(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Sirup z červené řepy(moc dobrý)
Potřebné ingredience
4 litry vody,2 kg řepy,2,5kg cukru,2,5dkg kyseliny citronové,1 malinovou tresť
Postup přípravy
Ve vodě uvaříme oloupanou a na kostky nakrájenou řepu.Scedíme a přidáme
cukr,kyselinu citronovou a 15 minut vaříme.Do vychladlého přidáme tresť.Plníme
a zavařujeme.Taky jsem zkoušela s tou řepou vařit višně.A potom jsem teda
přidala trochu višňové tresti a taky to je výborné.Kdyby někomu vadila kyselina citronová,
tak asi by se tam v pohodě mohly dát citrony.
cukr,kyselinu citronovou a 15 minut vaříme.Do vychladlého přidáme tresť.Plníme
a zavařujeme.Taky jsem zkoušela s tou řepou vařit višně.A potom jsem teda
přidala trochu višňové tresti a taky to je výborné.Kdyby někomu vadila kyselina citronová,
tak asi by se tam v pohodě mohly dát citrony.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

babicka06
(upraveno)
29. 6. 2008, 10:42
sirup z červené řepy manžel dělá 2krát do roka ,na 20l sirupu dáva 6ks. tresti,řepu necha uvařit na druhy den scedi.Vnukovi moc chutná!
nahlásit

955i
(upraveno)
3. 4. 2008, 22:51
Já si myslím že ji mužete normálně na něco použít bude jen vařená ve vodě.Abych řekla pravdu ja ji nevařím uplně do měka.A potom ji dám mamce ona si z toho dělá saláty nebo to zavaří se zelim jako čalamádu.Určitě má víc využití ale já nejsem její milovník tak nevim.Ale do sirupu se nemixuje.




nahlásit

lumka
(upraveno)
3. 4. 2008, 19:12
A ta řepa se vyhodí,ta se do toho nerozmixuje?

nahlásit