(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Barevné řezy
Potřebné ingredience
Těsto:4 vejce, 200g m. cukru, 100ml oleje, 100ml mléka, 200g pol. mouky, 1 prdopeč
Jahodový krém: 1/2kg jahod, 1 jahodový pudink, m. cukr, máslo
Smetanový krém: 1 šlehačka, 1 zakys. smetana, m. cukr
Želatina: 1/2l vody, jahodový pudink, cukr asi 1 lžíce
Postup přípravy
Těsto: cukr se žloutky utřeme, vmícháme olej, mléko, mouku, prdopeč, a nakonec sníh z bíklů. Těsto nalijeme na vysypaný plech a upečeme. Já vysypávám jen dno, buchta se mi pak neodlepí od krajů když se peče.
Jahodový krém: jahody rozmixujeme vmícháme jahodový pudink a uvaříme. Vyšleháme máslo (nedala jsem celé asi třičtvrtě) s m. cukrem a vmícháme vychladlou jahodouvou hmotu. Můžeme ještě přisladit, záleží na chuti jak kdo má rád sladké.
Smetanový krém: šlehačku ušleháme s m. cukrem a potom opatrně vmícháme zakys. smetanu
Želatina: ve vodě rozmícháme pudink přidáme cukr a uvaříme, necháme vychladit a občas mícháme
Na upečenou buchtu natřeme jahodový krém, na to smetanový krém a opatrně polijeme želatinou ( polejvala jsem lžící) necháme dobře ztuhnout v ledničce
Jahodový krém: jahody rozmixujeme vmícháme jahodový pudink a uvaříme. Vyšleháme máslo (nedala jsem celé asi třičtvrtě) s m. cukrem a vmícháme vychladlou jahodouvou hmotu. Můžeme ještě přisladit, záleží na chuti jak kdo má rád sladké.
Smetanový krém: šlehačku ušleháme s m. cukrem a potom opatrně vmícháme zakys. smetanu
Želatina: ve vodě rozmícháme pudink přidáme cukr a uvaříme, necháme vychladit a občas mícháme
Na upečenou buchtu natřeme jahodový krém, na to smetanový krém a opatrně polijeme želatinou ( polejvala jsem lžící) necháme dobře ztuhnout v ledničce
dáme na talířek a pěkne baštíme :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marci75
(upraveno)
28. 8. 2007, 23:04
Řezy vypadají úúúžasně Ale té práce a toho nádobí napatláno - těsto, jahodový krém, smetanový krém, želatina Nic pro mě...
renus.m
(upraveno)
7. 7. 2007, 23:54
Ahojky Simčo,recept je úžasnýýýýýýýý!!!!! Už jsem ho dělala podruhý a nemá chybu!!!! Díky za bezva řezy
tmavovláska
(upraveno)
28. 8. 2007, 22:38
@renus.m
Renčo není vůbec zač, jsem moc ráda že řezy chutnají
Vlasta V.
(upraveno)
19. 6. 2007, 20:58
Simčo,tak jsem vyzkoušela,ale bez smetanového krému,ale i tak vynikající v rodinných
tmavovláska
(upraveno)
20. 6. 2007, 8:40
@Vlasta V.
Vlasti tak to jsem ráda, že chutnalo a vypadají dobře i bez smt. krému
evcann
(upraveno)
19. 6. 2007, 17:53
Dobrý den, nezlobte se, ze se tak ptam, ale ja uz to ctu u nekolikateho receptu a ja nevim co to je "prdopeč". díky
luciasanta
(upraveno)
19. 6. 2007, 18:00
@evcann
Evičko, je to "zkratka" pro "prášek do pečiva".
evcann
(upraveno)
19. 6. 2007, 20:31
@luciasanta
a joo , taky me to mohlo napadnout, ale ja na to fakt neprisla tak diky moc
Vejdzik
(upraveno)
18. 6. 2007, 11:59
hmm...tak to mě láká, o víkendu se do toho vrhnu
tmavovláska
(upraveno)
18. 6. 2007, 12:49
@Vejdzik
Verčo zkuste a dejte vědět zda chutnalo