Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Tučňáci

0.0
Tučňáci

Potřebné ingredience

140g piškotů, 140g jemně mletého kokosu, 80g cukru (já dávám 70g), 1 sáček vanilkového cukru, 2 lžíce rumu, 150g změklého másla

Krém: 100g másla, 2 lžíce kakaa, 50g moučkového cukru (já 40g), 2 lžíce rumu

Postup přípravy

piškoty rozdrtíme najemno, přidáme kokos, rum, cukry a máslo.
Vypracujeme nelepivou hmotu, udělat kuličku, obalit v moučk. cukru a vtlačit do formíčky na úly vysypané cukrem. Vařečkou vytlačíme otvor, naplníme čok. krémem a uzavřeme piškotem.

Tělíčko (polovina) namočit do bílé čokolády, nechat ztuhnout a v tmevé čokoládě namočit druhou půlku tělíčka + hlaivčku, nalepit poloviny mandlí jako křidélka, zobáček by měl být ze žlutého marcipánu, ale ten jsem neměla, tak jsem použila mandličky, nebo kandované ovoce, dle fantazie. Očička špejlí namočenou v čokoládě.

Asi je lepší udělat si úlky jeden den, nechat trochu usušit a druhý den zbytek.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ivisek 6 15. 12. 2008, 1:17
Jsou moc pěkný,chci se zeptat jestli bych mohla dát jinou náplˇ( kakaovou u nás nikdo nejí ) a dcera chtěla taky ty tučňáky-viděla je loni v nějakém časopise. J en jsme pořád neměly recept.Chtěla bych je zkusit. *-) *-)
zdenka54 13. 12. 2008, 21:11
Pavli,ti jsou krásní,obdivuji Vaše šikovné ruce (clamp)tak na tohle si já netroufám,hlavně to máčení v čokoládách bych asi nezvládla.Máte na to nějaký fígl? (L)
Suška 13. 12. 2008, 21:22
@zdenka54 Zdeni, řeknu Vám, že jsem se toho strašně bála, ale dcera chtěla tučňáčky, tak co bych pro ní neudělala :-D, že. Do bíle čokošky namočíte jen půlku, to je v pohodě. Kdybych ty úlky nechala do druhého dne, tak trochu uschnou a budou tvrdší a asi se bude s tím líp dělat, ale já jsem to chtěla mít hned. Takže jak je ta bíla ztuhnutá, tak to cutím dole za piškota přidržuji si to na té straně už zaschlé, první namočím hlavičku a pak otočím do boku a do druhého. Občas byly místa, kde mi chyběla, ale lžičkou to v pohodě zatřete a není to poznat. Prvních pár kousků a pak to jde. Děkuji za pochvalu ;-). Hezké (stromecek) (andel) Pavla (hello)
Bobanek 14. 12. 2008, 8:26
@Suška Zdeni, já je dělám taky, mám je teda trošku jiné (kdyžtak mrkněte do mých receptů) a používám na to barvení normální silnější kulatý štětec. Jde to tím bezvadně :-). Do mokré čokolády pak dám místo očí 2 cukrové máčky a na místo nosu kandované ovoce. To je na tom asi to nejtěžší :-(. Akorát to nemáčím do té bílé čokolády, těsto je světlé, tak bříško vypadá dobře i bez ní :-). Jitka
aweii 13. 12. 2008, 20:17
to vypadá velice dobře, mohla bych poprosit o vlození receptu nebo zaslání evastaja@seznam.cz moc děkuji za inspiraci (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie