Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 990 návštěvníků)

Výborné KOBLÍŽKY z trouby

0.0
Výborné KOBLÍŽKY  z trouby

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky, 250 ml vlažného mléka, 1 žloutek, 40 g cukru krupice, 50 g másla, špětka soli, 1 vanilkový cukr a 1 kostka droždí (kvásek) na potření: kousek másla a lžička rumu

Postup přípravy

Z uvedených surovin vypracujeme těsto ručně nebo v domácí pekárně. Těsto necháme 1/2 hoďky vykynout, potom si těsto rozdělíme na části a rozválíme si plát ze kterého vykrajujeme kolečka pomocí sklenice. Na polovinu koleček klademe povidla nebo marmeládu a druhým kolečkem přikryjeme. Kraje pořádně prstama stlačíme.
Naskládáme na plech vyložený buď pečícím papírem nebo vymazaný, pře vložením do trouby necháme ještě 20 minut vykynout a pak pečeme při 170 C cca 13 minutek.
Ihned po vytažení z trouby potíráme rozpuštěným máslem s jednou lžičkou rumu a pocukrujeme.

Milé maminky, dovolila jsem si některé vaše fotečky koblížků zveřejnit, doufám, že to nevadí :-) Protože mě to strašně moc potěšilo, že tento recept jsem mohla poslat k Vám šikovným maminkám. Všem krásný den.
P.S. ráda zveřejním další krasavce :-))

rozválíme a vykrajujeme kolečka

na polovinu koleček klademe povidla nebo já měla jahodovou marmeládu

vykynuté a už dávám do trouby

dobrou chuť, než jsem vložila recept už mám tři v sobě :-))

vkládám ještě fotečky jak kolečka k sobě pořádně stisknout. Nebojte se toho, pořádně napřed prstama přitlačte okraje dokola a potom si koblížek ještě vemte do ruky a znovu ,,objeďte,, koblížek bude mít tvar jako lítající talíř, koblížky ještě na plechu nechte vykynout. V troubě se hezky spraví tvar :-)

stlačením okrajů vidíte jak se změní průměr až o 2 cm

ještě necháme kynout a pak dáme do trouby...
DOPLNĚNO: ještě doplním (možná je to moje domněnka) ale ikdyž těsto krásně vykyne, je třeba nechat kynout koblížky hlavně na plechu, než je strčíte do trouby, v troubě ještě poskočí a jsou krásně nydýchané. neboť pak totiž člověk těsto vezme začne s ním zase plácat a dělat jednotlivé koblížky a nykynuté těsto zase "spadne" proto by měli kynout hlavně už hotové před vložením do trouby.
Dělala jsem totiž Vánočku, těsto jsem si vypracovala ručně, nechala krásně vykynout, ale pak těsto vezmu uhňácala jsem ho zase a upletla Vánočku. Dala ihned do trouby a Vánočka nebyla dobrá, byla jakoby zdrclá a druhý den tvrdá, že nebyla dobrá ani na "buchtičky s krémem"
podruhé jsem ji dělala znova ze samého receptu a byla naprosto luxusní!!!! těsto mi tedy vymíchala a nykynula pekárna, ale po upletení jsem ji nechala další hodinu kynout, krásně poskočila a pak už ji jen šupla do trouby, a byla měkká i třetí den, fakt jsem čuměla :-) od té doby těsto nechávám kynout chvilku, udělám buchty, naplním koláče, či upletu Vánočku a pak teprve v tomto stavu nechávám kynout hoďku a zatím se mi to vždycky vyplatilo !! Snad to aspoň někomu pomůže, komu koblížky nenaskočily .-)
Kata

a vidíte přesně po pěti minutách jak hezky mění tvar :-)

a to je moje dnešní várka, žádný se nerozevřel na mušli, jen z dvou dírkou vytekla marmeládka :-)), přijedou naši, tak doufám, že příjdou k chuti :-)

Takhle se povedli paní Jiřince S.

Martinčiny koblížky i s důlkem na plechu :-)

Krásné od Vendulky S.

Krasavci od Laděnky K.

Další koblížky od Verunky Š.

Krásné koblížky a hezká slova od paní Pavlínky :-)

od Ivči V.

od Andrejky Š.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Alca1980 27. 1. 2011, 13:54
Také musím recept pochválit, jen jsem nedělala koblížky ale klasické povidlové buchty. (Y)
tehu 27. 1. 2011, 13:39
Dobrý den (hello) Káťo dnes jsem dělal porvé vaše koblížky (zajic).A musím říct že jsou výborné |:o) :-) (zajic).Super receptík snad na koblihy neznám jako je ten váš :-).Tady vám posílám fotečku mých koblížků (P) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3395041
cherrycake 24. 1. 2011, 13:20
Dobrý den Katko, koblížky jsem pekla o víkendu a dopadly dobře, jen nám nechutnali jako koblihy. Není nad smažené. Chutnali jako buchty. (pst)
jagida 16. 1. 2011, 16:15
Dnes jsem pekla kobližky (clamp) byli naprosto mňamózní :-) Těstíčko nadýchané a křehoučké :-) Plnila jsem je nugetou a naprostá fantazie (zajic) Děkuji za vynikající recept Marie
kvítečko 7. 1. 2011, 23:43
Také vyzkouším (Y),máte to dobře popsané |:o)
U kočky Báry 7. 1. 2011, 16:30
Tak jsem vytáhla z trouby první plech a jsou vynikající! Těsto je super koblížkové :-) a perfektně se s ním pracuje... Díky za recept! (Y)
Rubiales 19. 11. 2010, 20:37
Milá Katko, koblížky mě mile překvapily, jsou úžasné. (clamp) Přestávám kupovat ty suché z obchodu. Těsto z pekárny je krásně nadýchané a pro mě je to bez práce. (plaz) Také jsem je nestihla vyfotit, zbylo jen pár kousků (jidlo) Moc děkuji za inspiraci. (Y)
Katulka3 22. 11. 2010, 14:09
@Rubiales Leni, děkuji za milý komentář, já si taktéž pekárnu nemůžu vynachválit, zrovna mi domíchala těsto i na perníčky, bez práce a špinavého nádobí (Y) mějte se krásně Kata
ankaM 23. 10. 2010, 17:32
Milá Katko, moc děkuji za recept, koblížky se povedly a už jsou skoro pryč. Ani jsem je neztihla vyfotit -ale byly fakt "fešandy" (X) S těstem se pracovalo výborně, určitě je budu dělat častěji. Doporučuji všem vyskoušet! zdravím a děkuji ještě jednou Anna :-)
Katulka3 22. 11. 2010, 14:07
@ankaM Abičko, to jsem moc ráda, že se Vám takto povedly (Y) (Y) (Y)
Sona31 19. 10. 2010, 15:46
(Y) vyzkoušela jsem a jsou fakt dobré (Y) Jen se mi zdá, že je nemám nadýchané, jak ty Vaše na obrázku , ale těsto mi vykynulo pěkně *-) No, třeba příště už budou 100 % (Y) Díky (L)
Katulka3 22. 11. 2010, 13:56
@Sona31 Soni, zkuste příště a nechte je vykynout i na plechu (Y)
denny.kal 17. 10. 2010, 12:22
Katulka3 18. 10. 2010, 21:33
@denny.kal Máte je nádherné :-o (Y) (Y) (Y) (Y)
lussis 16. 10. 2010, 19:18
Koblížky jsem dnes pekla, jsou výýýýbornéééé (Y) (Y) (Y)Dětem moc chutnaly a to je co říct, jazýčky mají chlupaté :-D :-DDěkuji za recept (zajic) (drink)Lucka.
Katulka3 18. 10. 2010, 21:26
@lussis Tak to je paráda, hlavně když chutná dětem (Y) (Y)
Katy 13. 8. 2010, 1:17
Dobrý večer paní Kačko, chystám se na vaše koblížky. Píšete v receptu, že se těsto dá zpracovat i v domácí pekárně... v jakém pořadí mám dát ingredience? Omlouvám se, s pekárnou se teprve seznamují (dostala jsem jí nedávno) a nejsem ještě tak zručná. Vím, že na dno mají přijít tekuté suroviny a pak suché, ale nevím v jakém pořadí. Poradíte mi? Vy je děláte jak - v pekárně nebo ručně? Katka
Katulka3 18. 10. 2010, 21:24
@Katy Kačí, píšu Vám později, omlouvám se, ale třeba ještě jste koblížky nedělala. Jakékoliv kynuté těsto nyní dělám v pekárně, je to hlavně kvůli čistotě a námaze, kterou pekárna vykoná za mě. Takže z 90% používám pekárnu, pokud hodně spěchám tak ručně, ale většinou si to plánuji předem (Y) Do pekárny ať už při pečení chleba nebo prostě cokoliv budete dělat v pekárně, tak vždycky napřed všechno tekuté první, pak příjde mouka a nakonec do rožků cukr, sůl, koření, semínka atd. a droždí uprosteřd. U těchto koblížků, postupuji takto: Naliju mléko, vliju rozpuštěné máslo, a do toho kynu žloutek. Pak nasypu mouku, tak abych "zakryla" všechno předtím, do jednoho rožku na mouku pak cukr, do druhéhošpetku soli a doprostřed rozdrobím droží. Mějte se krásně a ať se Vám daří (F) (F) (F)
moninkas 31. 7. 2010, 21:35
Receptík (Y) (Y) (Y) koblížky se povedly (radost) (radost) (radost) tak teď jen, aby chvíli vydržely ,-) ,-) ,-)
pusicek 15. 7. 2010, 13:26
Tak právě jsem dopekla, díky za fajn receptík (Y) (Y) Koblížky se povedly, dělala jsem s marmeládové, povidlové a s nutelou. Jen u pár nutelových mi vytekla náplň. Už jsem snědla asi 4 a dcerka se taky cpe (zajic) :-)
natynka.z 26. 6. 2010, 11:10
Super recept. (Y) (Y) (Y) Vyzkoušeli jsme je a jsou (zajic) (zajic). Jen jsem teda neměla tak hezký tvar jako Vy, ale chuťově výborné. (Y) (Y)
Katulka3 15. 7. 2010, 12:39
@natynka.z To nevadí, hlavně, že Vám chutnali (Y) (Y) (Y) (Y)
zdenda8 16. 6. 2010, 14:03
Taky jsem neodolala a musela upéct a byly výýýýýborné,jen se po nich zaprášilo,děkuji za super receptík (Y) (Y) (Y) (hello)
nekrmit 30. 5. 2010, 13:17
Kačko dnes jsem narazila nqa váš recept a vyzkoušela jsem (zajic)líbí semi že je to rychle hotový a nemusím trčet u sporákua smažit v oleji.a tedy jsou výborný.mám doma několik receptů ale tenhle je rychlej a fakt dobrý (zajic)příště snad zkusím i se slanou nádivkou ,-)a dvojitou dávku.díky (L)
Katulka3 8. 6. 2010, 17:59
@nekrmit Marti, díky za komentář a nápad ze "slanou" nádivkou to musím někdy zkusit. (Y) (Y) (Y)
horkis 30. 5. 2010, 11:07
Ahoj Kači, koblížky jsou naprosto výtečné (Y) (Y) (Y). S těstem se super pracovalo. Už si je dávám ke kávičce MŇAMI (C). Jen prosbička- mám je hodně duté? Má to tak být? děkuji a hezkou neděli Lenka
Katulka3 8. 6. 2010, 18:00
@horkis Hezký den Leni, jsem ráda, že jste si pochutnali (Y) (Y) Já je duté nemám, ale podle mě jste použila větší "skleničku" na vykrojení koleček nebo málo nádivky :-) Zkuste příště a uvidíte Kata (F)
JančaM 29. 5. 2010, 11:19
Káťo, musím napsat, že je to naprosto luxusní záležitost (Y), právě jsem dopekla a jsou naprosto úúúžasný, máme úplně boule za ušima (zajic) (zajic). Moc děkujeme za receptík.. Říkala jsem si, jaké asi jsou druhý den, ale mám velké obavy, že to nezjistím, jelikož je zlikvidujeme ještě dneska :-) :-) :-). Ze zbytků jsem upekla pletýnky s rozinkama, tak jsem na ně zvědavá.. Přeji hezký den. Jana (hello) (F) (F)
Katulka3 8. 6. 2010, 18:02
@JančaM Janí, díky za komentář, to jsem ráda, že Vám chutnali (Y) i druhý den jsou výborné, já je většinou dám ráno na 10vteřinek do mikrovlnky, krásně zteplají, změknou a znova trošku pocukruju a jsou jako upečené z trouby. (Y) (Y)Mějte se Kata
luciee27 27. 3. 2010, 14:27
před chvilkou jsem dopekla a jsou fakt výborný (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Jen jsem doma neměla čersvé droždí, tak jsem dala 2čl sušeného a bylo to málo-nemám je tak hezky naběhlé. Ale chuti to vůbec neubralo |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) Dneska vezu k našim pro syna a neteřinku, tak věřim, že si pochutnaj (zajic) Díky za pima receptík (L) |:o) |:o) |:o)
Katulka3 8. 6. 2010, 18:04
@luciee27 Já děkuji za milý komentáž a jsem ráda, že Vám chutnali, droždí se opravdu dává buď celá kostka nebo celý sáček, ale nevadí, uvidíte, že příště pokynou jeda báseň :-) :-) :-) :-) Mějte se kata (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie