Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

dort potahovaný VARNOU

0.0
dort potahovaný VARNOU

Potřebné ingredience

KORPUS:4 vajíčka, 160 g hladké mouky, 160 g cukr kr., 4 lžíce oleje KRÉM: 2 polévkové lžíce polohrubé mouky, 1/4 l mléka, 10 dkg 100%tuku, 2x vanilkový cukr, 1x máslo, moučkový cukr dle chuti každého, kakao POTAHOVKA: 150 ml vody, 70 g másla, 150 g hladké mouky, 700 g moučkového cukru, kukuřičný sirup (dle potřeby), mandlovou tresť

Postup přípravy

Ze všech surovin na korpus utvoříme těsto a nalijeme na plech vyložený na spodku pečícím papírem. Po upečení nechat prochladnout potom rozkrojit a potřít marmeládou. Poté potřít krémem a přiložit horní část korpusu. Ten potřít krémem, aby se dal potáhnout.

KRÉM: uvařit kaši z mléka a polohrubé mouky. Ještě do horké kaše přidat 100%tuk a vanilkové cukry a pořádně propracovat. Máslo utřít s mouč. cukrem a postupně přidávat vychladlou moučnou kaši. Já přidávala i kakao, ale nemusí být.

POTAHOVKA: vodu s máslem přivést do varu a přidat mouku. Jako při odpalovaném těstě. Necháme vychladnout. Přidáme tresť a postupně přidáváme cukr a kukuřičný sirup dle potřeby, dokud nevznikne hmota, která se nelepí. Může se dát vypracovat i do domácí pekárny, ale já zrovna pekla chleba, tak jsem musela hňácat rukama. No a pak už jen potáhnout dort.
Téhle potahovce se říká VARNA. Dobře se mě s ní pracuje a taky není v propočtu tak drahá. Dají se z ní také dobře modelovat květiny. Skoro všechny dorty co tu mám jsou potažené právě VARNOU.

VARNU jsem našla na: http://dorty.artmama.cz/falesny-marcipan?page=1
KRÉM: Vanilkový krém - http://peceni.info/kremy-polevy-naplne

,

,

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie