(recept
si oblíbilo 27 návštěvníků)
Tatrankové pracny
Potřebné ingredience
35 dkg hladké mouky, 12 dkg kokosu, 8 dkg cukru krystal, 1 vejce, 1 Hera, 4 mleté tatranky
Postup přípravy
Zkoušela jsem mnoho receptů na pracny, ale tyto nám chutnají nejvíce.
Těsto zpracujeme a necháme přes noc odpočinout. Plníme do formiček a dáme péct. Po upečení obalujeme v cukr moučce.
Z tohoto množství je podle velikosti pracen cca 110ks (= 800g).
Těsto zpracujeme a necháme přes noc odpočinout. Plníme do formiček a dáme péct. Po upečení obalujeme v cukr moučce.
Z tohoto množství je podle velikosti pracen cca 110ks (= 800g).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sasulec
(upraveno)
14. 12. 2012, 10:12
Tak jsem vyzkoušela a pracny jsou výborné Dělala jsem z poloviční dávky na zkoušku a hned druhý den jsem dělala další Na první várku jsem použila tatranky s přichutí čokolády a na druhou arašídové horalky a musím říct, že ty tatrankové jsou opravdu vyníkajíci....chutnají jako Zlaté esíčka Jo a obalovala jsem v moučkovém cukru se skořicí.
mnamnulka
(upraveno)
14. 12. 2012, 20:16
@sasulec
Jojo - opravdu jsou výborné. Vyzkoušela jsem hooodně receptů na pracny, ale tento jednoznačně vyhrál a jiné už nedělám. Přeji klidné vánoce
sasulec
(upraveno)
11. 12. 2012, 10:44
chci vyzkoušet, můžete mi prosím napsat jestli je nutné formičky vymazat nebo vysypat? Na jakou teplotu pečete a jak dlouho přibližně?
mnamnulka
(upraveno)
12. 12. 2012, 9:29
@sasulec
S formičkami nic nedělám - ani nemažu ani nesypu. Po upečení je vyvařím v hrnci s vodou, nechám je usušit, schovám a příští rok vytáhnu a rovnou do nich dávám těsto. Peču na 170 stupňů cca 20 minut. Držím palce.
laskonka333
(upraveno)
26. 11. 2012, 15:27