(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Zapečený lilek s mletým masem
Potřebné ingredience
1 lilek 1 balení mletého masa 1 dcl oleje na potření mletý pepř čerstvá nasekaná šalvěj, nebo bazalka sýr balkánský 4 rajčata sladká červená paprika
Postup přípravy
Postup: Lilek pečlivě omyjeme a osušíme, podélně nakrájíme ostrým nožem na plátky o síle 3 - 5 mm. Tyto plátky rozložíme na rovnou podložku. Potřeme je olejem, osolíme a opepříme. A necháme je asi hodinu odležet. Po hodině lilek otřeme papírovými utěrkami, protože pustí vodu.
Mezi tím si nakrájíme balkánský sýr na kostičky a rajčata na plátky Na pánvi orestujeme mleté maso, které dochutíme solí, pepřem a trochou červené papriky.
Nakonec suroviny vyskládáme do pekáče -> Lilek - rajčata- balkánský sýr a nakonec mleté maso.
Vyskládané pak dáme do trouby na 170 °C a pečeme cca 40min.
Podáváme s bramborem, nebo bramborovými pusinkami.
Mezi tím si nakrájíme balkánský sýr na kostičky a rajčata na plátky Na pánvi orestujeme mleté maso, které dochutíme solí, pepřem a trochou červené papriky.
Nakonec suroviny vyskládáme do pekáče -> Lilek - rajčata- balkánský sýr a nakonec mleté maso.
Vyskládané pak dáme do trouby na 170 °C a pečeme cca 40min.
Podáváme s bramborem, nebo bramborovými pusinkami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Petra Č.
(upraveno)
10. 11. 2015, 22:13
Velká dobrůtka, děkuju za zajímavý recept (moje první zpracování lilku :o) )
Gali093
(upraveno)
1. 3. 2016, 17:13
@Petra Č.
Jsem ráda, že chutnalo