Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Výborná domácí sekáná moje dětičky jí milujou:-)

0.0
Výborná domácí sekáná  moje dětičky jí milujou:-)

Potřebné ingredience

500g mletého masa, 2 celá vejce, 5 stroužků česneku, 1 větší cibule, asi 7cm dlouhý kus pórku, 1 houska + trocha vlažného mléka, 1 čajová lžička Solamylu, 5dkg špeku, 1 čajová lžička mleté sladké pariky, 1 čajová lžička drceného kmínu, asi 3-5 polévkových lžic strouhanky (dle potřeby), 1 čajová lžička Solčanky nebo Podravky, sůl

Postup přípravy

Mleté maso, česnek, špek a housku protáhnu mlýnkem na maso (nemusíte, stačí vše pokrájet nadrobno, ale je to lepší). Housku jsme předem namočili v mléce a poté lehce vymačkali. Cibuli a pórek pokrájíme nadrobno. Do mleté směsi přidáme cibuli a pórek, koření, solamyl, Solčanku, sůl, vajíčka a strouhanku (dle potřeby) - vše rukou dobře promícháme a dáme do formy z domácí pekárny (háky máme vyndané!). Mokrou rukou povrch ještě uhladíme.

Zapneme program č.12 - pečení a kůrka střední. Program pečení je jednu hodinu. Po hodince tento program ještě zapneme znovu a sekanou ještě pečeme dalších 15-20 minut. Poté pečení zrušíme (vypneme) hlavním čudlíkem a sekačku vyklopíme na tácek.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kalium 1. 1. 2011, 19:01
(6) (6) (podzim) (podzim)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie