Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 104 návštěvníků)

Kynuté škvarkové placky se zelím

0.0
Kynuté škvarkové placky se zelím

Potřebné ingredience

Těsto: 1 kostka droždí, 1/2 kg polohrubé mouky, 1 větší vejce nebo 2 malá, 150 ml vlažného mléka, 2 PL krystal. cukru, 1 ČL soli, 80 g Hery, 1 PL oleje..........300 g škvarků, 1/2 pytlíku kysaného zelí a 1 vejce na potření !!!Já po letech zkušeností s tímto těstem, a protože to vždy dělám z 1kg mouky, tak na 1kg mouky dávám 120g Hery, 40g sádla, 2PL oleje, prostě uberu trochu Hery a nahradím sádlem!!!

Postup přípravy

Zaděláme si kvásek: droždí, 1 PL cukru a 1 PL mouky, trochu vlažného mléka....necháme kvásek vzejít
Mouku, vejce, cukr, sůl, Heru a olej si připravíme do mísy, přidáme vlažné mléko a přidáme kvásek. Zaděláme na tužší těsto, poprášíme ho moukou a necháme asi hodinu kynout. Mezitím si pokrájíme škvarky na kostičky a ze zelí vymačkáme přebytečnou šťávu, aby těsto nebylo příliš mokré. Po vykynutí přidáme škvarky a zelí a dáme ještě tak na 30 minut kynout. Po vykynutí uděláme placky, které dáme na pečící papír, potřeme vajíčkem a pečeme na 180°C asi 15-20 minut, pečte podle vlastních zkušeností s troubou. Solíme placky podle toho, jestli máme škvarky už slané nebo ne. Já je raději moc nesolím, ale to poznáte...když tak je možné je raději dosolit hotové. Dlouho jsem se snažila upéct takové škvarky, jaké jsem kdysi jedla na jedné slavnosti na Chodsku, podařily se mi takové udělat asi až na 6 pokus.

Takto vypadá těsto před kynutím, do kterého jsem už přidala škvarky a zelí

uděláme si placky a potřeme vajíčkem

Už se pečou

Upečeno...nedělám je moc tenké, naši kluci mají rádi takové vyšší

HOTOVO !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

backa 15. 4. 2016, 7:57
Mám vyzkoušeno,jsou vynikající (Y)dnes peču manželovi do práce na oslavu tak snad jim také budou tak chutnat a jako celé naší rodině (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
kotrlka 23. 3. 2016, 12:45
Děkuji za tip, vyzkouším.
trojcata 2. 11. 2014, 12:37
dala jsem sádlo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) dobrota
BRAMBURKA35 12. 12. 2012, 14:30
nešel by dát jiný tuk? ta hera mi k tomu moc nejde, ona má takovou pachut *-)
Mikrah 24. 10. 2012, 11:31
zkusím ^o)
rampy 31. 8. 2012, 22:03
No super,úžasný recept,slintám...a udělám co nejdřív...díky (Y)
jablcko111 31. 8. 2012, 11:45
Dobrý deň, Monika, prosím, koľko je to 1/2 pytlíka zelí? Ten pytík je kilový alebo polkilový?
Karelia 31. 8. 2012, 21:58
@jablcko111 Katko, to je 0,5 kg pytlík. (L)
SZuzana 30. 8. 2012, 7:13
Hezký den,jak dlouho vydrží "čerstvé a dobré" máme v sobotu oslavu,tak když upeču už dnes (za předpokladu,že je nikdo nesní) :-D
Karelia 30. 8. 2012, 21:54
@SZuzana Zdravím, nejlepší jsou čerstvé, 2 dny dopředu bych je nedělala. Jednak by u nás nevydržely :-D a jednak za 3 dny budou už tvrdé. (L) (L) (L)
SZuzana 31. 8. 2012, 11:35
@Karelia jojo,nakonec jsem se taky rozhodla,že je upeču až v sobotu :-)
Mohama (upraveno) 29. 8. 2012, 19:14
Už kyne těsto.....škvarky jsou připravené, zelí také......už se těším na výsledek.... :-D ,-) Tak a je hotovo. Dopadlo to naprosto skvěle. Placky jsme snědli rychlostí blesku. Jen se po nich zaprášilo. Děkuji za skvělý recept.
simowa 10. 3. 2012, 19:13
jsou výborné (Y) cpu se celý den |:o)
Karelia (upraveno) 1. 4. 2012, 22:33
@simowa :-D :-D :-Ddnes jsme na tom podobně celá rodina!!!! Dělám je už z dvojité dávky a muž tady funí už asi 3 hodiny :-D ,-)
pappet 16. 2. 2012, 10:03
Úžasné, lepší jsem nikdy nejedla!
novackova 17. 3. 2011, 14:07
jdu na ně (F)
kvítečko 13. 3. 2011, 21:48
vypadá moc lákavě (Y) brzy vyzkouším (pl) to zelí krájíte?
Karelia 13. 3. 2011, 23:18
@kvítečko Ne, nekrájím, jen trochu vymačkám tu kyselou šťávu, aby těsto nakynulo. (L)
Fjodorovna 4. 1. 2011, 23:55
(Y) (Y) (Y) Mňam!!! Jen musím příště víc osolit. (clamp) (clamp) |:o)
Karelia 5. 1. 2011, 21:56
@Fjodorovna Já bych byla opatrná s tou solí!!! Těsto by Vám nevykynulo. Začala jsem dělat to, že těsně před pečením placky posypu hrubozrnou solí. Ona u nás není moc k dostání, já si jí vozím z Německa, ale mám takový dojem, že v Globusu jsem jí už viděla. Jsou to takové větší kostičky soli jako například znáte z pivovarských rohlíků. Je výtečná!!! |:o) |:o) |:o)
venekr 13. 3. 2011, 20:33
@Karelia hypernova a kaufland jí mají (Y)
mv24.7.74 21. 11. 2010, 19:39
|:o) |:o) |:o) Perfektní placky, dnes jsem je dělala poprvé a jsou fakt moc, moc dobré. M. (child9) (child9) (child9) (child9)
holemka 9. 2. 2010, 12:10
Dnes jsem k obědu uvařila polévku boršč a k tomu udělala kynuté placky se škvarkami, které jsou výborné a nemají chybu. (Y) (Y) (Y) (Y) Všem doporučuji vyzkoušet. |:o) |:o) |:o) |:o)
Karelia 11. 2. 2010, 22:49
@holemka No to je báječná kombinace, (Y) (Y) (Y) boršč nám ještě zbyl od úterka, tak jdu zítra koupit škvarky a udělám je....no to mě tedy nenapadlo!!! (clamp) (clamp) (clamp)
hheellaa 12. 11. 2009, 21:03
ty vypadají luxusně (Y) (Y) (Y) o víkendu určitě vyzkouším :-)
filipov 12. 11. 2009, 15:49
Moničko právě jsem je upekla,všichni doma chvalí,mám jen problém z 4 plechů už moc není tak zítra upeču zas,,užasnej recept ,,, (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Elinqa 7. 10. 2009, 17:54
Jsou perfektní, dělala jsem je už víckrát (Y) ať žije linie a zdravá výživa :-D
Eillee 7. 6. 2009, 12:50
NO tak to vypadá skvěle, škvarky milujeme, určitě vyzkoušíme a dám vědet, jak jsem dopadla (Y).

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie