Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Barevné cuketové řezy

0.0
Barevné cuketové řezy

Potřebné ingredience

500g polohrubé mouky, 320g najemno nastrouhané cukety i se slupkou, 300g cukru krupice, 2 vejce, 125ml mléka, 125ml oleje, 2PL kakaa, 1 prdopeč, .....na krém: 250g tvarohu (může být i ve vaničce), 250ml mléka, 150g moučkového cukru, 100g změklého másla, 1 vanilkový pudink v prášku, 2PL rumu,.....poleva: 400g zakysané smetany, 150g hořké čokolády, 2PL cukru

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s krupicovým cukrem, přidáme olej a znovu vyšleháme. Do této hmoty přidáme mouku s prdopečem, nastrouhanou cuketu, z které jsme vymačkali přebytečnou vodu, a pak dáme i mléko. Vše promícháme a do jedně třetiny těsta dáme kakao. Velký plech si vymažeme tukem a vysypeme hrubou mouku a na něj nalijeme světlé těsto a na něj pak to kakaové. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 25min.
Příprava krému: Uvaříme si pudinkový základ: mléko a pudinkový prášek uvaříme do husté kaše. Do vychládlé kaše po částech zašleháme napřed máslo, pak cukr , tvaroh a nakonec rum. Na vychladlý korpus natřeme připravený krém a vložíme na chvilku do ledničky ztuhnout.
Na závěr si připravíme polevu: do kovové misky si nalámeme čokoládu a misku ponoříme do horké vodní lázně a čokoládu necháme rozpustit. Mezitím si vyšleháme zakysanou smetanu s cukrem a nakonec opatrně zašleháme rozpuštěnou čokoládu. Polevu rozetřeme na povrch buchty (uděláme ozdobný povrch) a znovu ji vychladíme.....následuje už jen udělat si dobré kafíčko :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

KatkaS 9. 7. 2011, 13:55
Mňamka (Y) (Y) Příště použiju jen to cuketové těsto jako buchtu, samo o sobě je výborné (L)
elis33 28. 2. 2011, 10:31
(Y) (Y) (Y) Mooooooc děkuji (Y) (Y) (Y), zaprášilo se po nich a to se mi trochu těsto srazilo :-). Byly tím syté, že ještě v čas oběda děti neotravovaly :-D. Cukety nám rostou na hnoji, tak už se těším na další (L). Mňam ,-) (hello)
venecek 14. 9. 2010, 10:26
Tato buchta je opravdu výborná, jedla jsem ji prvně o chmele, takže jí říkám chmelová, ale všem moc doporučuji. Je super a hned se po ní zapráší ,-) ,-)
mavete 14. 9. 2010, 19:01
@venecek (F)Evi přesně tak, i u nás se po ní zaprášilo ,-) , byl problém si utrhnout pár kousku na (P) ,-) (L)
Hnědovláska 12. 9. 2010, 17:52
|:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y)
mavete 12. 9. 2010, 22:22
@Hnědovláska (F)děkuji (F) (L)
chalupnicka 12. 9. 2010, 13:51
řezy vypadají báječně (clamp) (Y) (clamp)
mavete 12. 9. 2010, 22:22
@chalupnicka (F)děkuji, zkuste jsou fakt dobré, u nás se po nich jen zaprášilo (hello) (hello) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie