Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Touha

0.0
Touha

Potřebné ingredience

21 dkg másla , 21 dkg cukru , 14 dkg poloh.mouky , 14 dkg ořechů , z 5 bílků sníh Poleva : 5 žloutků + 15 dkg cukru moučka ušlehat ( né nad párou ) - děláme chvilinku před natíráním na upečené těsto

Postup přípravy

Máslo utřeme s cukrem , přidáme střídavě mouku , ořechy , sníh . Na plech položíme dortové oplatky 2,5 ks , pomažeme slabě marmeládou a rozetřeme těsto ....
Pečeme na 200 C, necháme vychladnout
Natřeme hodně rychle polevou a pocákáme čokoládou na kratší straně plechu , špičkou nože čokoládu roztahujeme po delší straně plechu .Pracujeme velmi rychle , poleva tuhne . Necháme uschnout na vzduchu

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zanetik 15. 12. 2010, 21:13
Výborný cukroví, recept mám od tchýně dělám již několik let a ani letos nebude chybět :-) jen s ním nebudu spěchat, pak se mi zdálo na silvestra už suché :-(
johy 11. 12. 2010, 13:34
(*) (*) (jablka) (G) (witch) (nejdeto) ^o) (banky) (palice) (destnik) (K) (skolak) (pernicek) (darecek) (pl) |-) (hotdog) (svatba) (zima)
chalupnicka 24. 11. 2010, 14:19
tento vypadá také moc dobře :-p |:o) (clamp)
žingi 24. 11. 2010, 13:02
u nás je to ořech.řez (Y) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=68173&user=34593je to výborné (zajic) (zajic) (zajic)
Jeptiška 24. 11. 2010, 13:21
@žingi Ano , je to podobné , ale můj receptík je s dortovým oplatkem na dně ještě , ale shodneme se na tom , že jsou výborné (zajic)
Vanusak 24. 11. 2010, 9:28
Nikol, čtu dobře, že poleva je z 5 syrových žloutků??? *-)
Zrušený účet 24. 11. 2010, 12:51
@Vanusak Ano je to hodně starý recept a možná ho tu najdete i jako žloutkové a nebo ořechové řezy..dá se to na teplou buchtu a já to dám pak ještě pro sychr do ještě teplé trouby...vykrajují se i půlměsíčky jako vánoční cukroví a nikdy jsem neslyšela,že by někdo měl zdravotní problém..zkuste jsou
Jeptiška 24. 11. 2010, 12:58
@ (F) Paní Ivano , to bude asi trochu jiný receptík , tahle poleva se dává na zcela vychladlý - i den dopředu upečený - korpus a potom se nanáší ta poleva a nechává zaschnout . Kdyby se to peklo , čokoláda by se rozpustila (F) , ale mrknu se i na ten receptík pečený (L)
Zrušený účet 24. 11. 2010, 12:51
@Vanusak Ano je to hodně starý recept a možná ho tu najdete i jako žloutkové a nebo ořechové řezy..dá se to na teplou buchtu a já to dám pak ještě pro sychr do ještě teplé trouby...vykrajují se i půlměsíčky jako vánoční cukroví a nikdy jsem neslyšela,že by někdo měl zdravotní problém..zkuste jsou
evicela 24. 11. 2010, 11:52
@Vanusak (F)Taky se divím, a i domácí vajíčka můžou obsahovat salmonelu,já bych to nedala. (hello)
Jeptiška 24. 11. 2010, 12:02
@evicela Ani nezdobíte perníčky bílkovou polevou ???? *-) ty jsou také ze syrových bílků .Nebo bílkové cukroví - to se jenom suší - případnou salmonelu by to nezničilo . Ale samozřejmě kdo nemá důvěru , nemusí péct :-$ , já mám vajíčka své , skladuju je dobře a hygiena mi není cizí , dělám si i svou majonézuu , vše , nikdy jsem problém neměla (H)
evicela 24. 11. 2010, 12:08
@Jeptiška (F)Nikol nic ve zlém, já totiž salmonelu i kampylobaktera měla tak se fakt hodně bojím a perníčky zdobím ale mám recept na polevu jen cukr trošinku vřelé citronové štávy a trošku oleje , jde to s tím taky zdobit, a skladováním ani hygienou to není, to už je v tom vajíčku, tak at máte štěstí a nepotká vás to , je to fakt hodně nepříjemná nemoc. (child1) (hello)
Jeptiška 24. 11. 2010, 12:28
@evicela Paní Evo , vůbec nic se neděje , je samozřejmé , že rozhodnutí je na každém z nás .... S salmonelou jsem nikdy ani ve svém okolí ani v rodině - a že je velká ,-) do styku nepřišla - pánbůzaplať [A] a s kontaminací s ní ajko takovou jsem vycházela pouze prostřednictvím internetu a všude píšou - hygiena , správné skladování , a pořád dokola ...Tím nemám na mysli , že jste málo čistotná !!!!!!!!!!!!!!!! (F) (F) Ale tento recept mám od tchýně , ketrá ho peče již asi 35 let , v létě , zimě a já osobně již 20 let - na svatby , an vánoce nebo jen tak .... (clamp)
Jeptiška 24. 11. 2010, 11:49
@Vanusak Ano je , nechává se zaschnout do sucha . Kdo se bojí syrových kupovaných vajec , doporučuji si sehnat domácí - je to i pěknější , protože domácí jsou o mnoho víc žluté , tudíž i poleva
Michela 23. 11. 2010, 19:57
Tak ten určitě udělám. (clamp).Díky za recept.Míša (X)
Hnědovláska 23. 11. 2010, 18:36
(Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie