Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 136 návštěvníků)

Dezert který se udělá sám

0.0
Dezert který se udělá sám

Potřebné ingredience

20 dkg cukru krupice, 15 dkg másla, 8 žloutků, 9 vrchovatých lžic polohr. mouky, 4 vanilkové cukry, 1 l mléka, 8 ušlehaných bílků

Postup přípravy

Utřeme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme žloutky a třeme do pěny. Přidáváme po částech mléko a mouku, nakonec sníh z bílků. Plech dobře vymažeme máslem, nalijeme hmotu (je hodně řídká, nelekejte se toho), a dáme do STUDENÉ trouby, troubu nastavíme na 130 - 135 stupňů a pečeme 1,5 hodiny, po celou dobu pečení NEOTVÍRAT TROUBU. Pak troubu vypneme a zákusek necháme v troubě vychladnout. Až je studený, vyndáme z trouby a dáme do lednice. Pokud dodržíte postup, vznikne vám po vychlazení zákusek skládající se ze 3 vrstev.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

GREPIK 10. 5. 2008, 7:41
:-)Barunko,musím napsat,že buchta celkem ušla,ale je opravdu moc sladká,cukru určitě míň :-) ...............naším dětem moc nejela :-S i když oni jsou mlsní,ale asi jí už víckrát dělat nebudu :-)
Zrušený účet 10. 5. 2008, 15:43
@GREPIK Já jsem ji dělala jen z 15 dkg cukru. Máme sice hrozně rádi sladké, ale 50 dkg je opravdu hodně. Měla jsem strach, že se mi to skrz o tolik menší množství cukru nepovede, ale povedl se a myslím, že byl sladký tak akorát, snědl se celý. Já ho teda určitě udělám znovu :-)
Jance a Elishka 8. 5. 2008, 6:17
Ahoj holky, mohli byste me poradit na jak velkem plechu to pecete? :^)
EVITA 1470 8. 5. 2008, 0:36
Milá Barborko,moc děkuji za mimořádně povedený a i rychlostí jedinečný recept.Nedělala jsem žádné úpravy a změny v receptu a vznikl naprosto unikátní a originální dezert,k radosti a úžasu celé mé rozmazlené rodiny.Dneska se v naší části Prahy otvírají tři nové stanice METRA,tak je uvítáme Tvou lahůdkou.Prostě Morava - vidím,že Hodonín - se v kvalitě nezapře - jakmile se řekne MORAVSKÉ koláče,MORAVSKÉ svatební koláčky a pod.,hned každý právem čeká mimořádnou laskominu. Ještě jednou dík a moc pozdravů z Prahy! Evita. (L)
novabar 10. 5. 2008, 20:21
@EVITA 1470 ;-)
agresse 4. 5. 2008, 19:50
1,5 hodiny znamena hodinu a pol alebo pol hodiny? :^)
bububububu 6. 5. 2008, 8:58
@agresse 1 hodinu a 30 minut (L)
cicmoši 4. 5. 2008, 17:32
:-$děvčata asi ma zožerete, ale podla mna to je hnusné......... :-# 8-| fakt pri všetkej úcte som odožala presný postup, ale s tej pudinkovej hmoty a s toho spodku mi fakt bolo zle..... (F) (F) (F) tak snád nevadí, že som napísala svoj názor, ale u nás to letelo do koša......... :-( :-( (F)
Vlastina.K 7. 5. 2008, 21:55
@cicmoši Pudinková hmota????Já jsem se tam nikde nedočetla , že se tam dává pudink,asi tomu nerozumím.......
cicmoši 8. 5. 2008, 15:45
@Vlastina.K (F) ono s toho vznikne hmota podobná pudinku, vajíčka, mlieko, cukor je vlastne pudinkový základ....... :-) :-) :-) proste som s toho cítila tie vajíčka, až moc a doslovne sa mi........... 8-| 8-| ale chápem, že to hodne ludom može chutnat........ (F) (F) (L) (L)
tmavovláska 4. 5. 2008, 12:22
Tak dnes ráno byla buchtička k snídani a je to velká ňamka (Y) (Y) (Y) povedla se perfektně a též jsem dala méně cukru (20dkg) a bylo to sladké tak akorát (Y) (Y) (Y) opravdu moc dobrá, krásně vláčná |:o) |:o) |:o)
vseta 4. 5. 2008, 8:01
Dobrý den, včera večer jsem vyzkoušela tento recept a dnes ráno ho právě snídáme...A musím napsat, že je naprosto SUPER a to jsem tam dala 250g cukru a ono to funguje i s touto dávkou (Y) :-) (clamp) Díky za super recept, doporučuji a jsem ráda, že to jde i s poloviční dávkou cukru aspoň to tení taková bomba ;-) Ale stejně ten recept nechápu...jak se tam udělají ty 3 vrstvy, když je to naprosto tekutá hmota ;-) ;-)
aenja (upraveno) 2. 5. 2008, 13:58
Tak jsem včera upekla a omylem jsem dala místo 50dkg cukru-50g cukru,ještě jsem si říkala,proč všichni píšou,že je to sladké?A povedl se...přesně 3 vrstvy... a je i tak sladký,ale jen decentně... a je moc dobrý (Y) (Y)jen u nás to asi nepůjde,jak to z trouby vonělo,všichni už chtěli mlsat a jak jim vysvětlit,že až to vychládne a vychladí?...Tak klidně uberte cukru a směle do toho...opravdu funguje... (clamp) (clamp) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1015128
novabar 1. 5. 2008, 18:21
@aenja Aničko díky za Váš (ikdyž nechtěný) pokus!!! Určitě to spoustu kuchařinek potěší (L)
Leňula*B 27. 4. 2008, 15:38
|:o) |:o) http://www.mimibazar.cz/rodinne_fotografie.php?album=45816 ono to opravdu funguje |:o) |:o) |:o) moc díky super mnamka, (L) (L) (L)
Leňula*B 26. 4. 2008, 14:45
(smich) huš to chladím, a těším se, potom napíšu jak ot dopadlo (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Martina 11 25. 4. 2008, 21:49
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) recept je opravdu úžasný ;-) ;-) (svatba) se smál,že je zvědavý co z toho bude.Opravdu to vypadalo divně,ale je z toho opravdu krásný dezert a moc dobrý |:o) |:o) Recept jsem si uložila do oblíbených a všem co tomu nevěří ho opravdu doporučuji :-) :-) :-)Nedá se na tom snad ani nic zkazit |:o) |:o) |:o) |:o)
novabar 26. 4. 2008, 6:48
@Martina 11 ;-)
novabar 25. 4. 2008, 18:22
Je to hodně sladká bomba, ale myslím že bez toho cukru by to nefungovalo. Pokud máte některá odvahu dát tam cukru míň, tak zkuste a dejte vědět :-)
Zrušený účet 25. 4. 2008, 18:17
No tak tohle mi taky nedá spát. Viděla jsem na fotce paní Lenky V. a Lidky V. a normálně nechápu, jak se tak můžou krásně udělat tři vrstvy. No nic, jdu do toho, ať se v noci vyspím :-D
Martina 11 25. 4. 2008, 18:36
@ :-D :-D :-D :-D :-D jo ,nějak,tak.Ta fotka mě nakopla :-D :-D :-D :-D
Martina 11 25. 4. 2008, 17:48
Jdu to vyzkoušet,protože mi to nedá už pár dní spát ;-) ;-) ;-).Jsem na to fakt zvědavá :-$
Zrušený účet (upraveno) 25. 4. 2008, 18:00
taky jsem upekla ;-) - když jsem viděla těsto,tak jsem se stejně zhrozila :-o né,že je těsto řídké,je tekuté ;-) ;-) Postup jsem dodržela a výsledek super (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Na mě tedy hrozně moc sladké (^) ale dětem chutnalo (zajic). A pravda je - že kdo nezkusí,neuvěří :-p Můžete kouknout http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=999501
Vlastina.K 7. 5. 2008, 21:58
@ Vypadá to opravdu velice pěkně, teď jsem si to opsala a jdu to zkusit,dám méně cukru, tak snad se to povede.
veveřice 1 24. 4. 2008, 19:43
Barůůůůůůůůůůůůů 8o| 8o| ;-)tak hotovo a už se chladí |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)je to pecka, fakt, kdo neudělá neuvěří, že by to mohlo fungovat, to spodní těsto je velice tuhé a gumové, prostředek je jakoby pudinkový a vršek je jako hodně opečený cukr :-$ :-$ :-$ http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=997260 doufám, že to jde vidět (radost) (radost) (radost) (radost)mě se teda málo co povede, ale toto je super |:o)ale je to teda sladká bomba 8-| 8-| ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)díky (L)
novabar 24. 4. 2008, 19:50
@veveřice 1 (Y) (Y) (Y) Lidko, ty jsi tak rychlá............. ;-)
veveřice 1 24. 4. 2008, 19:52
@novabar :-) :-) :-) :-)a je to ono? *-) vypadá to dobře a je to aj dobré :-$ (L) (L) (L) (L)
Marci75 23. 4. 2008, 12:16
Postup je trochu děsivý ;-) Litr mléka na 9 lžic mouky ? *-) Dám si receptík do oblíbených, ale radši si počkám, až upečete a nafotíte :-p
novabar 23. 4. 2008, 11:49
máte pravdu, kdo neuvidí neuvěří, příště vyfotím a foto dodám
veveřice 1 23. 4. 2008, 12:03
@novabar (hello) (hello) (hello)čau Baru :-$tak já to prubnu ;-) (L) (L) (L)
veronova 23. 4. 2008, 11:36
*-) *-) *-) *-) *-)nějak to nechápu ;-)
masuha 23. 4. 2008, 11:29
:-o :-o :-o :-ototo!!!!!!!!!!to bych chtelo fotečku. (P) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie