Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Šuhajdy

0.0
Šuhajdy

Potřebné ingredience

plnka : 2,5 dcl šlahačky, 300 g pr. cukru,150 g orechov /polovicu úplne pomlieť a polovicu nasekať/, 30 g kakaa. 50 g hrozienok, rum, ribízová marmeláda, alebo hociaká kyslá.

poleva : 200g čok. na varenie, 200g stužený tuk - Omega, lentilky

Postup přípravy

viz. obrázkový postup

Všetky ingrediencie na prípravu plnky dáme variť do hrnca / okrem rumu a marmelády - ten ide až do chaladnej zemsy/, varíme na pomalom plameni,a ž nám vznikne hustá, ale lepica kaša / ja som to varila na elektrickom peci č.4 asi tak 25 minut/. Zmes musíme miešat, aby nám nezhorela, potom necháme vychladnúť - najlepšie cez noc. Do vychladlej zmesy dáme rumu podla chutia asi tak 2 lyžice rybízovej marmelády - tiež podla chuti, treba ochutnnávat, my máme radi viac rumové .:)

Nachystáme si košíčky a roztopíme čokoládu z tukom, dávame na dno košíčka tak po jednej až dvoch kávových lyžičkách, počkáme kým čokoláda úplne neztuhne.

N vytuhnutú čokoládu dávame lyžičkou plnku - ja ju naberám dvoma lyžičkami a formujem do orieška, plnka sa uvolní a ako by sa natiahne po čokoláde.........:)

Košíčky zalejeme zvyšnou čokoládou do stredu mmožme dať lentilku, oriešok,alebo to posypať farebnými cukrovinkami - podľa fantázie, nechať to celé stuhnúťa potom skladovať v chlade.....Je to fakt mňamka.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

myška1000 11. 12. 2013, 18:07
To může být dobré (banky) (stromecek) (snehulak) (kolednici)
laskonka333 11. 12. 2013, 15:36
(kolednici) (banky) (andel) (stromecek) (pernicek) (silvestr) (vanoce) (jezisek)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie