Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 304 návštěvníků)

TVAROHOVÁ ŠTOLA - bez kynutí, ale OBRVSKÁ nejen velikostí, hlavně CHUTÍ

0.0
TVAROHOVÁ ŠTOLA - bez kynutí, ale OBRVSKÁ nejen velikostí, hlavně CHUTÍ

Potřebné ingredience

NA TĚSTO: 5OOg HLADKÉ MOUKY===250g MĚKKÉHO TVAROHU===125g CUKRU KRYSTAL===2 VEJCE===150g TUKU(nejlépe másla)===1a1/2 PR.DO PEČ.===1 VANIL.CUKR, ČOKOLÁDA, OŘÍŠKY, ROZINKY dle chuti
NA POTŘENÍ-50g MÁSLA(rorpuštěné),CUKR MOUČKA,KAKAO

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto, mimo čokolády, ořechů a rozinek spracujeme dohromady. Ke konci přidáme všechny dobroty( u nás se rozinky nejí, tak já mám bez nich).
Pak z hmoty uděláme placku ( já nevyvaluju, jen rukama roztáhnu). Pravá štola by se měla složit jinak,
ale já jen přeložím na půl a přenesu na plech vyložený papírem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 175 stupňů a pečeme asi 45minut. Nemám přesný čas, zkouším špejlí..
Po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem. Nebojte se toho, štola snese hodně a to pak způsobí,
že zůstane dlouho vláčná. Posypeme moučkovým cukrem, smíchaným s kakaem a necháme vychladit.
Nejlepší je, když se nechá uležet, zabalená ve fólii.
Děláme ji hlavně na Vánoce, protože nám chutná víc než vánočky.

těsto a dobroty ještě zvlášť

zapracované dobroty,
lze je ale přidat hned na začátku, aby se rovnoměrně rozprostřely v těstě

placka v mé úpravě,
tedy pouze hodně roztažená a přeložená na půl

tady putuje štolička na pekáči do trouby

a tady už je z touby venku, pomaštěná a posypaná

mňam

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

smiisek 16. 9. 2008, 20:03
Tak všem tiše závidím, protože mě se štole srazila :'( Stejný problém mám i s tvarohovou bábovkou, tak si říkám, že mi nejsou nejspíš těsta z tvarohu souzená 8-| Ale i tak jsme ji snědli a můžu říct, že po několika dnech je skutečně lepší (zajic) (asi tím, že nebyla tak pěkná, tak nemizela jako ostatním ;-) ) Ale nenechám nad sebou tvaroh vyhrát a zkusím to ještě jednou :-)
s-arka 19. 9. 2008, 12:09
@smiisek Zdeničko, to mne mrzí :'( Ještě nikdy se mi to nestalo a zvlášť ne u této štoly *-) Já mám s tímhle těstem jen ty nejlepší zkušenosti, protože se vše zpracovává na stole, žádné nádobí, čekání, atd. Jen zkuste příště vyndat všechny suroviny na přípravu alespoň hodinu před přípravou ven. Tím se jakoby sjednotí jejich teplota a nemělo by se nic stát. Moc vám budu džet palce, ať konečně to těsto porazíte (box)
beruškaveruška 16. 9. 2008, 13:29
dobrý den, tvaroh dáváte v kostce nebo ve vaničce díky Verča
anaj1 16. 9. 2008, 13:23
Tak jsem včera odpoledne upekla a večer, když jsem s (svatba) přišla ze squashe koukal na mě jen úplně malilinký zbyteček (6). Moje příšery (X) 16a (X)13 celou štolu sežraly. Je opravdu skvělá, moc děkuju za recept. Jen se u nás asi nikdy nerozleží ;-)
s-arka 19. 9. 2008, 12:11
@anaj1 Jani, to jsem se fakt pobavila ;-) Příště vzít sebou na squash a máte jistotu, že zbyde (H) Jsem ale ráda, že chutnala (L)
petrulka 16. 9. 2008, 13:17
Úúúúúúžasná |:o) |:o) |:o) |:o) podobný recept jsem už znala, ale to "polití" máslem na konec dělá fakt divy (Y) (Y) (Y) (Y) štola voní skoro jako cukroví na Vánoce, super (clamp) jednu jsme snědli v neděli a dnes peču další (L) (L) (L) (L)
Boban1 15. 9. 2008, 13:19
:-) :-) také jí znám a peču už několik let a přidávám i kokos a je fakt skvělá |:o) |:o) |:o)
s-arka 15. 9. 2008, 17:55
@Boban1 Hmmm *-) s kokosem? To musím taky vyzkoušet (clamp)Děkuji za tip (L)
hajcena 15. 9. 2008, 6:51
Dělala jsem v sobotu a je, nebo spíš byla vynikající (Y).Mám i fotečku, ale přidám ji pak k dortu z plenek - dělala jsem tyto dvě veci současně.....dík za recept, aspoň už nebudu muset dělat na Vánoce tvrdou vánočku (L)
s-arka 15. 9. 2008, 7:19
@hajcena Tak jsem se aspoň v tom studeném ránu pobavila ;-) S tou tvrdostí vánoček jsme na tom asi stejně ;-) Těším se na fotečky (L)
hajcena 15. 9. 2008, 13:10
Jaruš53 14. 9. 2008, 19:38
Šárko, štola byla výborná, všem moc u nás chutnala. Je opravdu velká, dobrá a úžasně vypadá. Děkuji za nový receptík. (Y) (Y) (F) (F) Jarka
s-arka 15. 9. 2008, 7:20
@Jaruš53 Jaruško, děkuji a jsem ráda, že jste si pochutnali (L)
Jaruš53 17. 9. 2008, 20:47
@s-arka Šári, představte si, že dneska mi řekla dcera, že na vánoce chce upéct tuto štolu, protože jim moc chutnala a vnučka prý jí ukrajovala a ukrajovala...... :-D :-D (Y) (Y). Ještě jednou moc děkuji za recept. Nemá chybu. (clamp) (clamp) (L)
s-arka 17. 9. 2008, 21:14
@Jaruš53 Jaruško, to je nejkrásnější zprávička dnešního dne (L) Ani netušíte, jakou mám radost (L)
rybickarybka 13. 9. 2008, 23:34
Hmmm, neco podobneho delavam (nechci prave ted porovnavat recept),vidim, ze vsude se setkava s uspechem! (clamp)
s-arka 12. 9. 2008, 20:47
Kočky, moc vám všem děkuji za milé komentáře (L)Ale nejvíc mě těší, že vám chutná (L)
Chelsea 12. 9. 2008, 18:51
Mňam , je fakt výborná |:o) |:o) |:o) (Y).A téměř bez práce, rychle ^o)Budu dělat častěji.Moc děkuji za recept (F) (L)
Chelsea 12. 9. 2008, 17:33
Fuj to jsem se lekla :-$Právě strkám štolu do trouby a ještě koukám na jak dlouho ji mám dát a čtu začátek posledního komentáře-"Tak, není vůbec dobrá..." :-SJsem se lekla, že se těším na něco co pak nebude k jídlu, a ono to pokračuje "je vynikající" ;-) Takže už se těším až bude upečená.
s-arka 12. 9. 2008, 20:48
@Chelsea Taky jsem se nejdřív lekla ;-) Ale dál už to hřeje u srdíčka (L) Děkuji, jste šikulky (clamp) (clamp) (clamp)
Editice 12. 9. 2008, 17:06
Tak,neni vubec dobra,ale vynikajici!!!!! (zajic) Udelala jsem navsteve (C) a stolu,a meli boule az za usima. (Y) (Y) (Y) Edita (Y) (Y)
mami 12. 9. 2008, 15:59
My ji momentálně také máme v troubě, jen jsem místo štoly upeltla cop ;-), ale začíná to tu nádherně vonět (*)
mami 23. 9. 2008, 17:27
@mami u nás strašně moc chutnala dětem a manželovi, já jsem si první den moc nepošmákla, připomínala mi lepší piškot, ale ten druhý den večer, to byl luxusní pochoutkový zážitek, i když to byl poslední kousek, zítra peču znova... (Y) (Y)
Editice 12. 9. 2008, 14:57
Ted jdu dat stolu do trouby,jsem na to zvedava ^o)
Evkastara 12. 9. 2008, 12:11
byla to mnamka, byla jsem pochválena...jsem tedy spokojena |:o) |:o) |:o)
Petrušek 11. 9. 2008, 19:02
Také jsem dnes upekla (zajic) , mouku jsem zkusila půl hladké, půl polohrubé, voní po celém bytě, přes noc se uleží a ráno (C) a (zajic) (zajic) (zajic), tak jsem moooc zvědavá, každopádně rychlovka. Děkuji za receptík. Petra
lumka 11. 9. 2008, 19:11
@Petrušek Petra K:no určitě ráno to bude úplně nejlepší,odleželé a uvidíte že se k tomu budete vracet,já peču hlavně na Vánoce,ale pak několikrát v roce,můj si na to zvykl víc jak na pečivo.Tak si pochutnejte (Y) :-)
Petrušek 12. 9. 2008, 11:15
@lumka Ludmila R: :-$ :-$ :-$ Ještě teplá byla moooc dobrá ;-). Prostě jsme neodolali. Manželovi chutnala, dceři taky - to je co říct. Tak ještě bude na dnešek. Opravdu dobrá, jednoduchá a rychlá - dokonalý receptík. (Y) (Y) (Y)
s-arka 11. 9. 2008, 19:07
@Petrušek Péťo, budu moc ráda, když mi dáte vědět (L) Mouku také občas "půlím" (F)
Petrušek 12. 9. 2008, 11:18
@s-arka Tak Šárko, jak jsem psala výše - načali jsme ji ještě teplou :-$ :-$ :-$. Vynikajicí recept, také jsem nedávala rozinky. Suroviny na tuto štolu jsou doma vždy po ruce - pro mě opravdu parádní recept. Budu se k němu určo vracet. (F) (F) (F)Díky Petra
smiisek 11. 9. 2008, 14:54
Dobrý den, štolu chci péct dnes, tak bych potřebovala rychlou odpověď, prosííím to máslo do těsta dáváte rozpuštěné nebo v polotuhém stavu??? Děkuju Zdena
s-arka 11. 9. 2008, 19:06
@smiisek Zdeničko, už se spožděním, ale jak píše maminka pode mnou. Máslo necháme trochu povolit. Já ale radši nechám všechny potřebné suroviny minimálně hodinku na lince, máslo tím povolí a všechny ingredience mají stejnou pokojovou teplotu. Snad vám Ludmila pomohla, tímto jí mooooc děkuji (L)
lumka 11. 9. 2008, 15:08
@smiisek Zdenička Z:já si ho dám do misky a do mikrovlnky na chvíli aby povolilo a né úplně teklo,to poznáte,já to hlídám a kontroluji.
Evkastara 11. 9. 2008, 14:08
zdravím Vás, tak jsem právě štolu vložila do trouby, tak uvidíme, zda se povede a jaká to bude mnamka. pak určitě napíšu reakce dětiček i manžela (L)
lumka 10. 9. 2008, 18:37
taky dělám a je úžasná.Když to chci mít víc jako ke kávě zákuskové,dám polohrubou mouku,víc to je porovité,jinak vše stejné. (Y) (clamp) (Y)
s-arka 10. 9. 2008, 19:32
@lumka Děkuji za radu (clamp) Dobrý nápad (L)
Aderiarleen 10. 9. 2008, 14:12
Šárka vyzerá super...a keďže ani u nás sa nejedia hrozienka tak super receptík...taký beriem (Y)
s-arka 10. 9. 2008, 19:31
@Aderiarleen Gábi (hello)Pochvala od tebe těší dvojnásob!!! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie