(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Sloní žrádlo aneb pomazánka na chlebíčky nebo jen tak
Potřebné ingredience
400g měkého salámu, 4 větší sterilované okurky (záleží na velikosti klidně i víc), 1menší cibule, 2lříce oleje, 2 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, 2 lžičky cukru, 1/4lžičky pepře, 200g majonézy, 1 malá konzerva hrášku
Postup přípravy
Do kastrolku si dáme olej, hořčici, kečup, cukr a pepř a zařejeme na sporáku do varu aby se rozpustil cukr. Než nám tato kaše vychladne tak si zatím nastrouháme jedno jestli na jemno nebo na hrubo salám, na jemno nastrouháme cibuli, stzerilované okurky. Přidáme kaši, majonézu a hrášek, vše zamícháme a necháme alespoň ze dvě hodinky ale nejlépe přez noc odležet. Není třeba dosolovat! Pomazánka je velice dobrá na chlebíčky, očka nebo jen tak, od té doby co jsem tento recept dostala od spolupracovnice (asi před pěti lety) už na chlebíčky nekupuji paříž, ale dělám si tuto. Dobrou chuť! Myslím si že se teď před vánocemi a silvestrem hodí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Miri0
(upraveno)
13. 6. 2009, 18:55
tet jsem jí dodělala výborná