(recept
si oblíbilo 444 návštěvníků)
VYNIKAJÍCÍ LIKÉR Z LEDOVÝCH KAŠTANŮ
Potřebné ingredience
250 ml šlehačky,1 SALKO(já dávám slazené),3 čokoládky-ledové kaštany,4 kostičky hořké čokolády,1/2 l rumu (rumu může být i méně,jak komu vyhovuje)
Postup přípravy
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme chvíli probublat. Poté sejmeme z plotny, necháme vychladnout a vlijeme SALKO a nakonec rum. Řádně promícháme a lijeme do lahví.
Z jedné dávky je litr likéru.
Inspirace pro blížící se Vánoce-udělejte si prima pití na Štědrý večer,Silvestr,..... :-)
Jen podotýkám,že recept není z mé hlavy,nevymyslela jsem ho,přišel mi na mail,vyzkoušela jsem,chutná mi,tak posílám dál :o))
Z jedné dávky je litr likéru.
Inspirace pro blížící se Vánoce-udělejte si prima pití na Štědrý večer,Silvestr,..... :-)
Jen podotýkám,že recept není z mé hlavy,nevymyslela jsem ho,přišel mi na mail,vyzkoušela jsem,chutná mi,tak posílám dál :o))
Vyfotila jsem všechny potřebné ingredience.
Zblízka :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chvojcata
(upraveno)
18. 12. 2007, 23:20
Nadi, je to mňamka!!! Pěkné přejí Lucka a Vojtíšek a
Filďa
(upraveno)
19. 12. 2007, 1:28
@chvojcata
Taky přeji hezké svátky
Tazinda
(upraveno)
18. 12. 2007, 16:42
Dobrý podvečer Naďo, tak koukám už podruhé n ten receptík, sliny se mi sbíhají, jen nevím nevím, co na to Kajka (stále kojím). Jen se chci zeptat, to Salko se nemusí vařit?,Děkuji Blanka
Filďa
(upraveno)
19. 12. 2007, 1:27
@Tazinda
Ne to Salko se nevaří,jen ho pak zamíchejte do té směsi šlehačkové a dejte míň rumu, ,no když nevypijete celou dávku úplně sama ,tak si snad můžete dát v pohodě nějakou tu skleničku
janča75
(upraveno)
17. 12. 2007, 22:32
Hmmm,ten je výborný!Nevím,nevím, jestli vydrží do Vánoc Děkuji za výborný recept a přeji krásné Vánoce
Filďa
(upraveno)
18. 12. 2007, 12:28
@janča75
vám taky krásné vánoce
kralka1
(upraveno)
17. 12. 2007, 12:50
Právě jsem ho doděla, dala jsem jen čtvrt litr rumu a stejně jsem po tom olizování stěrky, hrnce a trychtýře nějaká vláčná vážně lahoda, děkuji za tip! Klára
Filďa
(upraveno)
17. 12. 2007, 17:48
@kralka1
zuzel
(upraveno)
16. 12. 2007, 21:11
Likérek jsem dělala už podruhé,prostě jede. A na vánoce znovu,je vynikající. Také dáváme méně rumu a fakt skvělý.Takže díky za tip. Krásné vánoce.Zuzka a
Filďa
(upraveno)
17. 12. 2007, 17:47
@zuzel
Taky přeji hezké svátky
karma75
(upraveno)
16. 12. 2007, 14:43
Dobrý den, také jsem neodolala, a včera jsem likér zhotovila dokonce ze dvojité dávky, abych mohla obdarovat i příbuzenstvo. Je to vážně lahoda. Chtěla jsem se Vás zeptat, nezkoušela jste ho některá z bílých ledových kaštanů? Já osobně bych se po nich mohla utlouct, a zajímalo by mě, jaký by asi likér byl?
Filďa
(upraveno)
16. 12. 2007, 20:40
@karma75
Z dvojité dávky super Z bílých kaštanů vyzkoušeno nemám,ale mohlo by to být taky zajímavé Však zkuste,myslím,že tím nemáte co zkazit a vypít se to bude dát,možná bych přidala víc kostiček té hořké čokolády,nevím
beeuska
(upraveno)
16. 12. 2007, 14:17
Výborná záležitost mnam mnam! Taky jsem dala mín rumu, ale fakt lahoda! Díky za recept.
Filďa
(upraveno)
16. 12. 2007, 20:36
@beeuska
rumu jak kdo má rád,taky mám radši méně
Zdenikv
(upraveno)
16. 12. 2007, 13:50
Je fakt skvělý , Od pátku se chladil v lednici a dnes jsme ochutnali, super. Dala jsem míň rumu. Díky za recept a hezké vánoce
Filďa
(upraveno)
16. 12. 2007, 20:33
@Zdenikv
Jasně i míň rumu se může dát a je likér výborný.Přeji taky krásné svátky
lienka26
(upraveno)
16. 12. 2007, 13:36
Hotovo a chladi se Dekuji za recept
Filďa
(upraveno)
16. 12. 2007, 20:32
@lienka26
petruskabim
(upraveno)
16. 12. 2007, 10:27
Tak likér je hotový a musim říct že je skvělý děkuju za super receptík už se těšíme až budem krásné vánoce a hodně
Filďa
(upraveno)
16. 12. 2007, 20:31
@petruskabim
Taky přeji hezké svátky vánoční
bašťanka
(upraveno)
16. 12. 2007, 10:27
Tak likérek se už chladí v lednici je opravdu výborný. Maminky neváhejte a vyzkoušejte. mňam .
Filďa
(upraveno)
16. 12. 2007, 20:30
@bašťanka
Elen.77
(upraveno)
15. 12. 2007, 20:15
je to výborné já jsem si teda dala jen malinko.. a taky méně rumu .. ale už se těším až si dám trošku více...
Filďa
(upraveno)
16. 12. 2007, 20:29
@Elen.77
ancelina
(upraveno)
15. 12. 2007, 13:17
Filďa
(upraveno)
15. 12. 2007, 18:58
@ancelina
karca90
(upraveno)
15. 12. 2007, 12:52
Moc chválím, je to fakt dobrý, takový "babský" pití. Rumu jsem dala míň, nemám ráda tu ostrou rumovou chuť. V mém "požehnaném" stavu jsem ochutnávala a ochutnávala, až jsme z toho obě nějak KO .........
Filďa
(upraveno)
15. 12. 2007, 18:58
@karca90
Jo jo toho rumu klidně míň a gór když jste v požehnaném stavu
bašťanka
(upraveno)
14. 12. 2007, 18:40
Dobrý večer Naděnko, prosím Vás chystám se vyzkoušet recept na tento tak chválený likér a chci se zeptat jestli,když ho udělám musí se nějakou dobu uležet,nebo můžeme hned bumbat ? Díky Marcela.
Filďa
(upraveno)
15. 12. 2007, 18:57
@bašťanka
Můžete bumbat klidně hned a pokud ho hned nevypijete,tak můžete nechat nějaký den uležet ,ale to nevím,jestli vydržíte nechodit na ten likér do ledničky
bašťanka
(upraveno)
15. 12. 2007, 20:06
@Filďa
Tak se teda zítra hned pustím do přípravy a kdyby náhodou pochybělo ať stihnu do vánoc ještě jednu dávku .
lumka
(upraveno)
14. 12. 2007, 19:05
@bašťanka
No mi se zdá že jak se uleží tak 2-3 dny,je jemnější,je rozležený,aspoń podle mně a mé chuti.
bašťanka
(upraveno)
14. 12. 2007, 19:15
@lumka
Děkuji,tak já ho teda udělám o něco dřív.
lumka
(upraveno)
14. 12. 2007, 16:39
Taky už mám hotovo,dělala jsem ze smetany na vaření a přidala 1 mléko neslazené,taky dobré,mňam
Filďa
(upraveno)
15. 12. 2007, 18:55
@lumka
No vidíte,i tak se dá ale já teda dělám jen ze šlehačky ke šlehání a slazeného Salka
zjelenice
(upraveno)
14. 12. 2007, 16:15
likér je hotový a je fakt skvělý....jen jsem "mlsná huba" dala ledových kaštanů rovnou čtyři tyčinky
Filďa
(upraveno)
15. 12. 2007, 18:53
@zjelenice
Mlsná huba
miminko3
(upraveno)
13. 12. 2007, 20:26
ta chvala ta chvala tak to se neda vydrzet zitra se do toho taky pustim .receptik vypada baaaaaaaajecne misa
Filďa
(upraveno)
13. 12. 2007, 22:33
@miminko3
Určitě vyzkoušejte,radím rovnou dvojitou dávku udělat a pak napiště,jak se povedlo
cajule
(upraveno)
11. 12. 2007, 18:17
Hotovo je úžasný
Filďa
(upraveno)
12. 12. 2007, 18:09
@cajule
skorica
(upraveno)
11. 12. 2007, 14:04
chci se zeptat,kolik to je 4 kostičky hořké čokolády....je mysleno 400 g?Dekuji
Filďa
(upraveno)
11. 12. 2007, 17:42
@skorica
Ne tolik čokolády ne,jen odlomte ten jeden pásek z tabulky čokolády(4 kostičky)