MARGOT-smetanový dortík

Potřebné ingredience
KORPUS : 4 vejce,15 dkg cukr krupice,15 dkg polohr.mouka,2 lžíce kakaa,na promazání korpusu Nutella- nebo nugeta.Dortový ráfek o průměru cca22cm. NÁPLŇ : 3 smetany na šlehání 33% tuku,2 čokolády Margot (ty větší-ne tyčinky),2 želatinové ztužovače dr.Oetker,1 vanilkový cukr. NA DOZDOBENÍ :1 smetana na šlehání 33%+ ztužovač do šlehačky (smetafix)
Postup přípravy
Náplň :Margot čokolády nastrouháme na jemném struhadle.3 Smetany vyšleháme,zašleháme do nich vanilk.cukr.Podle návodu připravíme 2 želatinové ztužovače.
Do vyšlehané šlehačky zašleháme nastrouhané Margotky( -ALE NE VŠECHNU 1/3 NECHÁME na posypání),a připravené želatinové ztužovače- vše dobře promícháme.
Naneseme na promazaný korpus v ráfku,uhladíme posypeme zbytkem nastr.Margotky a dáme vychladit-nejlépe přes noc.Obkroužíme nožem,vyndáme z ráfku,a dozdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem.

korpus prokrojíme,promažeme,slepíme a pomažeme nutelou

vrátíme do ráfku

suroviny na náplň

čokoládu nastrouháme,šlehačky ušleháme,podle návodu připravíme želat.ztužovače

vše (kromě 1/3 čokolády) dobře smícháme a naneseme na korpus

zbytkem čokolády posypeme povrch a dáme dobře ztuhnout

dozdobíme ušlehanou šlehačkou se ztužovačem

řez
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


















































































































































