(recept
si oblíbilo 436 návštěvníků)
FOCCACIA - děsně jednoduché a efektní !!!
Potřebné ingredience
500g hladké mouky;
sušené droždí;
lžička cukru;
lžička soli;
2,5 dcl mléka;
panenský olivový olej - 5 lžic do těsta;
NA OZDOBENÍ - panenský olivový olej;
hrubá sůl;
čerstvé snítky rozmarýnu/tymiánu;
hrst černých oliv
Postup přípravy
Uděláme si kvásek z droždí, cukru, mléka a trochy mouky. Když vzejde, smícháme všechny ingredience na těsto. Pořádně propracujeme, až se nelepí, a dáme kynout - asi na hodinu v teple, nebo přes noc do ledničky.
Vykynuté těsto propracujeme a vytvarujeme dvě placky, asi 1,5cm vysoké. Necháme je ještě asi půl hodiny kynout. Pak do nich klouby prstů uděláme dolíčky, celou foccaciu pokropíme bohatě panenským olejem, zapícháme malé snítky bylinek a pokrájené olivy a na závěr posypeme hrubou solí.
Troubu rozpálíme na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180) a pečeme asi 25 minut - foccacia krásně zezlátne a vstřebá všechen olej.
Kdo chce, může ještě teplou znovu pokropit olejem - je pak ještě vláčnější!
DOPORUČUJU !!!!
Vykynuté těsto propracujeme a vytvarujeme dvě placky, asi 1,5cm vysoké. Necháme je ještě asi půl hodiny kynout. Pak do nich klouby prstů uděláme dolíčky, celou foccaciu pokropíme bohatě panenským olejem, zapícháme malé snítky bylinek a pokrájené olivy a na závěr posypeme hrubou solí.
Troubu rozpálíme na 200 stupňů (horkovzdušnou na 180) a pečeme asi 25 minut - foccacia krásně zezlátne a vstřebá všechen olej.
Kdo chce, může ještě teplou znovu pokropit olejem - je pak ještě vláčnější!
DOPORUČUJU !!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
keltka
(upraveno)
3. 6. 2008, 20:30
tak jsem vyzkoušela k večeři k zeleninovému salátu s kuřecím masíčkem a jedním slovem LAHODA!!! děkuji vám moc za recept chlebík je jako z pizzerie
honeyed
(upraveno)
3. 6. 2008, 12:04
Tohle je výborné dělám to z časopisu Apettit a nemá chybu
keltka
(upraveno)
3. 6. 2008, 11:44
to vypadá skvěle to droždí celý pytlík?!v každém je jiné množství
kakunka
(upraveno)
3. 6. 2008, 11:49
@keltka
No ono to tam bývá napsané, na jaké množství mouky pytlík je... Většina je právě na půl kila mouky! Tak ať se podaří
keltka
(upraveno)
3. 6. 2008, 11:51
@kakunka
určitě vyzkouším,vypadá to dobře mimochodem-jste moc šikovná na ruce,dívala jsem se na vaše talířky,vajíčka,věnec...
kakunka
(upraveno)
3. 6. 2008, 11:56
@keltka
Děkujůůůů No ale když jsem viděla ta Vaše prsa ... to já bych nedokázala
keltka
(upraveno)
3. 6. 2008, 12:03
@kakunka
ale dokázala jste fakt šikovná