(recept
si oblíbilo 31 návštěvníků)
Rychlý super pařížský dortík-nikdy jej nevyfotím celý, hned mizí.
Potřebné ingredience
tmavý korpus-kupuji v kauflandu, jsou to 3 pláty v jednom balení a jsou za 29,90 dále 2 kelímky "opravdové" šlehačky (ne trvanlivé) 2 čokošky na vaření
Postup přípravy
Svaříme si šlehačky, hned jak je vypneme, tak do nich nalámeme dvě čokošky na vaření (ségra když dělala, tak dala jednu mléčnou a jednu na vaření, šlehajda není tak tmavá a hořká), já jsem tam nalámala kdysi i ty obyčejné mikuláše a zajíce, co jsou a nejsou čokoládoví-ztratilo se to tam.
šlehajdu dám vychladit a na noc nejlíp ještě do ledničky, ráno vyšleháme elektrickým šlehačem.
Po vyšlehání natřeme jeden, druhý a třetí plát-šlehajdou nešetříme-je jí dost, pak potřeme vrch a obvod dortíku. Vrch ještě můžeme sypnout zlehka grankem. Dáme do chladničky, pokud chceme na víkend, je dobré dortík dělat už třeba ve čtvrtek-šlehajda parádně do dortíku vsákne a je kyprý a prostě božíííííííííí. Navíc celý dortík o průměru cca 30cm, z kterého uděláte 12ks, vás vyjde zhruba na 90,-kč.
šlehajdu dám vychladit a na noc nejlíp ještě do ledničky, ráno vyšleháme elektrickým šlehačem.
Po vyšlehání natřeme jeden, druhý a třetí plát-šlehajdou nešetříme-je jí dost, pak potřeme vrch a obvod dortíku. Vrch ještě můžeme sypnout zlehka grankem. Dáme do chladničky, pokud chceme na víkend, je dobré dortík dělat už třeba ve čtvrtek-šlehajda parádně do dortíku vsákne a je kyprý a prostě božíííííííííí. Navíc celý dortík o průměru cca 30cm, z kterého uděláte 12ks, vás vyjde zhruba na 90,-kč.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
20. 9. 2012, 13:57
supr-jednoduché
hankajoz
(upraveno)
20. 9. 2012, 12:52
Ani taky by mě zajímalo proč se ty šlehačky musí vařit? Díky a Evi díky za tip s těma kaštany. Vyzkouším!
Renata 104
(upraveno)
8. 9. 2012, 18:23
sesemka
(upraveno)
14. 8. 2012, 21:28
Prosím Vás, proč tu šlehačku vaříte? Díky ...
ledovabroskev
(upraveno)
3. 6. 2010, 9:52
Ahojky, víš co je i dobré, na 3 šlehačky dát 3 ledové kaštany, nalámej to do studené šlehačky a potom vař, skvěle se rozpustí a má to pak skvělou chuť po pařížské šlehačce. Taky dát na noc do ledničky a pak vyšlehat, jde to skvěle i BEZ ztužovače šlehačky, akorát se musí šlehat od začátku na nejvyšší otáčky.