Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 21 návštěvníků)

Cheesecake

0.0
Cheesecake

Potřebné ingredience

NA KRUSTU: 150-200g sušenek (světlé nebo tmavé BeBe, Bebe dobré ráno apod.), 70g másla, NA NÁPLŇ (24-centimetrová forma): 600 g jemných sýrů (já kombinuji Lučinu, Gervais a tvaroh), 90g cukru, 3 vejce

Postup přípravy

1. Nejprve rozevírací dortovou formu vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem (minimálně po bocích formy, kde není pečící papír). 2. Sušenky rozdrtíme na prášek a přidáme rozpuštěné máslo a chvilku mixujeme, až se máslo zapracuje. 3. Sušenkovou hmotou vyplníme formu a sklenicí pečlivě upěchujeme. Dáme vychladit do lednice, nebo můžeme dát na 10 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180°. 4. Nyní přichází na řadu náplň. Je důležité, aby ingredience měly pokojovou teplotu. 5. Sýry rozmixujeme do hladka (ne příliš dlouho). 6. Přidáme cukr a opět mixujeme, dokud nevznikne hladký krém. 7. Nakonec postupně za co nejnižších otáček přidáme vajíčka. 8. Hmotu vylijeme do formy s krustou a necháme chvilku odstát, abychom se zbavili vzduchových bublinek. 9. Troubu předehřejeme na 160°, pečeme na středním roštu. 10. Cheesecake pečeme ve vodní lázni, je tedy třeba formu zabalit do několika kusů alobalu, abychom zabránili proniknutí vody. 11. Formu s hmotou umístíme do hlubšího pekáče, a přilijeme vroucí vodu (která dosahuje asi do poloviny výšky formy). Pečeme asi 30 minut bez zbytečného otevírání trouby. 12. Jak poznáme, že je cheesecake hotový? Poklepeme lžící na bok formy a pokud se těsto třepe jako rosol, vytáhneme z trouby a necháme chladit. Až má cheesecake pokojovou teplotu, přemístíme jej do ledničky na minimálně 6 hodin, aby se dokončil proces tuhnutí (já jej nechávám přes noc).
Toto je základní recept, můžete přidat kakao, nebo horní třetí vrstvu (šlehačka + nastrouhaná čokoláda).

http://papajacrazyloved.blogspot.cz/

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

spero 21. 4. 2011, 20:36
(Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Tak tenhle koláč bych jednou moc ráda ochutnala. Vypadá opravdu báječně. (jidlo) (jidlo) (jidlo)
PaulinaS 25. 4. 2011, 19:51
@spero Někdy určitě přinesu :)
marcelau 19. 4. 2011, 8:42
nádherná pokoukaná (Y)
PaulinaS 19. 4. 2011, 20:19
@marcelau děkuji :))

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie