Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 35 návštěvníků)

Štrůdl - jablečný závin- pro začátečníky!

0.0
Štrůdl - jablečný závin- pro začátečníky!

Potřebné ingredience

těsto na 3 kusy (nohavice): 60 dkg hladké mouky
2 vejce
10 lžic mléka
12 dkg cukru moučka
12 dkg rostlinn. tuku(Hera, Stella)
1 prášek do pečiva

Náplň: trocha strouhanky
1,5 kg oloupaných a vyjadřincovaných jablek
skořice, 5 dkg rozinek, cukr krystal na posypání
kousíček másla na potření upečeného štrůdlu

Postup přípravy

Suroviny na těsto smýcháme a uhněteme v ruce(je to skoro hned). Rozdělíme na tři stejné díly a vyválíme čtverec. Pak ho posypeme hrstkou strouhanky a nakrájíme jablíčka na kousky a poklademe.Pak posypeme skořicí, posypeme rozinkama(kdo jak má rád) a zasypeme krystal. cukre. A ještě opět troškou strouhanky. Pak zabalíme, jde to pěkně. konce přimáčkneme ksobě a zahneme pod štrůdl. Dáme do vyhřáté trouby péce asi na 25 minut na 180 stupňů. Upečený štrůdl potřeme máslem, tím krásně zvláční. Až trošku vychladne, pak posypeme cukřenkou a papáme. Mně se vždy povedl. Přeji dobrou chuť!

uhnětlé těsto

jedna třetina těsta, posypané strouhankou

na to nakrájíme jablíčka (někdo třeba strouhá)

posypeme skořicí

pak posypeme rozinkami a cukrem

nakonec ještě hrstka strouhanky

a zabalíme

dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 180 stupňů dorůžova až hněda

upečený štrůdl potřeme máslem, které se krásně vsákne a štrůdl zvláční, po chvilce trochu sedne.

pak jen pocukrujeme a papáme! Tady mám vyfocené další dvě zbylé nohavice, tu první jsem nestihla vyfotit, byla hned pryč!

VŠEM DOBROU CHUŤ! Věřím, že bude chutnat!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KáKá (upraveno) 7. 7. 2013, 20:16
tak já teda vůbec nedoporučuji (N) a už vůbec ne pro začátečníky,chtěla jsem vyzkoušet těsto jiné,než na která jsem zvyklá a hrůza,tuhé,tvrdé, úplně suché,strašně drolivé,opravdu mi málem upadly ruce,nešlo vůbec zpracovat,takže letělo do koše,škoda tolika surovin,těst na štrůdl už jsem zkoušela opravdu hodně,ale toto už nikdy více (zip)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie