Slevové kupóny | MIMISHOP | MIMIAUKCE.cz | veslujeme.cz | Slevy | Levná móda | BioKosmetika

objednat banner 468x60

RECEPT 90893 - Mrkvová polievka

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
VEGETARIÁNSKÁ JÍDLA
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
POLÉVKY
Ingrid R. (inaa) ID 63210 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)


Mrkvová polievka
[ recept č. 90893 ze dne 8.9.2010 ] PRO INSPIRACI




POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mrkva, asi tak 1/2 kg, olivový olej na jej osmahnutie, 1 väčšia cibuľa, 1 - 1 a 1/2 l vody soľ na dochutenie, 1/2 zeleninového bujónu ale nie je nutný. Na halušky do polievky - detská krupica, 1 vajíčko, soľ a trochu tvrdého syru, voda

ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY

Mrkvu očistíme a nastrúhame na mlynčeku na syr. Ja ho používam skoro na všetko, akurát ho hneď omyjte, aby sa vám ho nezachytila mrkva do oranžova.
Do hrnca dáme zohriať olivový olej a naň dáme mrkvu a necháme ju osmahnúť.
Nakrájame cibuľku na malé kocky a pridáme do hrnca k osmahnutej mrkvičke.
Zamiešame dohromady, ešte chviličku mrkvičku i s cibuľkou pražíme a potom dáme na to poklop a ešte asi tak minutku / dve dusíme. Zľahka premiešame,aby sa nepripálilo na dno hrnca a podlejeme vodou.
Polievku osolíme, resp. môžeme pridať zeleninový bujón a varíme, kým mrkvička nezmäkne. Medzitým si nachystáme halušky, ktoré pretlačíme cez haluškáreň do uvarenej polievky.
Zmes na halušky si pripravíme z detskej krupičky, 1 vajíčka, trošku soli, na mlynčeku na syr pomelieme tvrdý syr - tak asi za hrsť a vymiešame. Keď sa vám bude zdať, že je zmes hustá, prilejte si trošku vody. Ja dokonca pridávam i nasekanú pažitku alebo petrželovú vňať.
Pozor pri robení halušiek vám voda musí vrieť, inak sa vám zmes rozvarí a halušky akurát polievku len zahustia! Takže do "vriacej" vody cez haluškáreň pretlačíme zmes, premiešame, aby sa nezlepila a necháme ešte asi tak minutku - dve povariť. Pre obohatenie chute, si môžete na začiatku pridať zemiaky nakrájané na malé kocky ani ten bujón nie je tak dôležitý. Všetko je na vašej chuti. Prajem dobrú chuť!


ZOBRAZIT POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
<< Kocour | Mrkvová polievka | Bryndzové halušky ala TUPPERWARE >>
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