Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

ŠPAGETOVÁ BÁBOVKA

0.0
ŠPAGETOVÁ BÁBOVKA

Potřebné ingredience

1 špagety, 40 dkg kabanosu nebo jiné měkké uzeniny, kečup, 4-5 vajec, 20 dkg Eidamu, máslo na vymazání formy, strouhanka na vysypání formy, sůl dle chuti.

Postup přípravy

Uvařené těstoviny (lépe do poloměkka, pak se ještě pečou v troubě) vrstvíme do vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy. Vrstva těstovin (třetina), na to nasypeme polovinu uzeniny (na menší kostičky)a tvrdého sýra (na větší kostičky) a zalijeme rovnoměrně kečupem (tím nešetříme). Na to další vrstva špaget (druhá třetina) a opět uzenina, sýr a kečup a narvrch poslední část špaget. Lehce zatlačíme do formy a zalijeme rozšlehanými vajíčky a dáme zapéct. Pokud jsou těstoviny uvařené v dostatečně slané vodě, nemusíme ani dosolovat (obzvlášť je-li to i pro děti), dospělým lze dosolit mezi vrstvami dle chuti). Zapékame asi na 200°C zhruba 30 minut, ale raději se řiďte zkušenostmi s vlastní troubou - zkrátka vajíčko musí být propečené. Vymazávám a vysypávám i silikonovou formu, ačkoli u té to není nutné, ale chuť je potom lepší, taková máslovější. Budete překvapeni, jak výborně to chutná! A hlavně, je to rychlé a levné (zdravé bohužel moc ne, ale občas to snad nevadí) Nechte si chutnat!!

do vymazané a vysypané formy dáme první vrstvu špaget, uzeninu, sýr

zalijeme kečupem

toto už je poslední vrstva špaget, pod ní ještě uzenina, sýr a kečup

zalijeme rozšlehaným vajíčkem

a to už je výsledek po upečení

a průřez tou dobrotou!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

aweii 8. 4. 2008, 9:47
dělala jsem minulý týden a musím říct že je to veliká dobrota (clamp) (clamp) |:o) jste šikulka díky za recept (hello)
MachyA 3. 5. 2008, 20:06
@aweii Není zač děkovat, hlavně že Vám chutnalo!! (L) Je to taková rychlovka co dům dal ;-) Naši (Z) (Z) to milují. Alena (flower) (hello) (flower)
aenja 26. 3. 2008, 12:19
Včera jsem dělala na oběd a mělo to velký úspěch!Píšu-to,protože to z formy nešlo ven,takže jsem to musela vyšťourat,tak to nebylo moc úhledné...Taky se mi to moc do formy nevlezlo,tak příště udělám v pekáčku...Děkuji za recept,už jsem fakt nevěděla co vařit a toto je rychlé a jednoduché... (Y) (Y) (Y)a mňam.. (pl)
MachyA 3. 5. 2008, 20:04
@aenja Aničko tak to se mi fakt ještě nestalo, že by nešlo ven! *-) A je asi pravda, že to je na větší formu bábovky, ne malou, ale rozhodně pekáčkem nic nezkazíte +o( Tak ať se to příště povede lépe, ale hlavně že chutnalo!! (Y)
aenja 15. 6. 2008, 9:29
@MachyA Dobrý den,možná je to i tipem formy,já mám takovou hliníkovou,tak možná koupit nějakou kvalitnější...U nás to moc chutnalo a byla to taková příjermná změna.Hezký den.Anna
Bejina 29. 10. 2007, 21:07
Vypadá to dobře,slyšela jsem o tom,ale nikdy neměla recept,tak díky (clamp) (clamp)a není to suché????Děcka vždycky řvou,že chcou hodně omáčky ;-) ;-) ;-) ;-)
MachyA 30. 10. 2007, 16:06
@Bejina Není to suché, pokud nedáte málo kečupu. Pokud jsou v tomto směru děti náročnější, tak ho tam klidně nalijte ještě více a rozhodně si stěžovat nebudou, teda doufám! ;-) ;-) Případně se dá přidat na talíř extra ke spokojenosti (Z) (X). Určitě to lze proložit i zeleninou, aby to bylo ještě vláčnější (určitě rajčata, ale nezkoušela jsem). Zkuste a uvidíte, že budete pochválená! (*) (*) (*)
Jitule64 29. 10. 2007, 20:19
Teda Alenko...to vypadá faaaaaaaakt bombově!!!! (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) Super nápad!!!! Tisknu si a při nejbližší příležitosti udělám někomu k narozkám. ^o) (Y) (Y) (Y)
MachyA 30. 10. 2007, 16:07
@Jitule64 Jíťo určitě vyzkoušejte, je to výborná rychlovka. :-) Lze to jíst teplé i studené, záleží na každém. Ať se Vám povede (D)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie