(recept
si oblíbilo 28 návštěvníků)
Vínové cukroví
Potřebné ingredience
1/4 kg hladké mouky+
1/4 kg másla (Hera);
6 lžic bílého vína
cukr moučka s vanilkovým na obalení
Postup přípravy
Smícháme suroviny a vypracujeme vláčné těsto. Necháme odležet v chladu. Z těsta vyválíme plát a vykrajujeme tvary (menší) a pečeme až když jsou zespodu narůžovělé (z vrchu jsou stále světloučké).Pečením a vínem v těstě nafouknou. Necháme chvilku zchladnout (abychom se nespálili !!)a pak obalujeme v cukru.
S těstem se skvěle pracuje a jecukroví je po upečení krásně křehké. Běžně děláme 3dávky.Vyzkoušejte, uvidíte.. je to ňaminkaaaa.
Pozn. Obrázek je z loňska a to jsem vyválela moc slabou placku. Letos jsem vykrajovala silnější a krásně se nafoukly.
S těstem se skvěle pracuje a jecukroví je po upečení krásně křehké. Běžně děláme 3dávky.Vyzkoušejte, uvidíte.. je to ňaminkaaaa.
Pozn. Obrázek je z loňska a to jsem vyválela moc slabou placku. Letos jsem vykrajovala silnější a krásně se nafoukly.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lidare
(upraveno)
10. 12. 2019, 11:28
Marbul04
(upraveno)
12. 12. 2012, 10:28
Ráda bych se zeptala, zda se musí cukroví rozležet nebo se dá dělat na poslední chvíli. Ráda bych ho vyzkoušela, ale nevím, jestli to stihnu, spíš až příští týden. Děkuji za info.
PetraK
(upraveno)
7. 12. 2013, 6:57
@Marbul04
Dobrý den. Nemusí nechat uležet. Rozplývá se na jazyku hned. Je to moje oblíbené už od dětství.
jituneli
(upraveno)
12. 12. 2012, 9:28
Cukroví upečené, ochutnané a prostě výborné. Veselé Vánoce všem a
kysi 76
(upraveno)
19. 12. 2009, 13:22
vynikající záležitost,jednoduché a chutné
backa
(upraveno)
10. 12. 2008, 12:12
perfektní cukroví,z těstem se báječně pracovalo dávám jedničku s hvězdičkou Díky za inspiraci Zdraví Táňa krásné vánoce
helulka
(upraveno)
10. 12. 2008, 12:32
@backa
Moc děkuji za pochvalu Vínové je také mé oblíbené.Není tak sladké a krásně se s těstem pracuje. Celé rosince krásný sdvent a vánoční svátky
kysi 76
(upraveno)
2. 12. 2007, 13:15
Toto cukroví dělám asi tři roky a jen se po něm zapráší je fakt úžasné,doporučuji
helulka
(upraveno)
2. 12. 2007, 20:17
@kysi 76
Evi, je opravdu skvělé. Nádherně se s těstem pracuje a je pak křehoučké a móóóc dobré.