HUMMUS
Potřebné ingredience
2 šálky vařené cizrny šťáva z 1 citronu 2 lžíce tahini (sezamová pasta) 4 lžíce olivového oleje 1 dl vody z cizrny 2 – 3 lžičky římského kmínu 3 stroužky česneky sůl pepř
Postup přípravy
Šálek cizrny přes noc namočíme do studené vody . Druhý den jí co nejdéle vaříme v mírně osolené vodě doměkka a trochu vody necháme stranou. Do mixéru vložíme cizrnu, na malé kousky nakrájený česnek, šťávu z citronu, tahini, olivový olej, vodu od vaření cizrny, římský kmín, sůl, pepř a mixujeme dohladka. Pokud je směs příliš hustá, zředíme vodou z cirzny. Jednotlivé porce pokapeme olivovým olejem, ozdobíme petrželkou a podáváme s arabským nebo pita chlebem (pomazánku můžeme namazat na chléb nebo jej do ní namáčet). Můžete namazat klidně i na obyčejný chléb a posypat pažitkou Emotikona smile
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Rajaaana
(upraveno)
2. 4. 2016, 15:31
Cizrna objednána tato http://www.bio-kramek.cz/Cizrna-Bio-500g-d281.htm je více druhů ? Nebo je to ta, kterou mohu použít