(recept
si oblíbilo 209 návštěvníků)
Pečená hlíva ústřičná
Potřebné ingredience
500 g čerstvé hlívy ústřičné, 2 paličky česneku (jednotlivé stroužky neloupat, jen omýt), 1-2 cibule na půlměsíčky, olivový olej, máslo, bylinky (pokud možno čerstvé - např. majoránky, tymián, rozmarýn, šalvěj petrželka, libeček apod.), sůl a mletý pepř (z mlýnku - jiný nepoužívám)
Postup přípravy
Kdo máte rád hlívu, určitě vyzkoušejte tuto málo známou úpravu zdravé hlívy ústřičné.
Málo práce a efekt dokonalý !!! :-)
Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši). Silné konce nožiček raději odkrojte a použijte jindy, ať nezůstanou i po upečení tuhé. Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).
Osolte, opepřete a vše promíchejte.
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.
Podávejte s bramborovou kaší.
Málo práce a efekt dokonalý !!! :-)
Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši). Silné konce nožiček raději odkrojte a použijte jindy, ať nezůstanou i po upečení tuhé. Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).
Osolte, opepřete a vše promíchejte.
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.
Podávejte s bramborovou kaší.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zonoro
(upraveno)
18. 4. 2022, 17:10
Zkusili jsme a je to moc dobré
Myláček
(upraveno)
3. 5. 2019, 8:51
Moc velká dobrota Děkuji za recept a už jsme ho rozšířili do rodiny Hezké Jaro Katka
Egreska
(upraveno)
2. 5. 2019, 9:24
Bolo to výborné..mali sme to na hriankach na večeru a ja aj na obed s bulgurom ...super
P.A.V.L.A
(upraveno)
30. 4. 2019, 23:25
aleša
(upraveno)
26. 5. 2017, 16:38
Něco úžasného
bakyka
(upraveno)
2. 3. 2018, 12:39
@aleša
hlívu jsem dělala už po třetí, peču pod pokličkou, ale nikdy ji nemám takovou krásně vypečenou jako na obrázku. Vždycky ji mám světlou, ale chtěla bych ji mít taky tak krásně"obzvlášť vypečenou". Kde dělám chybu
Kukloska
(upraveno)
29. 4. 2019, 15:07
@bakyka
Já jí dělala taky a neměla jsem taky jako na obrázku možna příště přidám ml. papriku. A pekla, jsem odkrytou
evicela
(upraveno)
2. 3. 2018, 13:47
@bakyka
no to je logické když pečete jen pod pokličkou. Já také peču zakryté ale na poslední fázi až už je hlíva či maso měkké ,odkryji a peču do zčervenání nezakryté
bakyka
(upraveno)
2. 3. 2018, 18:13
@evicela
ano, logické a tak jednoduché
usmev
(upraveno)
21. 5. 2017, 14:39
Naprosto vynikající!!
Nadys
(upraveno)
11. 10. 2016, 18:35
krišon
(upraveno)
5. 10. 2016, 18:54
Dnes k večeři - fantazie to byla
martinato
(upraveno)
19. 9. 2016, 21:02
dobrota
Zrušený účet
(upraveno)
9. 7. 2016, 15:58
klekanda
(upraveno)
1. 6. 2016, 11:20
Děkuji za skvělý recept, byla vynikající
enestejša
(upraveno)
19. 7. 2015, 10:49
Vynikající.
tulipanka
(upraveno)
16. 6. 2015, 20:23
ukládám
74Martina
(upraveno)
16. 6. 2015, 18:29
Právě dlabu tu vaši neskutečnou mňaminu a musím říct,že je to famoooozní
LHL
(upraveno)
20. 5. 2015, 7:44
To jste mi dala - teď abych si pořídila pěstírnu hlívy Naprosto úžasný recept, dobrota neskutečná - mňááám
mitt2
(upraveno)
25. 4. 2015, 21:19
Moc chválím Váš recept,dlouho jsem si tak nepochutnala.Díky za netradiční recept,přidávám k oblíbeným.
mumlina
(upraveno)
28. 4. 2015, 9:56
ještě mám dotázek, 2 palice česneku?? není to nějak moc? nemá tam být 2 stroužky?...........tak jsem urobila, palici jsem dala jen jednu, bylo to moc moc dobré, a smíchala jsem to s těstovinama- eňo ňuňo
Bzukova
(upraveno)
20. 4. 2015, 21:09
děkuji za skvělý recept, je to výborné
Martitina
(upraveno)
18. 4. 2015, 23:48
To je tak strašně dobrý, akorát jsem toho udělala málo Fakt luxusní záležitost, příště to ještě celé ještě zkusím posypat sezamovým semínkem, takto u nás ve vegetce pečou tofu a také to nemá chybu, myslím, že by to bude hlívě mohlo slušet Kdo nevyzkouší, udělá chybu
sketka
(upraveno)
13. 4. 2015, 21:10
dnes jsem dělala na večeři a naprostý luxus ještě teď hodinu po večeři manžel o té dobrotě básní děkuji za úžasný recept
avynka
(upraveno)
14. 4. 2015, 23:50
@sketka
Tak to mě moc těší .