Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Dušená mrkev s vepřovým masem- VARENI.CZ-MOOC DĚKUJI

0.0
Dušená mrkev s vepřovým masem- VARENI.CZ-MOOC DĚKUJI

Potřebné ingredience

špetkamletý černý pepř1/2 lžičkysůl2 lžícehladká mouka1 špetkakmín1 kgvepřová plec1 kgmrkev2 lžícekysaná smetana1 kscibule1/2 lzeleninový vývar1/2 lvoda

Postup přípravy

Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, mírně osolíme, podlijeme vodou a pod poklicí zvolna dusíme asi 30 minut. Kdo chce, přidá i hrášek.

Omyté maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, posypeme kmínem a pepřem, podlijeme vodou a v troubě upečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, vypečenou šťávu přecedíme do kastrolu, na ní necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem, vložíme maso a dušenou mrkev, krátce povaříme a nakonec dochutíme cukrem a smetanou.

Dušenou mrkev s vepřovým masem podáváme s vařenými brambory.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bezvaobchod 14. 11. 2011, 12:41
Právě mi to tu voní pod nos tak snad to bude i tak dobrý jak to vypadá na obrázku. (pl)
calexaci 29. 4. 2010, 20:13
(clamp) (Y) tohle jídlo mám moooc ráda ale ten zbytek rodiny moooc nééé. :-@ :-@.Jinak to vypadááááá fantasticky asi si to zase budu muset uvařit |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
jazina 29. 4. 2010, 14:44
Tohle jídlo já můžu na husto. Naštěstí ani rodinka neprotestuje, takže vařím často. :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie