Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Jak na čokoládu aby se nelámala

0.0
Jak na čokoládu aby se nelámala

Potřebné ingredience

.........

Postup přípravy

Třeba na toto už někdo přišel, tak třeba někomu pomůžu, kdo si nad tím láme hlavu, jako já.

Znáte to, uděláte řezy, polijete čokoládou, a ejhle při rozkrajování se čokoláda nepříjemně láme.

Pokud děláte čokoládu na řezy, které nepřijdou do ledničky, stačí přidat do rozpuštěné čokolády trochu oleje.

Ale u čokolády v ledničce, případně u čokolády bez oleje, nastane problém. Pak jsem přišla na toto, vzala jsem si lámací nůž (viz foto) - je tenký a ostrý. Sice je rozkrajovaní pomalejší, ale výsledek stojí za to, žádná polámaná čokoláda.

TAK TŘEBA NĚKOMU TO POMŮŽE!

Další triky a tipy najdete u mne na stránkách http://www.lukanad.huu.cz/

..........

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 27. 8. 2009, 16:23
Moje teta co taky hodně peče dává na 10dkg čokolády, 2 tyčinky ledových kaštanů a větší oříšek másla, řeže nožem namočeným v horké vodě a taky je řez pěkný (hello) (hello) (hello)
Ilonáček 27. 8. 2009, 12:26
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Čožka 24. 8. 2009, 23:03
dobrý nápad hned tento týden budu zkoušet z krájení čokopolevy mám noční můru :-@ a nepomůže ani ten nůž do teplé vody. (hello) (hello)
darinka30 23. 8. 2009, 15:06
tak skuste tuto..cokoladovu polevu..od tejto sikulky..aj ja ju robim a je vyborna...vobec nepraska .nelame sa ..a moze sa pouzit aj ako napln ale to si uz precitajte tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12759&user=42443.. (L) (L) (L)
zdenka54 22. 8. 2009, 21:05
To určitě vyzkouším mám s praskáním problém skoro vždycky a veškerý efekt je v prčicích ,moc nepomáhá ani ten nůž v horké vodě +o( takže,Petruš,díky (L)
cikotomas 22. 8. 2009, 20:41
dobrý nápad (Y) já jsem zase do čokolády začala přidávat trochu másla místo 100%tuku a je to super,čokoláda ztuhne a přitom se při krájení nepoláme (Y) (F)
Jity33 22. 8. 2009, 20:18
Skvělý nápad Peťo,určitě vyzkouším (Y) (Y) (Y)
Šarda104 22. 8. 2009, 19:50
Dobrý den, na tavéto řezy je také dobré čokoládu rozředit trochou mléka místo tuku
petatrn 22. 8. 2009, 20:27
@Šarda104 (Y) to je pravda, ale to pak je spíše čokoládová pomazánka, ale já měla na mysli, jak rozkrájet, když tam chci mít čokoládu (F)
Akve 22. 8. 2009, 19:19
(Y) to vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp)
Millixx 22. 8. 2009, 19:05
stačí namočit můž do horké vody a jde to také :-) (Y)
petatrn 22. 8. 2009, 19:10
@Millixx (F) beru, ale u každé čokolády to také nepomůže (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie