(recept
si oblíbilo 247 návštěvníků)
Ořechy - vynikajícíííí!!!
Potřebné ingredience
240 g mletých vlašských ořechů, 160 g mouč. cukru, 360 g hl. mouky, 280 g másla. (Já dělám i ze Stelly a taky jsou výborné)Krém: 3 celá vejce, 200 g mouč. cukru, 1 vanil. cukr. Dále 1 máslo.
Postup přípravy
Přísady na těsto uhňácáme a spojíme v krásné těsto. Necháme uležet alespoň 2 hod. v lednici a pak plníme do nevymazaných formiček a pečeme v el. troubě na 180 - 190 st. do růžova. Po vytažení z trouby ještě horké vyklepneme.
Krém: vejce, cukr a vanil. cukr šleháme v hrnci, nebo v nějaké ohnivzdorné míse nad párou! Chvíli to trvá (řekla bych i 20 min.) - vznikne hmota, která vypadá jako krém. Hrnec pak odstavíme a necháme zchladnout. Po zchladnutí vmícháme do 1 změklého másla.
Pozn.: tento krém můžete dále upravovat tím, že přidáte kakao, ořechy, kokos, nebo různé tresti.
Krém: vejce, cukr a vanil. cukr šleháme v hrnci, nebo v nějaké ohnivzdorné míse nad párou! Chvíli to trvá (řekla bych i 20 min.) - vznikne hmota, která vypadá jako krém. Hrnec pak odstavíme a necháme zchladnout. Po zchladnutí vmícháme do 1 změklého másla.
Pozn.: tento krém můžete dále upravovat tím, že přidáte kakao, ořechy, kokos, nebo různé tresti.
ještě neslepené ořechy a foceno v šeru....
těsto
...
rozmíchaná vejce a cukr na krém, který se šlehá ve vodní lázni
už hotová "uvařená" směs z vajíček a cukru
a hotový vyšlehaný krém s jedním máslem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Mafra72
(upraveno)
19. 12. 2016, 8:22
Tak ořechy se povedly. Musí se opravdu vyklápět ještě horké. Krém je teda trošku sladší, ale no a co
Ivik7780
(upraveno)
18. 12. 2016, 19:46
Také peču už po druhé. Vždy vše v pohodě. Jen krém mi připadá dost sladký. Jaký byl loni,tak to už si nepamatuji Je sladší a nebo jsem špatně vážila?
gabb
(upraveno)
14. 12. 2016, 17:42
Susan24
(upraveno)
12. 12. 2016, 12:27
Před chvílí jsem dopekla ořechy podle Vašeho receptu. Šly krásně vyklápět a chuťově skvělé. Moc chválím a ukládám.
babulka120
(upraveno)
10. 12. 2016, 15:40
peču již poněkolikáté dle Vašeho receptu ....1*, jsou super, nemají chybu
pasticka
(upraveno)
8. 12. 2016, 20:39
Dnes upečeno a za nás ořechy se krásně vyklápěly. měla jsem obavy, ale zlomily se jen dva ještě krém, tak snad se povede Opravdu super recept, dáváme 1**
kopretin.a
(upraveno)
7. 12. 2016, 12:22
ten krém vypadá výborně...ňam
Marci 1
(upraveno)
7. 12. 2016, 11:59
Tak i já se přidávám k tem co jsem zklamaná... lámou se nejdou vyklopit .................................................................
luccess
(upraveno)
4. 12. 2015, 21:41
Celý plech se mi polámal, vůbec nešly vyklopit. Nemáte někdo tip, co z těch zlámaných udělat? Dík
kopretina123
(upraveno)
5. 12. 2015, 0:15
@luccess
Třeba kuličky - zlámané ořechy trochu podrtit, přidat kousek tuku, rum a udělat kuličky.Buď nechat tak, nebo obalit v něčem, co máte rádi (ořechy, oříšky, kokos, kakao). Nebo také podrtit a přidat k piškotům při výrobě vosích hnízd. Nebo nechat sníst dětem-
JanaKov2
(upraveno)
3. 12. 2015, 20:39
Děkuji za recept, ráda vyzkouším. Mám dotaz, mám v mražáku ořechy, asi dva roky , můžu je použít? letos jsem zaváhala, tolik nabídek kolem a já neuvažovala o ořechovém těstě až nejsou...Děkuji za radu a tip.
