HUMMUS
Potřebné ingredience
2 šálky vařené cizrny šťáva z 1 citronu 2 lžíce tahini (sezamová pasta) 4 lžíce olivového oleje 1 dl vody z cizrny 2 – 3 lžičky římského kmínu 3 stroužky česneky sůl pepř
Postup přípravy
Šálek cizrny přes noc namočíme do studené vody . Druhý den jí co nejdéle vaříme v mírně osolené vodě doměkka a trochu vody necháme stranou. Do mixéru vložíme cizrnu, na malé…
Brokolicový krém
Potřebné ingredience
1 brokolice 1 kelímek smetany ke šlehání sůl pepř chléb či houska na krutonky
Postup přípravy
Omyjeme jednu větší brokolici, pokrájíme ji na menší kousky a dáme vařit do mírně osolené vody. Po přibližně 20 minutách odstavíme hrnec z plotny, necháme mírně zchladnout.…
Pečená krkovice
Potřebné ingredience
500g krkovice 2 velké cibule 2 stroužky česneku olej, nebo sádlo hořčici sůl pepř kmín
Postup přípravy
Krkovičku osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
Do pekáče dáme sádlo(olej) , cibuli nakrájenou na céčka, česnek na plátky, vložíme krkovičku, okmínujeme, posypeme cibuli,…
Langoše
Potřebné ingredience
1 balíček droždí (42g)\r\n1/2 lžičky soli\r\n500 g hladké mouky\r\n1/2 lžičky cukru\r\n4 dl mléka
Postup přípravy
Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosejeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem…
Zapečený lilek s mletým masem
Potřebné ingredience
1 lilek 1 balení mletého masa 1 dcl oleje na potření mletý pepř čerstvá nasekaná šalvěj, nebo bazalka sýr balkánský 4 rajčata sladká červená paprika
Postup přípravy
Postup: Lilek pečlivě omyjeme a osušíme, podélně nakrájíme ostrým nožem na plátky o síle 3 - 5 mm. Tyto plátky rozložíme na rovnou podložku. Potřeme je olejem, osolíme a opepříme.…