Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 57 návštěvníků)

Tučňáčci

0.0
Tučňáčci

Potřebné ingredience

70g piškoty (nameleme nebo podrtíme);80g kokosu;80g cukr moučka;60g másla;mléko (dle potřeby);mandle na ozdobu;čokoládová poleva;piškoty celé na podstavce;salko v tubě (Jesenka) jako náplňbílá poleva v sáčku (oči)

Postup přípravy

Piškoty nameleme a spojíme s ostatními surovinami (je-ji hmota příliž suchá - kápneme trochu mléka). Namačkáme do formiček na vosí hnízda (vysypaná cukrem moučka) , vyklopíme a necháme pár hodin zaschnout.Naplníme Jesenkou v tubě (je to rychlé a pohodlné než se patlat s krémem) a přiklopíme piškotem. Namáčíme v čokoládě (fráček) a dozdobíme kousky mandliček (zobáček a křídla) a bílou polevou v sáčku (oči)

Tučňáčky děti milují a jsou pryč jako první.
Dobrou chuť k vánočnímu mlsání přeje
Helen

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

promimi 19. 12. 2007, 21:36
Tak dneska jsem tvořila tučňáčky- je to teda úúúúúúžasná laskomina (zajic) Nestačila jsem je ani namočit do čokolády a polovina už mi jich zmizela pod rukama :-))) Jen bych potřebovala poradit- jak je mám přilepit k tomu piškotu??? Moc mi to tam nedrží a někteří mi sesunuli a Jesenka z nich vytekla *-) Zítra bych ráda udělala ještě jednu várku /dvojitou :-$ /- tak bych potřebovala vylepšit strategii :-) Kažodpádně mooooc děkuju za super receptík!!! (vanoce)
helulka 21. 12. 2007, 12:59
@promimi Omlouvám se Kačko,že píši asi pozdě, ale stále marodíme (já pak děti ...) (chripka). Tučňáčky slepuji tou Jesenkou (opatlám tím celý spodek tučňáku a zatlačím na to piškot), někdy mi trochu vyteče,ale vždycky tam většina zůstane. Když udělám plnou krabičku tak ty ostatní postavím dnem (nohama) vzhůru mezi jejich kamarády a nechám Jesenku zaschnout. Nebo by možná šlo je lepit čokoládou.. chce to zkoušet. Já je dělám asi 3 roky tak taky stále vylepšuji strategii. :-) :-)
promimi 21. 12. 2007, 15:47
@helulka Hani, moc děkuju - ještě zkusím. Pozdě vůbec nepíšete- dnes budu dělat třetí várku ;-) Ještě než stačím dozdobit očička, tak mi vždycky zmizí pod rukama!!! Ještě jednou musím poděkovat za receptík- je to pro mně největší objev letošního roku! (zajic) Tučňáčky jsme si zamilovali na první pošmak (jezisek)
helulka 13. 12. 2008, 20:58
@promimi Kačko, to reaguji rychle,co? Po roce.. Já je letos asi nestihnu,ale jsou mňamózní (Y)
poho 17. 12. 2007, 16:50
(podzim) (noc) (hotdog) (kocka) (banky) (banky) (banky) (banky) (banky) (wash) (wash)
helulka 28. 10. 2008, 12:54
@poho (L) (F) |:o) |:o)
Pajcinka 29. 11. 2007, 10:00
Jsou úžasní!Také jsem je už párkrát dělala,oči a zobáček jsem dělala z marcipánu a náplň byla s tvarohem.Ale to není tak trvanlivé. :^) Ta Lesanka je jako Jesenka?Ta se asi nezkazí,že? :-$
helulka 30. 11. 2007, 21:38
@Pajcinka Dobrý večer, s marcipánkem a tvarohem to může být taky ňamina. Ta Lesanka měla být totiž právě ta Jesenka ;-) ,koukám, že jsem si ji přejmenovala :-) :-) . Hned to opravím.Díky za připomenutí (Y) (Y). U nás se nikdy nezkazili, neboť je dělám těsně před Vánocemi a na Boží hod už nejsou !!! Hezký večer všem Helen
Jajinka1 28. 11. 2007, 22:24
Vypadá to krásně, jste šikulka (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
helulka 29. 11. 2007, 9:56
@Jajinka1 Raduško, moc děkuji za pochvalu. Moc to potěší. Chtěla jsem zadat další výtvory, ale nemůžu se vyhrabat z chřipky.. je mi děsně (chripka) a nemám na to sílu. Helen
Metelčátka 27. 11. 2007, 0:24
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) ty jsou úúúžasnýýýýý můžu se zeptat ten zobáček máte také z mandliček a očička jsou z bílé polevy? Moc děkuju L. (snehulak) (jezisek) (hello)
helulka 28. 11. 2007, 22:19
@Metelčátka Leni, děkujíííí za chválu. Tučňáci mají očka také z kousku mandličky a očka jsem dělala bílou polevou (ta v sáčku jak se nahřeje v horké vodě a pak ustřihnete růžek a malujete...). Je to sice piplačka, ale když máte doma pomocníčka jako já tak to jde krásně. Hezký den Helen (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie