(recept
si oblíbilo 472 návštěvníků)
Povidloň - konečně vychytaný, nevydrží ani uležet a je pryč:-)
Potřebné ingredience
3 balíčky bebe sušenek (já dávám, jedny bílé a dvoje černé, ale záleží na každé z Vás) 2 tvarohy, 1 zakysaná smetana, l šlehačka na šlehání, trochu cukru, ztužovač šlehačky. Povidlí
Postup přípravy
Na plech dáme pečící papír, (můžeme papír trochu namočit, aby nám při nanášení krému sušenky necestovaly) na něj skládáme vedle sebe bebe sušenky, které pomažme hodně povidlím (lepší je namazat každou zvlášť a teprve potom dát na plech). Až máme naskládaný celý plech, tak nalijeme náplň a opět zakryjeme sušenkami, které jsme namazali povidlím. Vrch můžeme polít čoko polevou. Dáme uležet do ledničky – je to nejoblíbenější moučník v celé naši rodině, dělám rovnou 2 plechy
Příprava náplně: Ušleháme šlehačku se ztužovačem šlehačky. Vedle v misce ušleháme tvaroh se zakysanou smetanou a cukrem a opatrně přišleháme šlehačku
Vrch můžeme polít čoko polevou, nebo pokapat rumem ( to je výborný), ale většinou dělám jen tak bez ničeho.
fotku jsem dala z těsta - mraky řezy - chtěla jsem to pro změnu zkusit takhle, ale z bebe sušenek je to asi lepší a rychlejší,
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takhle se povedl paní Janě K.
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1632595...ale
a takhle Ivě.R
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1633921
takhle Andree Š.
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1662671
Příprava náplně: Ušleháme šlehačku se ztužovačem šlehačky. Vedle v misce ušleháme tvaroh se zakysanou smetanou a cukrem a opatrně přišleháme šlehačku
Vrch můžeme polít čoko polevou, nebo pokapat rumem ( to je výborný), ale většinou dělám jen tak bez ničeho.
fotku jsem dala z těsta - mraky řezy - chtěla jsem to pro změnu zkusit takhle, ale z bebe sušenek je to asi lepší a rychlejší,
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takhle se povedl paní Janě K.
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1632595...ale
a takhle Ivě.R
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1633921
takhle Andree Š.
http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1662671
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Akimka
(upraveno)
12. 1. 2009, 12:21
Tak jsem to zkusila o víkendu..Jenom ze dvou balení sušenek, s jedním tvarohem a rostlinou šlehaškou, která má i ztužovač..Není nic rychlejšího a lepšího..Normálně jsem musela kousek schovat,abychom ochutnali jaký je to uležený..Prý mám vyřídit jedničku i od dcery..Prý to teda je..i ten název.
Denisaaa
(upraveno)
12. 1. 2009, 13:07
@Akimka
Jsem moc ráda, že Vám chutnalo Konečně se někdo ozval, že tuhle dobrůtku, zkusil udělat
zvonka
(upraveno)
11. 1. 2009, 23:01
Díky za príma recept, zítra se Šimonkem zkusíme
Denisaaa
(upraveno)
12. 1. 2009, 9:59
@zvonka
Tak fajn, ale taky už někdo napiště jak chutnalo Nebo že by to chutnalo jen naší rodině?
žabada
(upraveno)
10. 1. 2009, 10:43
Tak do toho taky půjdu povidel a šlehačky není nikdy dost
Vojtula
(upraveno)
8. 1. 2009, 12:00
dala bych si
agajka22
(upraveno)
7. 1. 2009, 20:51
prepáčte ale čo je to "povidlí"?
Denisaaa
(upraveno)
7. 1. 2009, 20:58
@agajka22
marmeláda ze švestek neboli slivkovy lekvar po vašom
inka
(upraveno)
7. 1. 2009, 20:52
@agajka22
slivkový lekvár - povidla
bubble
(upraveno)
7. 1. 2009, 17:46
Teda vypadá to nádherně - mám takový blbý dotaz - holky, čím krájíte takovéto podobné moučníky, že máte hezký řez, nerozmatlaný, beztvarý.....
Redí
(upraveno)
9. 1. 2009, 19:59
@bubble
Mně se osvědčilo používat na takovéhle věci nůž na sýr - takový ten s "dírama" :o))) které omezí zachycení lepkavého a nepevného na minimum..ale je fakt, že co druhý řez stejně musím kudlu otírat.
Denisaaa
(upraveno)
7. 1. 2009, 18:50
@bubble
to je zrovna náhoda, jinak to mám taky rozmatlaný Ale asi je dobrý vzít úzký dlouhý nůž a namáčet do vody
Hanka72
(upraveno)
7. 1. 2009, 17:55
@bubble
Jíťo,zkuste to nožem namočeným v horké vodě
bububububu
(upraveno)
7. 1. 2009, 17:48
@bubble
noo, toť otázka, která mě taky zajímá
aweii
(upraveno)
7. 1. 2009, 17:42
Ahoj Deni to vypadá skvěle určo vyzkouším a pak písnu jak se povedlo, Ještě se chci zeptat jestli ty sušenky nebudou moc měkké a rozmočené? Jinak myslím, že to bude rychlý a dobrý moučníček měj se krásně a někdy napiš papa
Denisaaa
(upraveno)
7. 1. 2009, 18:52
@aweii
Evi nám nikdy rozměknout nestihly Tak dej vědět, jak chutnalo ju
martina.in
(upraveno)
7. 1. 2009, 16:33
Zdavím Vás Deniso, asi se budu ptát blbě, ale tu vrchní vrstvu bebe sušenek nejdřív namažene povidly a potom je naskládáte na náplň nebo nejprve naskládáte sušenky a potom povidla? Nedovedu si představit, jak je asi ta náplň tuhá. Děkuji moc za odpověď a co nejdřív tento recept vyzkouším. hezký den.
Denisaaa
(upraveno)
7. 1. 2009, 16:48
@martina.in
Tu vrchní vrstvu dělám tak, že mažu postupně sušenky povidly a skládám na náplň. V ledničce, to pak pěkně stuhne a rozleží
Jia
(upraveno)
7. 1. 2009, 14:23
Deni, ale to nahoře asi nejsou bebe sušenky nebo jo ?? Vypadá to spíš na nějaké těsto
Denisaaa
(upraveno)
7. 1. 2009, 14:33
@Jia
Ano - fotku jsem dala z těsta - mraky řezy - chtěla jsem to pro změnu zkusit takhle, ale z bebe sušenek je to asi lepší a rychlejší, což ty určitě uvítáš viď
Jia
(upraveno)
7. 1. 2009, 21:23
@Denisaaa
Narážíš snad na to, že jsem použila fazole nikoliv vlastnoručně uvařené v papiňáku, ale z konzervy ???!!! Pro maminky, kterým bude divné, že u receptu na sladkého povidloně je řeč o fazolích viz Denisčin recept na Zapečenou zeleninu s fazolemi a smetanou , který jsem dnes v velkým úspěchem vyzkoušela
Denisaaa
(upraveno)
7. 1. 2009, 22:29
@Jia
Spíš to bylo myšleno v dobrým mám ráda, když si někdo umí něco zjednodušit, protože proč se zabývat zbytečnýma zdlouhavýma věcma že
Jia
(upraveno)
7. 1. 2009, 22:59
@Denisaaa
Jasně , však já to tak beru ! Dobrou noc
Vasillka
(upraveno)
7. 1. 2009, 14:19
Dobrý den, ten vypadá úžasne hned o výkendu ho skusím udělat
Denisaaa
(upraveno)
7. 1. 2009, 14:35
@Vasillka
Silvi fakt ho zkus, jsem zvědavá, jak se u Vás v rodině osvědčí. Já peču hodně nových receptů, ale tohle se osvědčilo snad nejvíc - nejhorší je, že jsem ještě nikdy neměla možnost tuhle dobrůtku ochutnat uleželou