Zobrazit přihlášovací formulář

Kytička růží - mé první poprvé s marcipánem :-)

0.0
Kytička růží - mé první poprvé s marcipánem :-)

Potřebné ingredience

korpus je šlahačková bábovka dle kuchařky, krém máslový, marcipán dle MMB

Postup přípravy

Korpus i krém jsou klasika, každý na ně má své recepty, podle své chutě. Marcipán jsem vyčetla zde - je to ta falešná hmota ze salka, jen musím říct, že se mi asi moc nepovedl, druhý den se hrozně drobil a nešel vůbec vyválet, nevím kde jsem udělala chybu. Měla jsem to asi celé udělat hned ten den a nenechápat marcipán do druhého dne v lednici (růže co jsem dělala hned šly dobře). Jinak děkuji za inspiraci maminkám z MMB :-) Dělala jsem prvně marcipán :-)

ještě jeden pohled

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Andrejuša 22. 7. 2009, 15:50
Lucí, tak ten se ti vážně povedl! Jsi šikulka. Z takověho dortíku musí mít radost každý! (Y) (clamp) (F)
radobelina 24. 5. 2008, 10:31
Nádherný dortík!!! (clamp) (clamp) (clamp)Moc se vám povedl. Jste šikulka. (Y) Já jsem zkoušela taky ten marcipán ze Salka a drolil se mi, že jsem myslela, že s tím praštím. Ani mikrovlnka nepomohla. Když jsem ale nahřála menší kus, tak to zabralo a dělalo se s ním jako s modelínou. Takže záleží na tom, jak velký kus nahříváte a podle toho se musíte řídit. Pak to určitě půjde. (Y)
Buřtík 1. 6. 2008, 22:04
@radobelina Děkuji za radu, příště to budu muset zkusit. Šlo to přesně jak píšete, drobení, nahřívání, vztekání (nejdeto) ale dopadlo to (Y) Také děkuji za pochvalu Vám i všem ostatním (clamp)
Lenyna 24. 5. 2008, 10:02
SUPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER (^) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
jitkaad 23. 5. 2008, 20:24
Tak tohle je opravdu nádhera jste šikulka,. moc se mi to líbí, taky bych takový (^)chtěla knarozeninám (Y)
janina74 23. 5. 2008, 20:16
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) paráááda (Y) a těch (candle) (candle) (candle) (candle) (candle) |:o)
RUNTY 23. 5. 2008, 20:01
krásné , jste šikulka (Y) (Y)
Betty72 23. 5. 2008, 19:45
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Moc krásné (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Péťa
Buřtík 23. 5. 2008, 19:57
@Betty72 Děkuji moc :-)
aweii 23. 5. 2008, 18:06
moc moc krááásný a povedenýýý dortík, jste šikulinka (clamp) (clamp) |:o) (Y)
Buřtík 23. 5. 2008, 19:57
@aweii děkuji jste hodná :-)
Bára D. 23. 5. 2008, 18:04
Nááááádhera, opravdu se vám povedl (L)
Buřtík 23. 5. 2008, 19:58
@Bára D. taky moc moc děkuji :-)
lenkamb 23. 5. 2008, 16:17
(clamp) Tak ať to Vaše "podruhé" a "potřetí" a..... je stejně krásné, jak to to "poprvé". Náhera, Lucko! (F) (^)
Buřtík 23. 5. 2008, 19:58
@lenkamb Děkuji :-)
onasi 23. 5. 2008, 15:58
Lucko, napoprvé nádhera! zdá se, že jste talentovaná! (hello) (hello)
Zrušený účet 23. 5. 2008, 15:11
Dortík je moc krásný. S tím marcipánem se netrapte. Ten salkový to dělá. Když mi takhle ztvrdne a drobí se, tak ho šoupnu na pár sekund do mirovlnky, přidám lžíci pšeničného sirupu, ale myslím, že by mohl být i med a propracuji. Pozor bývá uvnitř dost teplý. No a je zase měkký. (Y)
Buřtík 23. 5. 2008, 19:57
@ Děkuji za lichotku i radu (Y) Musím říct, že s mikrovlnkou jsem to zkoušela, bohužel nevím jestli hodně nebo málo nahřátý, vodu jsem taky přidala, ale nic moc to nebylo. Možná jsem den před tím ho udělala moc tuhý, protože to sice šel zpracovat lépe, ale taky se drobil. Možná jsem málo hňoucala (jak psala paní v receptu - hňoucat a hňoucat :-) Sirup doma nemám páč jsem jen taková nárazová kuchařka i cukrářka, ale ráda bych to ještě zkusila, protože to chci natrénovat a udělat něco super pro mou malou k 2. narozkám. Inspirace je tu mraky. Tenhle je zjednodušená varianta toho pugetu růží, který se mi tu na MMB líbil, ale nebylo tolik času a chybí zkušenosti :'( No snad to bude příště lepší ^o)
Zrušený účet 23. 5. 2008, 20:19
@Buřtík Jojo. Hňoucat a hňucat je základ. A když už máte pocit, že z toho hňoucání padnete na ústa, tak je to pořád málo. ;-) Hňoucat a válet válečkem do tenka, aby jste se zbavila hrudek.
Init 23. 5. 2008, 16:13
@ Jo sirup - tak to mě nenapadlo, přidávala jsem jen vodu, ale s tím sirupem by ten salkový mohl být ještě vláčnější, příště vyzkouším :-)
Zrušený účet 23. 5. 2008, 18:30
@Init Ten salkový je naprosto bezkonkurenčí na květiny. Dá se vyválet do průhledna. Nebo ho používám na vyšší figurky. Nemají pak tendenci se hroutit. (Y) Je úžasně tvárný a přitom pevný. Ale moc mi nechutná. *-) (pst)
Init 23. 5. 2008, 15:10
Leni, dort se Vám moc povedl a ohledně toho salkového marcipánu - mně se taky někdy z lednice drolí, ale stačí ho nahřát v mikrovlnce, potom zapracovat trošku vody a znova zpracovat, chvilku to trvá, ale zas je vláčný. (Y) (clamp)
Zrušený účet 23. 5. 2008, 15:35
@Init Jsme se sešly se stejnou radou skoro na minutu. :-D :-D
Init 23. 5. 2008, 16:14
@ Se stejnou ne, Ty sirup, já vodu, ale ten sirup taky zkusím ^o)
aero-orion 23. 5. 2008, 15:02
paráda (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (L)
Radunna 23. 5. 2008, 14:49
(Y) (Y) (Y) (Y)nááádhera |:o)
Buřtík 23. 5. 2008, 19:59
@Radunna Děkuji, byla to makačka :-)
Lexi 23. 5. 2008, 14:49
MOc hezký, kytice s evám moc povedla! (Y) (^) (clamp) (Y) (D) (clamp)
Buřtík 23. 5. 2008, 19:59
@Lexi Díky, díky :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie