Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 104 návštěvníků)

Kynuté škvarkové placky se zelím

0.0
Kynuté škvarkové placky se zelím

Potřebné ingredience

Těsto: 1 kostka droždí, 1/2 kg polohrubé mouky, 1 větší vejce nebo 2 malá, 150 ml vlažného mléka, 2 PL krystal. cukru, 1 ČL soli, 80 g Hery, 1 PL oleje..........300 g škvarků, 1/2 pytlíku kysaného zelí a 1 vejce na potření !!!Já po letech zkušeností s tímto těstem, a protože to vždy dělám z 1kg mouky, tak na 1kg mouky dávám 120g Hery, 40g sádla, 2PL oleje, prostě uberu trochu Hery a nahradím sádlem!!!

Postup přípravy

Zaděláme si kvásek: droždí, 1 PL cukru a 1 PL mouky, trochu vlažného mléka....necháme kvásek vzejít
Mouku, vejce, cukr, sůl, Heru a olej si připravíme do mísy, přidáme vlažné mléko a přidáme kvásek. Zaděláme na tužší těsto, poprášíme ho moukou a necháme asi hodinu kynout. Mezitím si pokrájíme škvarky na kostičky a ze zelí vymačkáme přebytečnou šťávu, aby těsto nebylo příliš mokré. Po vykynutí přidáme škvarky a zelí a dáme ještě tak na 30 minut kynout. Po vykynutí uděláme placky, které dáme na pečící papír, potřeme vajíčkem a pečeme na 180°C asi 15-20 minut, pečte podle vlastních zkušeností s troubou. Solíme placky podle toho, jestli máme škvarky už slané nebo ne. Já je raději moc nesolím, ale to poznáte...když tak je možné je raději dosolit hotové. Dlouho jsem se snažila upéct takové škvarky, jaké jsem kdysi jedla na jedné slavnosti na Chodsku, podařily se mi takové udělat asi až na 6 pokus.

Takto vypadá těsto před kynutím, do kterého jsem už přidala škvarky a zelí

uděláme si placky a potřeme vajíčkem

Už se pečou

Upečeno...nedělám je moc tenké, naši kluci mají rádi takové vyšší

HOTOVO !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

krieglen 17. 2. 2009, 10:40
Právě jsem dopekla Vaše placky......jsou úžasné...i naše malá se po nich může utlouci (Y). Jen jsem neměla škvarky, tak jsem do toho dala škvarkovou pomazánku a byly vynikající..........díky a já jdu na druhou várku neb na oběd nic nezbylo :-S . (L)
Zdenikv 17. 9. 2008, 10:45
Jsou výborné, dělala jsem je včera k večeři a byl problém, aby mi zbylo dnes ke svačině :-). Kolegyně v práci dostaly ochutnat a všechny vyloudily recept. Fakt super (Y) (Y) (Y)
cicmoši 19. 8. 2008, 14:17
(clamp) (clamp)výborné robila som ich v DP a polovicu múky som dala celozrnnú a sú jak dušičky - perfektné a decka sa nim ládujú, len tak fukoce (jidlo) (jidlo) (X) (Z) ;-) ;-) (hello) katka
Karelia 25. 8. 2008, 12:35
@cicmoši Katko, jsem ráda, že jste si pošmákli. Já je dělám fakt minimálně 1x do měsíce a pořád je to málo. Ti moji chlapi se toho asi nikdy nepřejí ;-) :-D
Leni33 8. 2. 2008, 20:58
Naprosto dokonalé. Dopekla jsem o půl osmé a už jich moc nezbývá. Dělala jsem také v pekárně a super. Díky za skvělý recept !
Karelia 9. 2. 2008, 10:51
@Leni33 Díky Leni za pochvalu, my je děláme snad každých 14 dnů, u nás jsou velice oblíbené (L)
Lenďour 3. 12. 2007, 20:37
Jsou naprosto výborné, zkusila jsem zadělat těsto v domácí pekárně a povedly se také na jedničku. Doporučuji!!!
Karelia 3. 12. 2007, 21:02
@Lenďour Jsem ráda, že chutnaly. My je snad děláme každý víkend! ;-) V sobotu jsem tu měla návštěvu ze Švýcarska a to teda byl úspěch (D), ani jsem to nečekala.
backa 30. 10. 2007, 20:26
Se mi zbíhají sliny :-Phned bych si dala (jidlo) k tomu dobré vínko (skolak) (hello)
Karelia 30. 10. 2007, 20:35
@backa Jak já Vám rozumím (D) ;-)!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hyzule 29. 10. 2007, 22:10
To vypadá báječně.100% vyzkouším.Jednou jsem pekla něco podobného a měla jsem to pakt tvrdé.Nevíte čím to může být?Mám plynovou troubu.děkuji Marcela (F) (F)
Karelia (upraveno) 29. 10. 2007, 22:33
@Hyzule Marcelko, mě poradila jedna babička právě z toho Chodska, že dělají tuhé kynuté těsto...je to fakt tím těstem, hodně ho hnětu hnětačem, abych do něj dostala dost vzduchu a pak je právě peču vyšší...jsou fantastické!!!! Zkuste....jsou báječné. Peču je všude, kam přijedu, každý je miluje. Psala jsem v receptu, že jsem je dlouho zkoušela, než jsem na to přišla. Doufám, že se Vám povedou hned napoprvé (L), držím palečky (Y)
Hyzule 29. 10. 2007, 22:22
@Karelia Jste hodná.Děkuji.Pak písnu jak to dopadlo. (Y)
Karelia 29. 10. 2007, 22:27
@Hyzule Písněte Marcelko...jo a já mám horkovzdušnou, ale troubou to podle mě určitě nebude. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie