(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Tvarohová buchta s ovocem
Potřebné ingredience
4 vajíčka, cca 1/3 másla, vanilkový cukr, cca 10 dkg cukru (dle chuti a dle přidávaného ovoce), 4 lžíce celozrné hladké pšeničné mouky (může být i klasická bílá), 1 tvaroh, pomerančová kůra, prášek do pečiva, ovoce (třešně, jablka se švestkami, ostružiny ...zkrátka co dům dá :-)), mandle
Postup přípravy
1. Ušleháme sníh ze 4 bílků.
2. Utřeme máslo, žkloutky a cukr.
3. Ke směsi přidáme tvaroh. Chvíli šleháme.
4. Přidáme mouku, pomerančovou kůru a prášek do pečiva. Opět šleháme.
5. Nakonec jemně vmícháme sníh.
6. Vlijeme do vymazané a vysypané formy (nebo vyložené pečícím papírem).
7. Poklademe ovocem (drobné druhy vcelku, větší nakrájeno) a posypeme loupanými a nasekanými mandlemi.
8. Pečeme zvolna cca na 180 cca 40 minut.
2. Utřeme máslo, žkloutky a cukr.
3. Ke směsi přidáme tvaroh. Chvíli šleháme.
4. Přidáme mouku, pomerančovou kůru a prášek do pečiva. Opět šleháme.
5. Nakonec jemně vmícháme sníh.
6. Vlijeme do vymazané a vysypané formy (nebo vyložené pečícím papírem).
7. Poklademe ovocem (drobné druhy vcelku, větší nakrájeno) a posypeme loupanými a nasekanými mandlemi.
8. Pečeme zvolna cca na 180 cca 40 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé