Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 252 návštěvníků)

Domácí salko - za málo peněz hodně muziky / Pikao

0.0
Domácí salko -  za málo peněz hodně muziky / Pikao

Potřebné ingredience

600ml mléka já dělala z čerstvého plnotučného, 200g cukru krupice, 40g másla

Postup přípravy

Všechny ingredience přivedeme k varu, pak maličko snížíme plamen, vaříme cca 25 minut. Po celou dobu vaření trplěivě mícháme. Vypadá to, že se nic neděje, ale ke konci doporučené doby už na pohled hezky zhoustne. Ideální čas to vypnout a přelít do připravené nádobky. Jakmile začne v nádobě chladnout ještě trochu zhoustne. Chuťově opravdu k nerozeznání od kupovaného, nedá to žádnou práci a náklady na výrobu minimální. Doporučuju!
Ještě bych ráda dodala, že je nejlepší dělat v co největším hrnci. Čím větší dno, tím rychleji bude uvařeno.
Smazat recept

Přidávám novou fotku. Pikao. Do stejného množství mléka a másla jsem přidala cca 300g cukru (podle chuti. Když budete v průběhu vaření koštovat dosladíte si to podle sebe), půl tabulky vysokoprocentní hořké čokolády a cca 2 polévkové lžíce kvalitního kakaa. Vařila jsem ve velkém kastrolu 15 minut a pikao mělo požadovanou hustotu. Navíc se díky čoko a kakau nemuselo redukovat tak dlouho, tudíž je toho víc. Z dávky viz recept bylo oproti salka o jednu skleničku navíc. Pikao se finančně nejspíš moc nevyplatí, ale když je chuť a doma jsou suroviny proč ne? Je opravdu výborné :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

evicela 7. 2. 2017, 13:47
,-) tolik námahy , nestálo by mě za to , leda snad z nudy, energie, hodinu míchat, fakt ne +o(
Marketa1999 7. 2. 2017, 12:55
Dobrý den, dělala jsem salko z domácího mléka přesně podle receptu již dvakrát. Mléko začalo houstnout až tak po půlhodině, ale hned se v něm začaly dělat malé hrudky, jakoby krupice. Můžete mi prosím někdo poradit v čem je chyba? Děkuji. :´(
jgagina 4. 2. 2016, 10:49
Zkoušela jsem a také mi to nezhoustlo nedalo mi to a další pokus vyšel, ale jiný poměr - kolik mléka tolik cukru- dělám z 250 ml mléka a 250 g cukru a plátek másla ale nemusí a zahřeju na bod varu pak stáhnu a míchám cca 20-25 minut přeleji do zavařovací sklenice nižší a nechám do druhého dne vychladit před použitím dobře promíchám věřím, že se vám to podaří (Y) (Y)
tulipanka 31. 1. 2015, 11:55
(Y)
marcelau 17. 12. 2014, 20:33
já vařila z 1l plnotučného mléka, dala jsem na hlubokou pánev a teflonovým povrchem( nemusela jsem neustále míchat) a trvalo 1 hodinu než se mléko zredukovalo a zhoustlo................myslím,že nezhoustne tím, že není směs řádně zredukovaná (hello)
akinom33 17. 12. 2014, 18:01
Také mi to nezhoustlo :-( ?????proooooč...... :-S
trala 9. 12. 2014, 21:06
(Y)vyzkouším (clamp) (clamp)
hantonie 9. 12. 2014, 20:14
tak jsem neodolala ataké zkusila si uvařit dobroučké salko. Nevím, kde babička z ČL udělala chybu, ale vůbecc mi to nezhoustlo *-) *-) držela jsem se návodu a ..... výsledek..... řídké sladké a nepoužitelné mléko :´( :-@ :-@ jsem snad jediná, které se to nepodařilo :-@ :-@ (6) (6) (6) 8o| 8o| no nic, koupím to ééééčkové v obchodu . Všem ostatním přeji, at´se daří lépe než mně . Hezké vánoce (banky) (stromecek) hodně (G) (G) (G) Přeje Petra
hantonie 1. 12. 2014, 16:00
chci se zeptat... jde z něj udělat vaječný konak? *-) *-) *-)
Zrušený účet 3. 12. 2014, 16:56
@hantonie No jéjej. Používejte jako kupné salko. Dělám z něj i krémy do cukroví a dortů.
sympatie 27. 11. 2014, 16:07
A nepřipaluje se to mléko, když se vaří poměrně dlouho?
Zrušený účet 30. 11. 2014, 11:15
@sympatie Když poctivě mícháte tak se nepřipaluje.
pitruska82 27. 11. 2014, 15:21
(clamp) výborný výsledek, díky za recept (L)
marhau 14. 9. 2014, 23:20
(Y) (Y) povedlo se :-) :-)
laskonka333 16. 5. 2014, 23:14
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (skolak) (skolak) (skolak) (skolak) (skolak) (skolak) (skolak)
Ghita01 16. 5. 2014, 12:32
(hello) Jak dlouho takové salko vydrží ?? (trvanlivost) *-)
Zrušený účet 23. 5. 2014, 13:57
@Ghita01 Jáj, tak to vám bohužel neřeknu. Používám ihned do krémů a zbytek, na lízačku, je hned pryč.
mamule1 29. 4. 2014, 11:23
super,vyšlo přesně dle rozpisu.pokud máte někdo problém s cenou tak si ho kupte,mne vyhovuje tohle,je ho více,vždy ho využijí,a malá se taky zabaví...se střídáme (C) (tudledudle) (Y) (Y) (sampus)
spetra192 11. 4. 2014, 13:35
Supr recept jen dodám když toho chcete hodně přisladte já dala 400g cukru a měla sem celou sklenici z čeho jsem pak udělala skvělí vaječný konak doma se jen olizovali :-D a pikao taky zkusím ...
Freny7 (upraveno) 11. 4. 2014, 20:11
(Y) Zrovna jsem dodělala Pikao a skvělý (Y) Vařila jsem z plnotučného mléka z mlékomatu (1l/16,- ), 300g cukru, 40g másla, 50g čokolády na vaření a dvou lžic kakaa. Vařila jsem zároveň oběd, takže jsem u toho nemusela spešl stát. Během vaření jsem asi 5x zamíchala. Tu správnou hustotu to mělo cca po 30minutách plného varu na plynu v širším kastrolu. Vyšlo z toho 450g Pikaa za (10,-+7,-+4,- +10,- ) 31,-. 75g Pikao kupuji dcerkám za 15,-. Takže za 30,- dcerkám koupím dvě v tubě. Domácích by mi vyšlo na šest :-) Za mě rozhodně chuťově i finančně 1* (clamp) Holky už se těší na palačinky a lívance :-) Děkuji za recept. F*
Auča 6. 4. 2014, 17:23
(Y) (Y) (Y) (Y) Vynikajícííííí.... hodila jsem do toho Holandské kakao a je to bááájo Pikao (clamp) (clamp) (clamp) Máňa naproti mně sedí s vařečkou a kastrolem a vylizuje :-D
Hanaprok 5. 4. 2014, 9:05
vyzkouším a děkuji za recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
anemonka 4. 4. 2014, 11:42
(pusa) (pusa)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie