Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Dortík potažený marcipánem

0.0
Dortík potažený marcipánem

Potřebné ingredience

Tak jsem se odhodlala poprvé vyzkoušet potáhnout dort marcipánem a vlastně i poprvé pracovat s marcipánem. Sice jsem se u toho vztekala jako pes a není to nic světoborného ale napoprvé .... *******Korpus: 25 dkg cukru, 10 dkg oleje, 10 dkg vody, 4 vejce, 1 prdopeč, 1 vanilkový cukr, citronová kůra, 25 dkg polohrubé mouky, sníh. *******Marcipán: 15 dkg suš.mléka,15 dkg mouč.cukru,3 lžíce oleje,trochu vody,pár kapek mandlové tresti, potr.barva (dle paní Juliány T.) *******Krém: 3 dcl mléka, do něj přimíchat 1 van. cukr, 5 polévkových lžic kryst. cukru, uvařit, pak přidat 1 van. puding, po vychladnutí přimícháme 1 Heru. Puding i hera musí mít stejnou pokojovou teplotu aby se nám krém nezdrcnul. *******Růžičky jsou dělané podle postupu v receptech od paní Martiny P. (M-kocurek)

Postup přípravy

V míse rozmíchat cukr, olej, vodu, van. cukr, 4 žloutky, poté do směsi přistrouhat citronovou kůru, stačí tak z půlky citronu, přimíchat mouku a prdopeč, poté vyšlehat zvlášť v misce sníh ze 4 bílků a zlehka přimíchat do směsi, čím více bude sníh propracován do těsta, tím bude těsto ve finále po upečení hutnější, takže opravdu jen zlehka. Protože nemám 3 velikosti kulaté formy, musela jsem vymyslet něco jiného, takže spodní díl je z klasické kulaté formy, a ostatní dva díly jsem upekla v menším a větším plechovém kastrolu. Postup na všechny 3 patra je stejný, rozříznuté podélně, namazané krémem pak přiklopen druhý díl jednoho korpusu. Pak celý díl pomažeme slabou vrstvou krému, aby marcipán kterým ho potáhneme byl stále měkký a takhle jedeme až na vrchol. Pak už záleží na fantazii jak celkově dort ozdobíme.

tak ještě detail růžičky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

backa 30. 10. 2007, 13:15
Je krááááásnýýýý (clamp) jste velká šikulka,já se ne a ne k tomu marcipánu dohrabat. ;-) tleskám Vašim šikovným rukám (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Táňa (kytara) manželovi pěkné narozeniny |:o)
Zrušený účet 30. 10. 2007, 6:52
(clamp) (clamp) (clamp)Nádhera. Už dlouho se odhodlávám ;-)A díky vám se do toho snad i pustím (F)
kasnika (upraveno) 29. 10. 2007, 23:06
Poprvé v životě jsem si vytvořila marcipán, poprvé jsem potáhla dort marcipánem a poprvé jsem vytvořila růžičky a to vše jen díky mmb a veeelice šikovným a ochotným maminkám, které se s námi dělí o tu jejich šikovnost (clamp) (clamp) (L) (L) (L)
jíta406 29. 10. 2007, 21:59
@kasnika Verunko,moc se Vám dortík povedl (Y) (Y) (Y),ještě jsem z marcipánem nedělala a také se na to chystám *-),když se mi to povede jak Vám ,budu štastná :-) :-) :-)mějte se (hello)
kasnika 29. 10. 2007, 23:09
@jíta406 děkuji (F) ještě takových 20-30 dortíků a budou jak z cukrárny ;-), držím palečky určo se Vám vyvede (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie