Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Zapečený lilek s mletým masem

0.0
Zapečený lilek s mletým masem

Potřebné ingredience

1 lilek 1 balení mletého masa 1 dcl oleje na potření mletý pepř čerstvá nasekaná šalvěj, nebo bazalka sýr balkánský 4 rajčata sladká červená paprika

Postup přípravy

Postup: Lilek pečlivě omyjeme a osušíme, podélně nakrájíme ostrým nožem na plátky o síle 3 - 5 mm. Tyto plátky rozložíme na rovnou podložku. Potřeme je olejem, osolíme a opepříme. A necháme je asi hodinu odležet. Po hodině lilek otřeme papírovými utěrkami, protože pustí vodu.
Mezi tím si nakrájíme balkánský sýr na kostičky a rajčata na plátky Na pánvi orestujeme mleté maso, které dochutíme solí, pepřem a trochou červené papriky.
Nakonec suroviny vyskládáme do pekáče -> Lilek - rajčata- balkánský sýr a nakonec mleté maso.
Vyskládané pak dáme do trouby na 170 °C a pečeme cca 40min.
Podáváme s bramborem, nebo bramborovými pusinkami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Petra Č. 10. 11. 2015, 22:13
Velká dobrůtka, děkuju za zajímavý recept (moje první zpracování lilku :o) ) |:o)
Gali093 1. 3. 2016, 17:13
@Petra Č. Jsem ráda, že chutnalo (Y) (Y) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie