Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Nepečený cheesecake

0.0
Nepečený cheesecake

Potřebné ingredience

Korpus: balíček sušenek (Bebe, máslových, věnečků...), 70-100g rozpuštěného másla, lžíce medu................................... Krém: 1 krémový sýr (Lučina, Philadelphia nebo Ricota), 1 tvaroh, 1 malý bílý jogurt, 100g cukr moučka, želatinový ztužovač na nepečený moučník.............Další: marmeláda, jahody

Postup přípravy

Sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, smícháme s dalšími surovinami. Těsto vmačkáme do formy vyložené potravinářskou folií. Než si připravíme náplň, dáme chladit do lednice.

V míse umixujeme sýr, tvaroh, jogurt a cukr. Vedle do misky nasypeme želatinový ztužovač, přidáme 100ml vody a intenzivně šleháme asi 15vteřin. Pak želatinu přidáme do krému a umixujeme.

Na sušenky namažeme marmeládu, na ní navršíme krém. Ozdobíme jahodami nakrájenými na plátky nahoře i ze stran. Dáme ztuhnout do lednice.

Kdo nemá rád želatinu tak je možné ji vynechat. Do krému přidáme šlehačku a 200g ropuštěné zchladlé bílé čokolády. Tím cheesecake ztuhne i bez želatiny.

Na jahody můžeme nalít i želatinu. Jahodový (nebo jiný) kompot nebo rozmražené jahody necháme na sítku odkapat a šťávu zachytíme. Šťávu (je-li potřeba, doplníme vodou do 250 ml) rozmícháme s dortovým želé a povaříme podle návodu na sáčku. Na koláč naskládáme jahody a zalijeme horkým želé. Necháme vychladnout a pak v ledničce ztuhnout. To ale dělám jen na slavnostnější dorty................................. Na dort se také mohou dát švestky, meruňky, broskvě - u těchto je vhodné povařit ve vodě s cukrem, aby změkly. Pak jimi můžeme zdobit vršek dortu nebo na sušenky dát polovinu krému, pak vychladlé povařené ovoce a pak zbylou náplň. Nápadů je spousta...

Můžeme dělat i s jiným ovocem. Buď čerstvé nebo udělat ovocný přeliv.
Borůvkový - borůvky, citronová šťáva, cukr moučka - promícháme. Borůvky pustí šťávu - u kanadských to nečekejte :o) Ovocný přeliv: Můžeme dělat i z malin, rybízu, ostružin, jahod, třešní... čerstvých i mražených: ovoce zahřejeme, osladíme cukrem podle chuti a necháme přejít varem. Pak zahustíme troškou solamylu rozmíchaným v trošce vody. Vychladlým přelivem zdobíme dort.

Cheesecake můžeme podávat takto nebo ozdobit dle fantazie - strouhanou čokoládou nebo ledovými kaštany, ovocem... Nebo cca 100ml smetany přivedeme k varu, vmícháme na kousky nalámanou 100g čokoládu a mícháme, dokud se vše nespojí. Vychladlé nalijeme na dort.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie