(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Jak na čokoládu aby se nelámala
Potřebné ingredience
.........
Postup přípravy
Třeba na toto už někdo přišel, tak třeba někomu pomůžu, kdo si nad tím láme hlavu, jako já.
Znáte to, uděláte řezy, polijete čokoládou, a ejhle při rozkrajování se čokoláda nepříjemně láme.
Pokud děláte čokoládu na řezy, které nepřijdou do ledničky, stačí přidat do rozpuštěné čokolády trochu oleje.
Ale u čokolády v ledničce, případně u čokolády bez oleje, nastane problém. Pak jsem přišla na toto, vzala jsem si lámací nůž (viz foto) - je tenký a ostrý. Sice je rozkrajovaní pomalejší, ale výsledek stojí za to, žádná polámaná čokoláda.
TAK TŘEBA NĚKOMU TO POMŮŽE!
Další triky a tipy najdete u mne na stránkách http://www.lukanad.huu.cz/
Znáte to, uděláte řezy, polijete čokoládou, a ejhle při rozkrajování se čokoláda nepříjemně láme.
Pokud děláte čokoládu na řezy, které nepřijdou do ledničky, stačí přidat do rozpuštěné čokolády trochu oleje.
Ale u čokolády v ledničce, případně u čokolády bez oleje, nastane problém. Pak jsem přišla na toto, vzala jsem si lámací nůž (viz foto) - je tenký a ostrý. Sice je rozkrajovaní pomalejší, ale výsledek stojí za to, žádná polámaná čokoláda.
TAK TŘEBA NĚKOMU TO POMŮŽE!
Další triky a tipy najdete u mne na stránkách http://www.lukanad.huu.cz/
..........
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
27. 8. 2009, 16:23
Moje teta co taky hodně peče dává na 10dkg čokolády, 2 tyčinky ledových kaštanů a větší oříšek másla, řeže nožem namočeným v horké vodě a taky je řez pěkný
Ilonáček
(upraveno)
27. 8. 2009, 12:26
Čožka
(upraveno)
24. 8. 2009, 23:03
dobrý nápad hned tento týden budu zkoušet z krájení čokopolevy mám noční můru a nepomůže ani ten nůž do teplé vody.
darinka30
(upraveno)
23. 8. 2009, 15:06
tak skuste tuto..cokoladovu polevu..od tejto sikulky..aj ja ju robim a je vyborna...vobec nepraska .nelame sa ..a moze sa pouzit aj ako napln ale to si uz precitajte tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12759&user=42443..
zdenka54
(upraveno)
22. 8. 2009, 21:05
To určitě vyzkouším mám s praskáním problém skoro vždycky a veškerý efekt je v prčicích ,moc nepomáhá ani ten nůž v horké vodě takže,Petruš,díky
cikotomas
(upraveno)
22. 8. 2009, 20:41
dobrý nápad já jsem zase do čokolády začala přidávat trochu másla místo 100%tuku a je to super,čokoláda ztuhne a přitom se při krájení nepoláme
Jity33
(upraveno)
22. 8. 2009, 20:18
Skvělý nápad Peťo,určitě vyzkouším
Šarda104
(upraveno)
22. 8. 2009, 19:50
Dobrý den, na tavéto řezy je také dobré čokoládu rozředit trochou mléka místo tuku
petatrn
(upraveno)
22. 8. 2009, 20:27
@Šarda104
to je pravda, ale to pak je spíše čokoládová pomazánka, ale já měla na mysli, jak rozkrájet, když tam chci mít čokoládu
Akve
(upraveno)
22. 8. 2009, 19:19
to vyskúšam
Millixx
(upraveno)
22. 8. 2009, 19:05
stačí namočit můž do horké vody a jde to také
petatrn
(upraveno)
22. 8. 2009, 19:10
@Millixx
beru, ale u každé čokolády to také nepomůže