Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 1420 návštěvníků)

VANILKOVÝ krém na dorty

0.0
VANILKOVÝ krém na dorty

Potřebné ingredience

1/2 l mléka,120 g krupic. cukru,2 van. pudinkové prášky400 g másla,vanilka nebo van. cukr

Postup přípravy

Do kastrůlku dáme mléko,cukr,vanilku(van.cukr) a pudinkové prášky a uvaříme hustý krém.Za stálého míchání ho necháme vychladnout.Potom krém rozšleháme a zašleháme máslo nakrájené na malé kousky.Šleháme asi tak 5 min.,aby byl krém krásně našlehaný a hladký.

Já přímo nenávidím máslové krémy...a tenhle po másle není cítit ani omylem :-),pěkně se s ním zdobí,drží tvar,zkrátka já jsem nadšená :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lenina 30. 7. 2011, 18:12
Nevím, co jsem udělala špatně, ale krém se zdrcnul, a másla tam bylo stašně moc :-( Takže šel do záchoda a udělala jsem nový, podle receptu, se kterým mám zkušenosti, a super :-)Tam se máslo dává do horkého pudinku a jen půl kostky, bohatě to stačí. JInak máte úžasné dortíky, jste šikovná (F)
DAPED 3. 7. 2011, 15:05
(clamp) (clamp) (clamp) holky luxusní, už jiný nebudu dělat dělala jsem kamarádce dort a použila tento krém a přidala kávu, takže kávový a zbytek co zbyl bez kávy jsem dala na třešnovou bublaninu a zalila želatinou a rodina říkala, že lepší nejedla, takže tento krém je mým favoritem...výborný... (clamp) (clamp) (clamp)
Katschenka 14. 6. 2011, 18:46
Je opravdu výborný jiný už ani nedělám :-D (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Bejika 10. 6. 2011, 16:26
Libuško a vystačí mi tohle množství krému na celý dort o průměru 26 cm? Petra
wicht 6. 9. 2011, 23:22
@Bejika Já sice nejsem Libuška, ale myslím, že ano, já ho dělám 600ml mléka na dva pudingy a jen jedno máslo a stačí mi na dortík 26cm... (L)
iwuskka17 7. 6. 2011, 21:11
prosim vas a to mam ten pudink uvarit jako klasiku nebo to normalne mam do toho mlika dat?aniz bych si trochu mlika odlila a udelala klasickej pudink dekuji :^) :^) :^)
galli 9. 6. 2011, 7:54
@iwuskka17 Ivanko , já pudink vždycky dávám do mlíka , aniž bych si odlila trochu , a v něm pudink rozmíchala . Když dáte prášek do studeného mléka a mícháte , pucky se neudělají , ale můžete ho udělat jak jste zvyklá ,jen v tom poměru , co píšu :-)... Přeji ať se povede (F) (L)
hasidlo 2. 6. 2011, 12:57
Dobrý den Libuško (F),chci se zeptat,když potřu celý dort krémem,po jaké době ho můžu potáhnout marcipánem? a můžu dát marcipán rovnou na krém? :^)díky Renča
galli 9. 6. 2011, 7:56
@hasidlo Renatko , většinou si nechám krém (celý promazaný dortík ) přes noc zatuhnout a potahuji až druhý den .Určitě to jde hned , ale mám s tím špatné zkušenosti , dort se pak celý bortí , je opravdu lepší ho nechat pořádně zatuhnout. Mandlovku dávám rovnou na krém :-)
hasidlo 19. 6. 2011, 22:13
@galli Libuško moc děkuji (L)jste zlatíčko (Y)
Evík S. 25. 5. 2011, 14:47
(Y) (Y) Také jsem ho vyzkoušela a je fakt VÝBORNÝ !! dělala sem klasiku ale tohle je snažší, lepší a ani "zhýčkaný" manžel nepoznal rozdíl a chválil jak se mi povedl :-) DÍKY FAKT ÚŽASNÝ RECEPTÍK !! (Y)
galli 9. 6. 2011, 7:58
@Evík S. (Y) moc děkuji za nádherný komentář Evičko (L)
Cink,cink 12. 5. 2011, 19:48
Nikdy jsem sama krém nedělala, jen s babičkou a tento se mi povedl, jen ještě nazdobit dort a pochutnat si. Úžasně jednoduchý a výborný. Děkuji (F)
galli 9. 6. 2011, 7:59
@Cink,cink (L) moc děkuji Moni
FIKNEL 1. 4. 2011, 11:57
Moc děkuji za Váš krém (Y) jednoduchý a móóóc dobrý :-$ na dort se mi opravdu hodil |:o) (L)
brabantík 6. 2. 2011, 16:50
Dobrý den, já jsem dělala mramorový korpus, dělala jsem formu 21 cm a krém mi zbyl.
pielka (upraveno) 7. 2. 2011, 19:03
poradí mi někdo konkrétní recept na dort, kde bych mohla použít tento krém? aby se dal rozřezat alespon na 3 vrsty a potřít i z venku...děkuji. (L)
dupo 28. 1. 2011, 21:44
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp), musím skúsiť
pelunka 28. 1. 2011, 10:01
Tak už jdu na váš krém po několikáté je super (Y) (Y) všem moc chutná (L) (L) (L) (L) (L) (L)děkuji
galli 9. 6. 2011, 8:02
@pelunka děkujuu (L) (F)
Rolenka 24. 1. 2011, 12:26
Tak já musím říct že tento krém dělám taky a je super lehký. Jen se mě teď stalo že po ztuhnutí se jako zdrcnul. Přitom byl úžasně hladký když jsem ho dělala, ale když jsme jedli potom hotový výrobek tak byl ten krém jakoby sražený :-| Nevěděl by někdo proč se to mohlo stát? Děkuji
JanaHovor 1. 6. 2011, 8:05
@Rolenka Já dycky pudink před šlehání projedu ponorným mixérem dokud není hlaďoučký - zkuste někdy :-$ já to nikdy neuhlídám nebo na něj zapomenu, že ho mám taky zdrcnutý, ale ponorný to upraví (Y)
jitule1220 7. 2. 2011, 21:25
@Rolenka všechny ingredience musí mít stejnou teplotu. :^)
S.A.R.A. 23. 1. 2011, 17:40
Perfektní krém!!! (Y) Udělala jsem ho malé k prvním narozeninám na tříposchoďový (^) a je pevný a fakt dobrý. Manžel většinou krémy z dortů vyškrabává, ale tento mu chutnal a dort byl prý nejlepší, co kdy jedl. Na malou ho teda moc nezbylo *-) Děkuju moc!!!
galli 9. 6. 2011, 8:01
@S.A.R.A. (Y) (Y) tak to je úžasný :-) , můj chlap taky jiný krém nechce teď jsem do vanilkového začala dávat ještě kapku rumové esence , a myslím , že je ještě výraznější a chutnější . Děkuji za krásný komentář (L) (F)
ÁďaNelly 19. 12. 2010, 18:01
Dobrý den, děkuji za super receptík na krém, dortík byl opravdu výborný. Krém je jednoduchý, zvládne opravdu každý - já nejsem žádná cukrářka, jen sem tam nějaký dortík zkusím dětem k narozeninám - a zvládla jsem to taky ,-) Do budoucna jedině tento krém (L) (Y) Přeji Vám krásné prožití vánočních svátků a v novém roce hodně zdravíčka a štěstíčka. Míša
TSP 11. 12. 2010, 21:30
Děkuji za super recept na opačný krém,vždy jsem byla zvyklá nejdřív řádně vyšlehat máslo a postupně přidávat pudink,ale měla jsem problém s čokoládovým vždy se srazil,takže jsem ho odmítala dělat i když je tak dobrý a od tý doby co jsem zabloudila sem tak váš krémík dělám a nikdy se nesrazil ani ten čokoládový takže fakt super ještě jednou moc díky,že jste si to nenechala pouze pro sebe a tento recept zveřejnila (L) přeji krásné,klidné a láskou prožité vánoce (banky)
Strangerka 1. 12. 2010, 18:45
Můžu tenhle krém použít pod jedlý papír? Nezničí se mi? Budu péct poprvé ,-).
upetrus 9. 11. 2010, 16:00
výýýýýbornýýýýý krémík (^) už jsem namazala tak ho ještě potáhnu marcipánem, díky (L)
galli 11. 11. 2010, 13:47
@upetrus Petruško , děkuji , jste šikulka (L) (L)
pavlina.freedom 3. 11. 2010, 13:22
(Y) (Y) také já chválím (Y) (Y) i díky Vašemu krému se moje "dortařství" rozkříklo a o dortíky je zájem :-) moc díky (Y)
galli 11. 11. 2010, 13:50
@pavlina.freedom (Y) (Y) Pavli , mám radost za vás :-) ...koukala jsem na vaše dortíky ...a musím říct , že jsou super |:o) (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie