Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Rychlé placky za pár kaček

0.0
Rychlé placky za pár kaček

Potřebné ingredience

Strouhanka, hladká mouka, vejce, trošku mléka,sůl, pepř, olej na smažení

Postup přípravy

V misce rozšleháme vejce s mlékem, osolíme,opepříme. Dosypeme strouhankou a hl. moukou tak, aby z hmoty šlo tvořit placky. Rozpálíme olej, placky osmažíme.
Podáváme se zeleninovým salátem, salátem z čínského zelí, nebo bramborovou kaší, vařenými bramborami.

Vím, že se nejedná o příliš zdravý recept, vznikl při smažení řízků, když jsem pak zbytky z obalování nakonec spatlala a osmažila . Postupem času jsem si všimla, že o smaženky je u stolu větší bitka, než o ty řízky :-),,takže tak.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

evicela 9. 3. 2017, 8:46
:-)dělám po smažení řízků, přidám jedno vejce a nahážu všechny zbylé sýry a salámy,zahustím strouhankou ale nejíme to my ale od dcery Abinka(hovawartka čeká vždy u brány a už ví že bude mlsotka.Ale jo kdysi jsem to taky dělala s nastrouhaným sýrem, na krajíc chleba , potřít hořčicí a nakrájet cibulku, říkali jsme tomu vaječný řízek, je to dobré a rychlé
hantonie 9. 3. 2017, 0:46
Je mi 70 let a tohle mi dělala už moje maminka, s tatarkou je to fajn
českolipačka 8. 3. 2017, 20:36
já je dělám také, ale přidávám trochu strouhaného sýra, který mám vždy v ledničce. Jsme sýrožrouti, kupuji 40% eidam nebo goudu po celých cihlách...
kopretina123 8. 3. 2017, 15:05
Také toto dělám po obalování řízků nebo třeba květáku. U nás se tomu říká "psí řízek". ,-)
Štěpula 9. 3. 2017, 5:49
@kopretina123 U nás také..... a je to nedostatkové zboží :-D (zajic)
DanušaP 8. 3. 2017, 9:52
také dělám, u nás tomu říkáme kačaba, nevím proč (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie