Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

Rumajzly

0.0
Rumajzly

Potřebné ingredience

250 g moučkového cukru......25g (1 cm) másla......asi 6 ořechů......100 g čokolády na vaření......cca. 5 lžic rumu......upečená linecká kolečka z cca. 250 g mouky

Postup přípravy

Ořechy a čokoládu nastrouháme, přidáme ostatní suroviny a promícháme. Vznikne nám hustá hmota,kterou ihned sáčkem se širší trubičkou stříkáme na UPEČENÁ linecká kolečka. Pak už jen necháme schnout... Nechala jsem na plechu do druhého dne a pak už šoupla do krabice...
Do úplného ztvrdnutí (tak jak to má být) to trvá asi 2 týdny,ale jíst se to dá i dřív...:-)

Je to milované cukroví mého manžela z jeho dětství a já tímto VELMI DĚKUJI PANÍ ILONĚ Ř. (ILONÁČEK),KTERÁ MI RECEPT OBJEVILA!!!!!! ILONKO MOC DĚKUJI-VYŠLO TOOOOO!!! :-)

Upečené linecké-vykrajovala jsem madýlkem z válečku Tupperware (v levo)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Dejojape 5. 12. 2010, 13:26
(Y) Děkuji za výborný recept..... minulý rok jsem ho časově propásla a až letos jsem cukroví udělala. Nemá chybu........... Zdena (stromecek)
Diviana 6. 12. 2010, 18:02
@Dejojape Jé to jsem moc ráda! Tak Vám přeji,abyste ho nemusela přidělávat,já loni musela... ,-) A také samozřejmě přeji krásné a pohodové vánoce! :-) (stromecek) (L)
deni.ha 11. 12. 2009, 18:57
Dneska jsem je dělala, moc dobrý !!!! Už se těším až si na nich pochutnáme (Y) (Y) (Y) Díky za recept (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (banky) (andel)
Diviana 12. 12. 2009, 19:20
@deni.ha Denis díky,to jsem ráda! :-) (L)
innael 11. 12. 2009, 10:28
(Y) (Y) (Y) Tak tohle cukroví je fakt výborný. Teď jsem ho dodělala a obávám se, že do Vánoc nevydrží ;-). Musím ho co nejdřív schovat (smich) Díky za recept (L)
Diviana 11. 12. 2009, 13:13
@innael Šári díky,to mám radost,že chutná... U nás se do něj s chutí pouští i naše dvouletá dcerka... ;-) Tak jsem musela dávku přidělat... :-) Mějte se a užívejte... (banky) (L)
Majčik 10. 12. 2009, 10:54
včera jsem je udělala, jsou suprový nemají chybu. Jen nemusím čekat a oshntutí. :-$ Upekla jsem linecké hvězdičky a hned po mírném vyhladnutí jsem je naplnila směsí. Po té hned dala do trouby, co byla ještě teplá a nechala to tak do rána. Hned ráno jsem je uklidila v pohodě do krabice (Y) Manžel je moc chválil (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
Diviana 10. 12. 2009, 14:53
@Majčik To jsem ráda... :-) Já je taky druhý den dala do krabice a jíme je už dřív,ale aby to byl ten "pravý rumajzl", který zná manžel z dětství od své babičky,tak to chce alespoň ten týden (podle velikosti "bobku"). Ale je to samozřejmě o chuti každého... :-) Tak dobrou chuť a krásné (banky) (L)
Majčik 11. 12. 2009, 9:02
@Diviana (stromecek) také Vám přejeme krásné vánoce a děkujeme za chutné spestření naší domácnosti. Rumu jsem tam dala požehnaně. No a nějak jsem to nevychytala s tou náplní tak jsem tam nasypala pár zozemletých piškotků a udělala z toho vosí hnízda (Y) mňamózní. ;-)Jen sníst jich pár tak jsem 8-| :-D je to pomalu jak dát si panáka :-D :-D :-D (hello)
Ilonáček 2. 12. 2009, 14:06
Aničko, to jsem moc ráda, že se našel receptík, který udělá radost a byla Anička pochválená??????!!!!!!jaképak že je šikovné děvče!!!!!! Byla to čirá náhoda a taky to, žejsem den předem četla váš komentář, že vršek není pečený a druhý den přišla série receptů a ten receptík tam byl a zaujalo mě, že vrch není pečený, zbystřila jsem a už jsem vám datlovala. S napětím jsem čekala, zda se ještě ozvete a mám velkou radost, že receptík byl ten váš. (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
Diviana 2. 12. 2009, 15:06
@Ilonáček Ilonko,manžel byl nadšený a tchýně přijede v pátek,tak dám určitě ještě vědět! :-) Trošku jsem ho musela upravit místo jedné lžíce rumu pět ;-) ;-) a je to tam... Je úžasné vidět,jak se manžel vrací do dětství a svítí mu oči... ;-) Díky Vám! Původně jsem udělala jen tuhle jednu dávku a hned v zápětí(když jsme zjistili,že je toho "jen" jeden plný plech a kousek druhého,tak jsem musela hned dávku přidělat ;-) No prostě veliký úspěch-jste hvězda!! Ještě jednou moc,moc děkuji a určitě se ještě ozvu! (L) (F) (hello)
Ilonáček 3. 12. 2009, 11:38
@Diviana Aničko, není zaco, jsem opravdu moc ráda, že jsem mohla pomoci a mám upřímnou radost z úspěchu. (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie