(recept
si oblíbilo 16 návštěvníků)
Celoroční rybí polévka.
Potřebné ingredience
100-200 gr rybího masa ( pangasius, treska, kapr atd.), 200 gr kořenové zeleniny ( mrkev, celer, petržel), velká cibule, stroužek česneku, sůl, olej, 1 bobkový list, 2 kuličky Nového koření, mouka na jíšku.
Postup přípravy
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a osmažíme.(v případě nouze můžeme použít mraženou Polévkovou směs) Zalijeme cca 2-2,5 litru vody. Přidáme rybu, koření, nakrájený nebo drcený česnek, sůl. Vaříme až je zelenina měkká. Zahustíme jíškou a povaříme. Podáváme samostatně, nebo s opraženou houskou.
Tato polévka je vhodná jak na Štědrý večer, tak i celoročně v kteroukoliv roční dobu. U nás doma je velmi oblíbená a také tříletá dcera jí má moc ráda. Doporučené poměry surovin neměňte, zvláště koření je lépe dát méně než více. Pokud dáte víc koření, ryba nebude v polévce cítit.
Dobrou chuť!
Tato polévka je vhodná jak na Štědrý večer, tak i celoročně v kteroukoliv roční dobu. U nás doma je velmi oblíbená a také tříletá dcera jí má moc ráda. Doporučené poměry surovin neměňte, zvláště koření je lépe dát méně než více. Pokud dáte víc koření, ryba nebude v polévce cítit.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nadys
(upraveno)
10. 3. 2017, 9:45
zuzka89
(upraveno)
28. 2. 2010, 12:30
vypadá krásně
DagmarG
(upraveno)
28. 2. 2010, 18:48
@zuzka89
Děkuji, a báječně chutná