Dortík potažený marcipánem
Potřebné ingredience
Tak jsem se odhodlala poprvé vyzkoušet potáhnout dort marcipánem a vlastně i poprvé pracovat s marcipánem. Sice jsem se u toho vztekala jako pes a není to nic světoborného ale napoprvé .... *******Korpus: 25 dkg cukru, 10 dkg oleje, 10 dkg vody, 4 vejce, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 25 dkg polohrubé mouky, sníh. *******Marcipán: 15 dkg suš.mléka,15 dkg mouč.cukru,3 lžíce oleje,trochu vody,pár kapek mandlové tresti, potr.barva (dle paní Juliány T.) *******Krém: 3 dcl mléka, do něj přimíchat 1 van. cukr, 5 polévkových lžic kryst. cukru, uvařit, pak přidat 1 van. puding, po vychladnutí přimícháme 1 Heru. Puding i hera musí mít stejnou pokojovou teplotu aby se nám krém nezdrcnul. *******Růžičky jsou dělané podle postupu v receptech od paní Martiny P. (M-kocurek)
Postup přípravy
tak ještě detail růžičky
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé