Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

MĚKKÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY ZAPEČENÉ SE SÝREM

0.0
MĚKKÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY ZAPEČENÉ SE SÝREM

Potřebné ingredience

Suroviny na 1 osobu: 3-4 střední brambory varného typu „B“, plátek másla, 150 g strouhaného eidamu 1 stroužek česneku, 1 lžíci kečupu, sůl.

Postup přípravy

Po babiččiných opékaných česnekových bramborách, vkládám nově další snadnou úpravu chutných bramborových plátků, tentokrát zapékaných se sýrem v troubě.

Postup:
Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné 5-6 mm a vložíme je do osolené vroucí vody.
Vaříme přikryté na mírném plameni pouhých pět minut. Ihned je scedíme, necháme odkapat a každé kolečko naskládáme na plech s pečícím papírem-podle chuti dosolíme.

1 stroužek česneku pomačkáme na jemnou kašičku, kterou vložíme do malé trošky rozpuštěného másla. Zamícháme a touto směsí potřeme všechny plátky brambor na plechu. Bramborové plošky pak ještě pokryjeme tenkou vrstvou kečupu a bohatě zasypeme strouhaným sýrem. Můžeme přidat i nakrájenou anglickou slaninu, nebo šunku.

Pečeme v rozehřáté troubě zhruba 15 minut. Tato doba stačí na to, aby brambory dostatečně změkly a díky pětiminutovému předvaření je nemusíme v horké troubě zbytečně vysušovat.

Nejchutnější jsou čerstvě upečené, kdy je sýr příjemně roztavený-můžeme k nim navíc přidat čerstvé bylinky, nebo zeleninu. Pokud je budeme jíst o něco později, je nutné vychládlé plátky uchovat přikryté a pak je trochu ohřát v troubě nebo v mikrovlnce, až se sýr znovu rozpustí.

Přeji dobrou chuť.

Upečené horké plátky brambor.

Postup-každé předvařené bramborové kolečko na závěr bohatě zasypeme strouhaným sýrem.

Pečeme při teplotě 185-190 st. C.

Za 15 minut jsou brambůrky měkké a sýr je příjemně roztavený.

Bramborový plátek je nejchutnější čerstvě upečený. ..

Rajčátka jsou skvělým doplňkem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Simonkova74 25. 9. 2016, 0:33
(Y) Velice dobre bramburky,,
yarkal 28. 9. 2016, 12:21
@Simonkova74 Moc děkuji za pochvalu, jsem ráda, že chutnalo. (Y) (Y)
Simonkova74 26. 9. 2016, 13:58
@Simonkova74 (flower)
yarkal 5. 10. 2016, 20:17
@Simonkova74 (Y) (Y)
Evula.U 16. 7. 2017, 16:12
@yarkal Dnes byly k obedu a vsichni si hladili brisko, dekuji za recept (H) (dance) (plaz)
Simonkova74 16. 9. 2016, 7:58
(clamp)
yarkal 18. 9. 2016, 15:17
@Simonkova74 (Y) (Y)
Evula.U 25. 9. 2016, 10:20
@yarkal Jarmilko, udelala jsem je, podle Vasi rady, s parmezanem a byly vynikajici (L)a dekuji (F)
českolipačka 16. 9. 2016, 6:08
díky za tip, dnes u nás budou brambůrky k večeři se zeleninovým salátkem s mungo klíčky (clamp)
yarkal 17. 9. 2016, 22:25
@českolipačka (Y)
Evula.U 16. 9. 2016, 2:54
(Y) (Y)
yarkal 17. 9. 2016, 15:25
@Evula.U (Y)
Evula.U 20. 9. 2016, 6:58
@yarkal Jsou velice lakave, Jarmilko, mohla bych na moji porci dat na hrubo strouhany parmezan? (F)
yarkal 21. 9. 2016, 13:05
@Evula.U Parmezán si Evičko rozhodně na svoji porci dejte, pokud to takhle máte radši. Chuti a fantaziii se žádné meze nekladou. (clamp) (clamp)
Evula.U 22. 9. 2016, 14:07
@yarkal Jarmilko, dekuji, zde nejde o chut, ale o nutnou dietu (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie