Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Vepřová panenka s houbovou omáčkou a šťouchanými bramborami

0.0
Vepřová panenka s houbovou omáčkou a šťouchanými bramborami

Potřebné ingredience

vepřová panenka, bazalkové pesto, olivový olej, provensálské bylinky; houby (sušené, čerstvé), cibule, mouka, voda, pepř (směs barevných), sůl; brambory, anglická slanina, jarní cibulka, kmín, máslo

Postup přípravy

1. Vepřovou panenku nakrájíme na silnější plátky (asi 1 cm).

2. Tence potřeme pestem, posypeme bylinkama a zakápneme olivovým olejem. Necháme marinovat.

3. Krátce osmahneme na pánvi tak, aby vevnitř zůstalo ůžové masíško a spousta šťávy. Dáme do tepla.

4. Ve výpeku orestujeme cibuli nakrájenou na drobno. Přidáme houby. Zalijeme vodou a dusíme dokud nejsou houby měkké (možno i předdusit). Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. dochutíme provensálským kořením, pepřem a solí. Provaříme.

5. Brambory uvaříme ve slupce v osolené a okmínované vodě do měkka.

6. Na drobno nakrájenou anglickou slaninu opekáme na páni dokud nepustí tuk, pak přidáme nakrájenou jarní cibulku. Restujeme.

7. Uvařené brambory slijeme. Rozšťoucháme tak, aby zůstaly pohromadě větší kousky. Přidáme kousíček másla. Přidáme slaninu s cibulkou a dobře promícháme.

8. ... a servírujeme :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie