(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Touha

Potřebné ingredience
21 dkg másla , 21 dkg cukru , 14 dkg poloh.mouky , 14 dkg ořechů , z 5 bílků sníh Poleva : 5 žloutků + 15 dkg cukru moučka ušlehat ( né nad párou ) - děláme chvilinku před natíráním na upečené těsto
Postup přípravy
Máslo utřeme s cukrem , přidáme střídavě mouku , ořechy , sníh . Na plech položíme dortové oplatky 2,5 ks , pomažeme slabě marmeládou a rozetřeme těsto ....
Pečeme na 200 C, necháme vychladnout
Natřeme hodně rychle polevou a pocákáme čokoládou na kratší straně plechu , špičkou nože čokoládu roztahujeme po delší straně plechu .Pracujeme velmi rychle , poleva tuhne . Necháme uschnout na vzduchu
Pečeme na 200 C, necháme vychladnout
Natřeme hodně rychle polevou a pocákáme čokoládou na kratší straně plechu , špičkou nože čokoládu roztahujeme po delší straně plechu .Pracujeme velmi rychle , poleva tuhne . Necháme uschnout na vzduchu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Zanetik
(upraveno)
15. 12. 2010, 21:13
Výborný cukroví, recept mám od tchýně dělám již několik let a ani letos nebude chybět
jen s ním nebudu spěchat, pak se mi zdálo na silvestra už suché


nahlásit
johy
(upraveno)
11. 12. 2010, 13:34



















nahlásit

chalupnicka
(upraveno)
24. 11. 2010, 14:19
tento vypadá také moc dobře



nahlásit

žingi
(upraveno)
24. 11. 2010, 13:02
u nás je to ořech.řez
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=68173&user=34593je to výborné




nahlásit

Jeptiška
(upraveno)
24. 11. 2010, 13:21
@žingi
Ano , je to podobné , ale můj receptík je s dortovým oplatkem na dně ještě , ale shodneme se na tom , že jsou výborné

nahlásit

Vanusak
(upraveno)
24. 11. 2010, 9:28
Nikol, čtu dobře, že poleva je z 5 syrových žloutků???

nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
24. 11. 2010, 12:51
@Vanusak
Ano je to hodně starý recept a možná ho tu najdete i jako žloutkové a nebo ořechové řezy..dá se to na teplou buchtu a já to dám pak ještě pro sychr do ještě teplé trouby...vykrajují se i půlměsíčky jako vánoční cukroví a nikdy jsem neslyšela,že by někdo měl zdravotní problém..zkuste jsou
nahlásit

Jeptiška
(upraveno)
24. 11. 2010, 12:58
@
Paní Ivano , to bude asi trochu jiný receptík , tahle poleva se dává na zcela vychladlý - i den dopředu upečený - korpus a potom se nanáší ta poleva a nechává zaschnout . Kdyby se to peklo , čokoláda by se rozpustila
, ale mrknu se i na ten receptík pečený



nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
24. 11. 2010, 12:51
@Vanusak
Ano je to hodně starý recept a možná ho tu najdete i jako žloutkové a nebo ořechové řezy..dá se to na teplou buchtu a já to dám pak ještě pro sychr do ještě teplé trouby...vykrajují se i půlměsíčky jako vánoční cukroví a nikdy jsem neslyšela,že by někdo měl zdravotní problém..zkuste jsou
nahlásit

evicela
(upraveno)
24. 11. 2010, 11:52
@Vanusak
Taky se divím, a i domácí vajíčka můžou obsahovat salmonelu,já bych to nedala.


nahlásit

Jeptiška
(upraveno)
24. 11. 2010, 12:02
@evicela
Ani nezdobíte perníčky bílkovou polevou ????
ty jsou také ze syrových bílků .Nebo bílkové cukroví - to se jenom suší - případnou salmonelu by to nezničilo . Ale samozřejmě kdo nemá důvěru , nemusí péct
, já mám vajíčka své , skladuju je dobře a hygiena mi není cizí , dělám si i svou majonézuu , vše , nikdy jsem problém neměla



nahlásit

evicela
(upraveno)
24. 11. 2010, 12:08
@Jeptiška
Nikol nic ve zlém, já totiž salmonelu i kampylobaktera měla tak se fakt hodně bojím a perníčky zdobím ale mám recept na polevu jen cukr trošinku vřelé citronové štávy a trošku oleje , jde to s tím taky zdobit, a skladováním ani hygienou to není, to už je v tom vajíčku, tak at máte štěstí a nepotká vás to , je to fakt hodně nepříjemná nemoc.



nahlásit

Jeptiška
(upraveno)
24. 11. 2010, 12:28
@evicela
Paní Evo , vůbec nic se neděje , je samozřejmé , že rozhodnutí je na každém z nás .... S salmonelou jsem nikdy ani ve svém okolí ani v rodině - a že je velká
do styku nepřišla - pánbůzaplať
a s kontaminací s ní ajko takovou jsem vycházela pouze prostřednictvím internetu a všude píšou - hygiena , správné skladování , a pořád dokola ...Tím nemám na mysli , že jste málo čistotná !!!!!!!!!!!!!!!!
Ale tento recept mám od tchýně , ketrá ho peče již asi 35 let , v létě , zimě a já osobně již 20 let - na svatby , an vánoce nebo jen tak ....

![[A]](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/17.gif)



nahlásit

Jeptiška
(upraveno)
24. 11. 2010, 11:49
@Vanusak
Ano je , nechává se zaschnout do sucha . Kdo se bojí syrových kupovaných vajec , doporučuji si sehnat domácí - je to i pěknější , protože domácí jsou o mnoho víc žluté , tudíž i poleva
nahlásit

Michela
(upraveno)
23. 11. 2010, 19:57
Tak ten určitě udělám.
.Díky za recept.Míša


nahlásit
Hnědovláska
(upraveno)
23. 11. 2010, 18:36




nahlásit