008, 10:57
zítra vyzkouším ať máma zase změnu.
petrulka
(upraveno)
8. 4. 2008, 20:14
Jiřko, a není to moc tučný, mletý vepřový je Jinak to vypadá zajímavě
idina
(upraveno)
8. 4. 2008, 20:21
@petrulka
je to trošku mastnější ale pro chlapy a větší dorost může být.Mám již rodinu dospělejší. Možná že když to maso pustí svou štávu tak je možné ji odebrat lžící.Ještě jsem nezkoušela.
bleska
(upraveno)
8. 4. 2008, 20:10
Děkuji za tip, už vím co bude zítra k obědu.
Kamek
(upraveno)
4. 4. 2008, 19:13
Marně jsem uvažovala co o víkendu na oběd ,vyzkouším