P.A.V.L.A
(upraveno)
3. 12. 2015, 18:07
srneckova
(upraveno)
3. 12. 2015, 13:07
sylvushka1
(upraveno)
2. 12. 2015, 12:39
Dobrý den, lze máslo nahradit i Herou? Děkuji moc
evicela
(upraveno)
2. 12. 2015, 13:42
@sylvushka1
proč? Hera je samá voda, nikdy to nebude tak dobré jako z másla a krém už vůbec ne
sylvushka1
(upraveno)
3. 12. 2015, 11:06
@evicela
protože mám doma jen Heru :D chtěla jsem vědět,jestli půjde poznat změnu, když dám do těsta Heru, jestli bude změna chuti. Ale nakonec pro to máslo skočím do obchodu )
Zrušený účet
(upraveno)
3. 12. 2015, 11:36
@sylvushka1
Napíšu to takhle: peču sama 25 let, recepty mám od mámy a peču výhradně podle nich. Peču z másla. Máma peče z Hery. Mně, která jsem její cukroví jako dítě milovala, dneska nechutná i když nemám to srdce jí to říct. Když jim přinesu krabičku našeho, pořád se ptá jak je možné, že ho mám tak dobré. No, je prostě z másla. Jsou lidi, kteří budou tvrdit, že rozdíl nepoznají, není to možné. Ano, je to dražší, zvlášť když kupuju jenom Jihočeské od Madety, ale stojí to za to. Jsem toho názoru, ať si každý dělá co chce, co mu vyhovuje, na co je zvyklý a pokud má rád Heru, proč ne. Toto berte pouze jako reakci na dotaz
Mikulka2
(upraveno)
7. 12. 2016, 12:18
@
Mluvíte mi z duše,taky peču už tak 21 let a na máslo nedám dopustit,jak do těsr tak krému,a lidé co říkají,že nevidí rozdíl,tak nechápu,ale každý máme na výběr,hezké pečení Lenka
sylvushka1
(upraveno)
3. 12. 2015, 17:20
@
krásně napsáno,děkuji
zkaprova
(upraveno)
17. 12. 2014, 13:01
vynikající recept - jak cukroví, tak krém. Vše šlo perfektně!
jeremy
(upraveno)
8. 12. 2014, 22:22
janahaus
(upraveno)
20. 12. 2013, 23:01
Dobrý den, ořechy jsou výýýborné a jdou super vyklopit I množství krému pěkně vyjde..moc ho nezbylo. Super ! Příští rok zase tyto.!!
pbuck
(upraveno)
13. 12. 2013, 11:12
Ořechy jsou výborné a nelámou se, ani když se vyklápí už schladlé! JESTLI SE VÁM POLÁMALY, TAK BYLY NEDOPEČENÉ! U jednoho plechu se mi stalo, že část jsem měla do růžova a část světlých, tak jsem to vyndala a ty světlé se mi rozlámaly, pekla jsem na 170st. 5-6min. Jen jsem hlídala, aby vždy měly růžové okraje a bomba, trochu klepnete formičkou a je to
Farah
(upraveno)
13. 12. 2012, 14:37
Bohužel se mi nepovedly .
Atuna
(upraveno)
30. 11. 2012, 22:43
DAPED
(upraveno)
16. 12. 2011, 8:38
výborné už i naplněné, nezlomil se ani jeden a vyklápět šly jedna báseň, u nás hodně oblíbené cukroví, takže musím chránit, aby do vánoc vydržely...